Beleef de magie van de Noorse watervallen deze lente

Beleef de magie van de Noorse watervallen deze lente

Hebben jullie al plannen voor een volgende vakantie? Waarom niet eens wat verrassends en avontuurlijks? Neem je gezin mee op een onvergetelijke reis naar de betoverende watervallen van Fjord Noorwegen. Nu de sneeuw daar smelt, komen de watervallen tot leven als bruisende, kolkende wonderen. Bewonder de adembenemende uitzichten en het overweldigende geluid van het vallende water. Wist je dat 10 van de 30 hoogste watervallen ter wereld in Noorwegen te vinden zijn? Hier lees je wat de 5 spectaculairste zijn.

.

1. Vøringsfossen

Eén zo’n adembenemend schouwspel is Vøringsfossen, een populaire trekpleister langs de Noorse Scenic Route Hardangervidda. Hier kijken bezoekers met open mond toe hoe het smeltwater in een vrije val van 182 meter naar beneden stort vanaf het Hardangervidda plateau. Combineer dit met het fenomenale uitzicht en je snapt waarom natuurliefhebbers hier graag een fjordcruise vanaf Bergen maken voor een onvergetelijke beleving.

2. Langfoss

Tussen Bergen en Stavanger ligt de wereldberoemde Langfoss, vaak omschreven als één van de mooiste watervallen op aarde. In de lente is deze imposante waterval met zijn majestueuze stromen het hoogtepunt van de Åkrafjord bij Haugesund. Een pittige, maar zeer zeker de moeite waard, wandeling brengt je naar de top, waar je kunt wegdromen bij het panoramische uitzicht – de ideale plek voor een adembenemende fotoshoot!

Bewonder de Langfoss van bovenaf | © Magnus Roaldset Furset

.

3. De Zeven Zusters (De Syv Søstre)

Een bijzonder en veel gefotografeerd natuurverschijnsel zijn de Zeven Zusters in de Geirangerfjord. Volgens een oud verhaal zijn deze zeven majestueuze watervallen ongehuwd gebleven, terwijl de waterval aan de overkant (de ‘Vrijer’) tevergeefs pogingen deed hun liefde te winnen. Met een gemiddelde val van 250 meter is elk van de zussen op zich al een indrukwekkend gezicht. Ontdek ze met een fjordcruise vanuit Ålesund!

De magische Zeven Zusters | © Fjord Norway / Lars Korvald

.

4. Mardalsfossen

Een ware krachtpatser is Mardalsfossen in de Eikesdalen-vallei – op drie na de hoogste waterval ter wereld met een spectaculaire vrije val. Voor echte avonturiers is de wandelroute ernaar toe al een belevenis op zich, met prachtige panorama’s van de ongerepte Noorse natuur onderweg. De beloning na al dat klauteren? De geweldige aanblik van het kolkende water dat hier met volle kracht naar beneden stort.

5. Låtefoss

Een idyllische plek voor een fotoshoot is de dubbele waterval Låtefoss, waar de stromen Skarsfossen en Låtefossen samen één grootse waterval vormen onder een iconische stenen brug. Deze schilderachtige locatie was al populair onder 19e-eeuwse reizigers en nog altijd een trekpleister voor natuurfotografen. Låtefoss ligt perfect op de route vanaf Stavanger op zo’n 3,5 uur rijden langs de Riksvei 13.

Bezoek dit natuurspektakel

Met directe vluchten van KLM naar Ålesund, Bergen en Stavanger is je droom om de Noorse watervallen te zien zo gerealiseerd. Verken vervolgens Fjord Noorwegen per huurauto of met het uitstekende openbaar vervoer. Wil je het jezelf nog gemakkelijker maken? Boek dan een complete reis via Fjord Norway, waarbij je vlucht en accommodaties in één keer regelt.

Kortom, waar wacht je nog op? De watervallen van Noorwegen lonken voor een magische lente-uitstap. Pak die kans en laat je verbazen door één van de meest spectaculaire natuurtaferelen van Europa!

Lees ook: Graz, het groene hart van Oostenrijk

Dit artikel is gebaseerd op een persbericht van Zapper PR

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.