3 tips voor een fantastische vakantie met jonge kinderen 

3 tips voor een fantastische vakantie met jonge kinderen

Op vakantie met jonge kinderen? Dat is hard werken. Misschien had je vroeger dat idyllische plaatje in je hoofd: van jezelf omringd met kinderen op een wit strand. Alles verliep soepel en je kon ondertussen zelfs genieten van een boekje. Die tijd komt nog wel. Geloof ons maar. Maar tot die tijd is er van dat plaatje nog maar weinig over. De kans is groot dat je peuter de zoveelste driftbui heeft, je baby nauwelijks slaapt en jij de hele dag alleen maar van hot naar her rent. Betekent dit dat de vakantie voor niets is? Welnee! Ook deze herinneringen koester je later. Bovendien zijn er genoeg manieren waarop je het voor jezelf een stuk gemakkelijker kunt maken en misschien – heel misschien – zelfs wel toekomt aan wat meer ontspannen. Hieronder zetten we drie tips op een rij om je hierbij te helpen. 

De juiste vakantiebestemming 

De ideale vakantie begint met het vinden van de juiste bestemming. Het is van essentieel belang dat de accommodatie past bij jouw kinderen. Een goed voorbeeld van een zeer kindvriendelijke bestemming is Cala Gogo. Deze fantastische camping aan de Costa Brava biedt ongelooflijk veel mogelijkheden. Het grootste voordeel van deze camping is dat je er zeer luxe accommodaties vindt. Denk aan fijne stacaravans en lodgetenten die van alle gemakken zijn voorzien. Heel fijn, want echt ouderwets kamperen is met jonge kinderen vaak een heel gedoe. 

Wist je dat de Costa Brava bovendien een zeer populaire bestemming is voor gezinnen met jonge kinderen? Niet voor niets, want met de gastvrije inwoners en talloze faciliteiten voor kinderen is het een absolute droomplek voor jonge gezinnen. Als je een camping aan de Costa Brava boekt, weet je dan ook zeker dat je hier veel andere mensen met kinderen zult treffen. Heel prettig, want zij begrijpen het maar al te goed als het soms niet helemaal lekker loopt. Bovendien ontstaan op de camping vaak de leukste contacten. 

Wissel af met je partner 

Ben je samen met je partner en de kinderen op vakantie? Dan biedt dit wel voordelen. Je geniet immers van een extra paar handen. Maak hier dan ook gebruik van. Je hoeft niet alles samen te doen. Probeer zoveel mogelijk af te wisselen, zodat jullie allebei aan jullie rust kunnen komen. Deel de dag bijvoorbeeld op in gedeeltes. In de ochtend pak jij twee uurtjes voor jezelf, in de middag heeft je partner die. De rest van de tijd breng je samen door. Zo heb je voldoende tijd om echt eens ontspannen te lezen, in de zon te liggen of misschien zelfs wat bij te slapen. 

Wees niet afhankelijk van een restaurant 

In het buitenland zien we vaak dat restaurants pas heel laat openen. Het is niet vreemd als je in een restaurant pas op zijn vroegst om 19:30 terecht kunt. Prima als je alleen bent, maar met jonge kinderen vaak te laat. Daarom is het prettig om niet iedere avond afhankelijk te zijn van restaurants. Zorg ervoor dat je over een accommodatie beschikt waar je eventueel ook zelf wat kunt koken. Zo kun je op de dagen dat de kinderen echt moe zijn, simpelweg zelf wat maken. Dat scheelt een hoop gedoe en brengt dus ook meer rust. 

Photo Dreamstime.com

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.