Weekoverzicht | Never a dull moment week 52 – de laatste week van 2018

De laatste week van 2018 is aangebroken. We hebben lekker vakantie en doen dan ook niet heel veel en was het ook een beetje stil op mijn blog. Nou ja, natuurlijk ook weer niet helemaal niks, want ook deze week heb ik jullie weer genoeg te vertellen over de leuke uitstapjes die we hebben gemaakt. Zo gingen we naar de Magische Winterweken in Toverland, VONK18 in Madurodam, een echte balletvoorstelling en we zochten een nieuwe keuken uit bij de IKEA. Wat we met Kerst deden, lees je natuurlijk ook. Ik wens iedereen alvast een mooie jaarwisseling en tot in 2019!

Never a Dull Moment week 52

Zondag 23 december

Vanochtend werden we wakker met grijs en erg nat weer buiten. Op het programma stond een bezoekje aan de Magische Winterweken in Toverland. Gelukkig waren we er al eens eerder geweest en wist ik dat een groot deel van het attractiepark lekker warm binnen zou zijn.

Het park was helemaal omgetoverd in winterse sfeer met overal kerstbomen en lampjes. Wij zochten een mooi plekjes uit in de bierstube van Wunderwald (hier hadden ze Glühwein), terwijl de meiden lekker van de achtbaan gingen. Het voordeel van wat oudere kinderen 😉

 

De meiden vermaakten zich dan ook de hele middag en kwamen alleen terug om wat te eten en te drinken. Naast alle attracties was er ook de Tovershow van Toos en Morrel, de Magical Dream show met illusionist Peter Eggink. Buiten waren de meeste attracties wel gesloten, maar de meiden konden er wel lekker marshmallows smelten boven een vuurtje.

Maar de mooiste attractie was toch wel de Maximus’ Blitz Bahn, een bobsleebaan, waarbij je zelf kan bepalen hoe hard je gaat. Voor mijn meiden (beiden niet erg dol op de achtbaan), een ideale attracties. Tot aan de laatste minuut voor sluitingstijd sjeesden ze naar beneden.

Op de weg terug naar ons Center Parcshuisje in de Limburgse Peel (slechts 15 min van Toverland vandaan) stopten we nog even bij de Mac om de dag goed af te sluiten;)

Maandag 24 december

Vandaag zouden we weer naar huis gaan, maar we hadden gelukkig nog wel even tijd voor een snelle duik in het subtropische zwembad. Op weg naar de auto, werden net de vissen gevoerd in de Market Dome en mochten de meiden nog even helpen.

We reden niet meteen naar huis, maar stopten nog even bij het Zuiderstrandtheater in Scheveningen. Daar was namelijk de generale repetitie van de balletvoorstelling Alice in WinterWonderland van het Dutch Don’t Dance Division. Voor de meiden de eerste keer dat ze naar een echte balletvoorstelling gingen. Omdat ze het verhaal van Alice in Wonderland wel kennen, leek het mij een mooi introductie. De voorstelling was prachtig en in het decor en verhaal waren ook de werken van M.C. Escher verwerkt. Een mooie combinatie van 2 wonderlijke werelden.

Nadat we het vriendinnetje mooi op tijd thuis hadden afgezet, bleven wij de rest van kerstavond lekker thuis. Geïnspireerd door de balletvoorstelling werd alle balletkleding weer te voorschijn gehaald en keken we samen naar de film Alice in Wonderland (van Tim Burton met Johnny Depp)

Dinsdag 25 december

Eerste Kerstdag! Voor ons geen familiebezoekjes, maar lekker samen op de bank een kerstfilmmarathon doen, in pyjama, kersttrui of balletpak.

Pas tegen een uur of vier gingen we ons aankleden en dekten we de tafel. ’s Avonds kwamen er 2 vrienden eten en traditiegetrouw kwam de gourmetplaat op tafel. Het was erg lekker, veel en gezellig.

Woensdag 26 december

Ook vandaag deden we niet heel veel. De meiden speelden met de buurkinderen en mochten mee lunchen met ze bij La Place. Zo hadden wij even de tijd om het huis weer een beetje op orde te brengen. Ik was in de veronderstelling dat we met mijn schoonzus ergens zouden gaan borrelen, maar 30 min voor onze afspraak begreep ik ineens dat het bij ons was. Omdat alles de avond ervoor wel op was gegaan, moesten we snel nog even naar de supermarkt. Gelukkig is alles open tegenwoordig met Kerst.

De borrel was heel gezellig en later kwam er ook nog een vriend langs. Die bleef gezellig eten en we maakte eindelijk eens het blik met Canard uit Frankrijk open. Het was dus een makkelijke, maar lekkere maaltijd. Al aten de meiden en Papa’s Liefste toch liever de runderworstjes 😉

Donderdag 27 december

3e Kerstdag – normaal vieren we dan de verjaardag van een vriendin, maar omdat zij lekker aan de andere kant van de wereld haar 40e verjaardag viert, bleven wij vandaag gewoon thuis. Papa’s Liefste moest toch nog even naar kantoor en wij maakten er daarom een meiden-beautydag van. Al heel lang wilden ze namelijk hun haar eens verven. Van Charlotte had ik 2 flesjes met kleurspoeling gekregen. Hiermee deden we een Dip Dye in de staartjes.

  Tijdens het intrekken was er mooi even tijd voor het lakken van de nagels. Vanwege de eigen haarkleur van de meiden had ik er een hard hoofd in of je er iets van zou zien. En inderdaad alleen bij Kleine Zus zag je een beetje een rode gloed. Maar niet getreurd, want onder de kerstboom hadden de meiden ook een doosje met haarglitters en haarkrijt gevonden en zo had Grote Zus uiteindelijk toch ook gekleurd haar.

’s Avonds gingen we gezellig naar de avondopenstelling van Madurodam. Vorig jaar hadden we dit ook gedaan. Dit jaar was er zelfs een speciaal programma VONK18. Alle lichtjes gingen uit en daarna liep er een verlichte reus door het park en blikte Lange Frans terug op 2018. Een groot gekanteld blok midden in het park vertoonde filmpjes van de wensen die bezoekers hadden voor 2019.

 

Overal in het park waren er optredens van dansers met lichtgevende hoepels en ballen. De meiden mochten het zelf ook proberen en kregen mooi glow-in-the-dark-schmink op hun gezichten (die moesten we toch nog wassen voor het slapen ivm de glitters). Ze zagen er daardoor wel spectaculair uit in de blacklightlampen.

Er was verder nog een winter-BBQ. Alleen hadden ze zich een beetje verkeken op de hoeveelheid hongerige mensen, want de hambugers hadden veel te lang nodig om te garen op de Green Eggs, waardoor de rij erg lang was. Ik heb, denk ik, bijna 45 min in de rij gestaan en had de laatste 4 hamburgers van de avond. Gelukkig was er wel genoeg warme chocolademelk en glühwein.

Vandaag is de laatste dag om naar VONK18 te gaan in Madurodam.

Vrijdag 28 december

Ondanks dat we met Kerst niet echt tradities hebben, zijn die er wel in de dagen ná Kerst. Zo draag ik op 28 december altijd dit engeltje om mijn nek. 6 jaar geleden verdween mijn collega plotseling midden in de nacht. Samen met mijn collega’s van toen spreken we elkaar af op deze dag om samen te borrelen, te proosten op haar leven en stil te staan bij die moeilijke dagen van haar verdwijning.

Ondanks de droevige reden van ons samen zijn, is het wel altijd erg gezellig. Sommige collega’s werken nu op andere locaties of helemaal ergens anders. Op deze manier blijven we toch nog in contact met elkaar. We hebben samen lekker gegeten en natuurlijk ook met een drankje erbij.

Zaterdag 29 december

Eén van onze doelen voor 2019 is om de woonkamer/keuken een flinke make-over te gegeven. We hebben de vloer al uitgekozen en nu was het toch wel eens tijd om serieus te kijken naar een keuken. Van mijn vorige keuken heb ik altijd spijt gehad dat we niet voor een IKEA-keuken hadden gekozen, dus deze keer gaan we dat wel doen.

Na wat rondjes door de winkel voor de inspiratie, lukte het ons aardig om samen tot een ontwerp te komen. We hebben hem nog niet besteld, want eerst moet de vloer er nog uit en een extra deuropening in de keuken. Maar we zijn wel weer een stap verder gekomen in het proces. Omdat het al best laat geworden was, aten we bij de IKEA.

Thuis wilden de meiden nog even een film afkijken voor het naar bed gaan. Ik had vrijdag een mooi perspakket gekregen voor een nieuwe serie op Cartoon Netwerk – Zomerkamp Eiland. Toevallig hadden we er al naar gekeken in ons vakantiehuisje afgelopen weekend. In nieuwe pyjama en met warme chocolademelk met marshmallows kropen we nog even samen op de bank.

Door weedezign / Shutterstock

Dit was alweer de laatste Never a Dull Moment – weekoverzicht van 2018! Via deze weg wil ik jullie allemaal bedanken voor het volgen van Mama’s Liefste en voor alle leuke reacties die ik krijg van jullie. Mijn blog groeit nog steeds elke maand een beetje en maakt het mogelijk voor ons om never a dull moment te hebben ;). Afgelopen week was het even stil op mijn blog ivm de vakantie en feestdagen, maar in 2019 pak ik het zeker weer op en begin meteen met een mooie winactie tijdens de Nieuwjaarsbloghop, die op zaterdag 5 januari zal starten.

Nieuwjaarsbloghop

Ik wens jullie alvast een heel mooie jaarwisseling
en veel mooie nieuwe herinneringen in 2019

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.