De Magische Wereld van de Klorofil

Review | De Magische Wereld van de Klorofil

Het leuke van ouder worden is dat je soms speelgoed van vroeger opeens weer tegenkomt. Eén van mijn grootste kinderwensen was van een grote boom met meerdere verdiepingen, waarin lieve beestjes wonen. Eén van mijn vriendinnetjes had er wel eentje, maar zelf heb ik hem nooit gekregen. Recent kwam ik hem weer tegen in de De Magische Wereld van de Klorofil. Naast deze geweldige speelboom, bleek de wereld van Klorofil ook veel groter te zijn.

De Magische Wereld van de Klorofil

Iedereen zal dat wel hebben, dat ene cadeau dat je als kind op je verlanglijstje had staan, maar nooit hebt gekregen. In mijn geval was dat (onder andere 😉 ) de magische speelboom van Klorofil. Met een druk op het knopje en duidelijk ”POP” opende deze Magische Speelboom zich. In de boom vond je een slaapkamer, badkamer, keuken, woonkamer en zelfs een garage! Met een echte lift konden dan de leuke dierenbewoners op en neer. Verder was er een struik met een verborgen ruimte, een auto en een schommel. Uren speelde wij hier mee en verzonnen de leukste verhalen.

Klorofil

Recent zag ik de boom weer op mijn Insta voorbijkomen. Wat blijkt, de Magische Speelboom, die sinds 1975 al wordt geproduceerd, is nooit weggeweest. De productie is altijd doorgegaan en wordt zelfs nog steeds gemaakt met de originele mallen. Van deze bijzondere speelboom zijn op dit moment bijna 1 miljoen stuks verkocht! Naast de herinneringen die hij bij vele ouders oproept, hebben kinderen van nu er nog steeds evenveel plezier van. Zij kunnen nog steeds eindeloos fantaseren over de avonturen met de vriendelijke dierenfamilies die er wonen, spelen en werken. Het goede ontwerp heeft ervoor gezorgd dat de Magische Speelboom de tand des tijds goed heeft doorstaan.

De Magische wereld

Het Klorofil-assortiment is veel groter dan alleen de Magische Speelboom. Je kunt een heel dorpje eromheen bouwen met onder ander de Mushroom Surprise, een Hazelnut House en het Enchanted Park. Naast deze Kloro’Playsets zijn er ook Kloro’Go’s (een Quad, een Helicopter en de SideCar) en de Kloro’Families; Familie Nutnut, Familie Browny, Familie Twitwit en de Familie Kastor.

Deze hebben allemaal een verrassend “POP!” effect. Door de handige handgreep kunnen de producten overal mee naartoe worden genomen!

Om te kijken of mijn meiden net zo blij worden van de Klorofilwereld als ik vroeger, kregen zij na de vakantie het Mushroom Surprise en de Side-Car om hun Magische wereld te stichten.

Mushroom Surprise

De Mushroom Surprise is de groente- en fruitwinkel in de Magische Wereld met mini Magische Speelboom naast de deur. In de paddenstoelenwinkel verkoopt Leo samen met zijn vriendjes fruit en groenten en worden er heerlijke cakejes en jam gemaakt. Ontdek de geheime deur, de verplaatsbare brug in de mini Magische Boom. Als deze wordt ingedrukt, hoor je ‘POP!’ en vind je het verstopte fruit in de boom. De Mushroom Surprise komt met een tafel, bankje, stoel, 4 fruitboxen, een ladder en een kassa. Heel fijn is dat alles kan worden bewaard in de paddenstoel. De handgreep maakt het mogelijk om de paddenstoel makkelijk mee te nemen!

De Side-Car

Om bij de winkel te komen, nemen de Klorofili’s hun eigen Side-Car. Maar ook brengt Meneer Leo Foxy, samen met zijn zoontje Tim in de Kloro’Go zijspan alle boodschappen rond. De zijspan biedt plaats aan één Klorofil-poppetje maar open het dak en ”POP!”, een tweede zitplaats komt te voorschijn! 

Klik hier om gratis het verhalenboekje van The Mushroon Surprise te downloaden!

De Kloro’Playset – The Mushroom Surprise kost ongeveer €35 en de Kloro’Go – The Side-Car €14. De sets zijn voor de leeftijd van 1,5 – 5 jaar (en ouder 🙂 ) Meer informatie vind je op www.deklorofilwereld.nl

Wat vonden wij van de Klorofil Magische Wereld?

Na het openen van de doos, waren mijn meiden meteen enthousiast. Het openen van de winkel en na de “POP” van de boom waren ze zeer verrast. Ook de poppetjes zien er zo schattig uit dat ze er meteen mee gingen spelen. Samen met hun nichtje waren ze uren zoet. Ik denk dan ook dat de andere speelsetjes op hun verlanglijstjes voor hun verjaardag komen en aan de Sint worden gestuurd. En wie weet, misschien hebben we dan ooit nog eens de grote Magische Speelboom in huis.

Met welk speelgoed uit jouw eigen jeugd spelen jouw kinderen graag?

Spread the love

8 thoughts on “Review | De Magische Wereld van de Klorofil

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: