De charme van Keulen

Citytrip Tip | De charme van Keulen

Keulen is een stad doordrenkt van geschiedenis, culinaire gerechten en bovenal een levendige cultuur. De stad is gelegen aan de Rijn, en heeft zowel oude elementen maar ook moderne architectuur. Zo is het de perfecte balans tussen moderne dynamiek en oude charme. Voor zowel kunstliefhebbers, fijnproevers en cultuurliefhebbers is Keulen een leuke bestemming. Laat je betoveren en ga mee op een reis door deze Duitse parel aan de Rijn.

Cultuur

Keulen is een stad vol historische schatten en cultuur. Als je kijkt naar de skyline van Keulen, zal de Dom van Keulen je waarschijnlijk meteen opvallen. Deze kathedraal rijst trots boven de stad uit. In het historische centrum staan allerlei gebouwen uit een andere eeuw die allemaal een ander verhaal vertellen. Ook zijn er diverse musea, waar je veel leert over de geschiedenis en cultuur van Keulen. Vooral het oude deel van de stad is net een sprookje om doorheen te lopen, met zijn kleurrijke huisjes langs een straat van kiezelstenen. De architectonische kers op de taart is misschien wel het Rathaus. Dit stadhuis bestaat uit drie delen en komt uit de middeleeuwen. Voordat het Rathaus hier stond, was dit de plek van het hoofdkwartier van het Romeinse leger. Een locatie vol geschiedenis dus!

Levendige festivals

Keulen is een bruisende stad waar veel evenementen en festivals worden georganiseerd. Plan je citytrip Keulen bijvoorbeeld tijdens het beroemde carnaval. In februari wordt er een optocht gehouden die elk jaar weer drukbezocht is. De straten vullen zich met mensen in kleurrijke kostuums die dansen op vrolijke muziek. Of ga in de winter naar de kerstmarkt! Vanaf eind november kun je hier rondlopen en genieten van de glühwein en warme chocolademelk terwijl je de lichtjes bewondert die de stad en de grote kerstboom op het plein van de kathedraal versieren.

Lokale specialiteiten

Elk land en elke stad heeft natuurlijk culinaire specialiteiten. Zo ook Keulen! Zo moeten bierliefhebbers zeker een Kölsch biertje geproefd hebben, een bier dat alleen in deze regio gebrouwen wordt. Eet hierbij een Himmel un Ääd, een traditioneel gerecht dat zijn oorsprong vindt in Keulen. De maaltijd bestaat uit aardappel met appelmoes en bloedworst. Of ga voor een traditionele Bockworst, die geserveerd wordt met een snee roggebrood. Ben je meer van de zoete dingen? Plan een bezoekje aan het chocolademuseum, waar alles wordt verteld over de chocola waar Keulen bekend om staat. Vergeet natuurlijk niet van de lekkernij te proeven. Pas dan is je citytrip helemaal compleet!

Lees ook: 4 x verrassende en voordelige familietrips in Duitsland… met de trein!

Image by Freepik

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.