Feestweken Mama's liefste 40 jaar Pit Veiligheidsmuseum

Win #3 | 2 kaartjes PIT Veiligheidsmuseum

Naast leuke reviews van producten zal ik zo af en toe ook kaartje mogen weggeven voor een leuk uitje. Een van die leuke uitjes is een bezoekje aan het PIT Veiligheidsmuseum. We waren hier al eens eerder geweest, maar in afgelopen vakantie zijn de meiden nog eens een middagje teruggegaan. Ze hebben zich opperbest vermaakt in de wereld van de politie, brandweer en ambulance aan de hand van een historische collectie en interactieve games. Eigenlijk een museum voor iedereen om eens te gaan bezoeken. Doe mee en maak kans op 2 gratig toegangskaartjes.

Feestweken Mama's liefste 40 jaar PIT Veiligheidsmuseum

Ontdek de wereld van politie, brandweer en ambulance. Verkleed je in de verkleedhoek en doe de politie, brandweer en ambulancespelletjes of speurtochten in het museum. Ben jij geschikt voor de politie? Kan jij brandblussen zoals de brandweer? Wat weet jij van veilig verkeer? In het PIT Veiligheidsmuseum kom je er achter op een leuke en interactieve manier.

PIT Veiligheidsmuseum

Vaste tentoonstelling

De vaste collectie in het museum bestaat uit 750 collectiestukken. Samen vertellen die het verhaal van onze veiligheid. Er staan historische voertuigen en antieke uniformen, maar ook kan je een kijkje nemen in een echte politiecel of een wapenkluis. In het museum vind je 10 thema’s: meldkamer, brandweer, geneeskundige hulp, crisiscentrum, verkeer, criminaliteit, politie, crime-scene, huiselijk geweld, veiligheid in de toekomst

PIT Veiligheidsmuseum

Interactieve games

Naast een kijkje nemen van de in een politieauto of ambulance uit de vorige eeuw, zijn er ook allerlei interactieve games, waarmee je brandweer en politie spelletjes kan doen. Spelenderwijs leer je hoe de hulpdiensten met elkaar samenwerken. Ook zijn er verschillende zelftesten: Ben jij geschikt voor de brandweer, de politie of als ambulance chauffeur? Hoe veilig is jouw huis? Hoe veilig maak je gebruik van internet? Test of jij voorbereid bent op een veilige toekomst. Stap in de schoenen van een politieagent of brandweerman! Blus een digitale brand of los een misdaad op. Op de skelterbaan kunnen kinderen leren hoe ze veilig  moeten rijden en moeten oversteken in het verkeer.PIT Veiligheidsmuseum

Agenda

Naast de vaste tentoonstelling zijn er ook regelmatig leuke evenementen in het museum

Ontmoet de Brandweer
10 & 11 maart 2018 | 12:00 – 15:00 uur
Een brandweerman of vrouw komt langs om te vertellen over zijn of haar werk bij de brandweer. De brandweer is in het museum aanwezig voor al jouw vragen!

Ontmoet de Politie
17 & 18 maart | 12:00 – 15:00 uur
Een wijkagent komt langs om te vertellen over zijn of haar werk bij de politie. Durf jij je in de boeien te laten slaan?

Ontmoet Rode Kruis vrijwilligers
24 & 25 maart 2018 | 12:00 – 15:00 uur
Rode Kruis vrijwilligers komen langs om te vertellen over hun werk en geven EHBO lesjes

 

Wat vonden mijn meiden er van?

Mijn meiden hebben een hele leuke middag gehad. Het museum is erg overzichtelijk en niet al te groot, maar er is zoveel te doen, dan een middagje eigenlijk te kort was. Ook is er voor alle leeftijden wat te doen. Sommige interactieve games zijn voor de oudere kinderen meer geschikt, maar voor de kleintjes is er ook een speciale Paw Patrol speurtocht. Maar de skelterbaan, waar je je verkeersregels in praktijk kunt brengen, blijft toch de grote favoriet!

PIT Veiligheidsmuseum

Praktische Informatie

  • Toegangsprijzen: Museumkaart gratis, Volwassenen € 9,50, Kinderen € 6,50, Gezinnen € 27,50.

  • Openingstijden: In de vakantie geopend van maandag t/m zondag van 11:00-17:00 uur. 

  • Adres: Schipperplein 4, 1315 SB Almere (Parkeren in Schippergarage). 

Winactie 2 kaartjes PIT Veiligheidsmuseum gesloten

Wil jij ook een kijkje gaan nemen in het PIT Veiligheidsmuseum, doe dan mee met deze winactie. Ik mag namelijk 2 kaartjes weggeven om een bezoekje te gaan brengen in de maand maart.

De winnaar is

De winnaar zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.

Foto’s’: PIT Veiligheidsmuseum

Samenwerking

Spread the love

34 thoughts on “Win #3 | 2 kaartjes PIT Veiligheidsmuseum

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.