Never a Dull Moment weekoverzicht 29

Weekoverzicht | Never a dull moment #29

De 2e week van de vakantie zit er alweer op. Deze week geen Engelse School, dus echt vakantie. We gingen ook deze week weer gezellig op uit, maar hadden ook verdrietig nieuws te verwerken en vierde onze 22 jaar verkerings-jubileum.

weekoverzicht #29

Zondag 16 juli 2017

We hadden geen plannen voor vandaag en na al het vroege opstaan van de afgelopen dagen, was het wel eens tijd om van de vakantie te genieten. Halverwege de middag gingen we toch nog even naar de kinderboerderij. Terwijl de kinderen knutselde, bekeken wij onze vakantieplannen nog eens en maakte reserveringen voor de heen- en terugweg. ’s Avonds aten we gezellig pizza op de bank.

*oeps de hele dag geen een foto gemaakt*

Maandag 17 juli 2017

Kleine Zus ging naar de BSO en Grote Zus spelen bij haar beste vriendinnetje. Ik had zo een rustig thuiswerkdagje. ’s Avonds ging ik natuurlijk ook weer een uurtje sporten.

* alweer een foto-loosdagje, lijkt wel vakantie :)*

Dinsdag 18 juli 2017

Al vroeg kwam het vriendinnetje van Grote Zus en werden we op gehaald door Miriam. Samen gingen we naar de persevent van PR4Kids, waar we een sneakpreview kregen van de nieuwe herfst/winter collectie. Niet zolang geleden is PR4kids verhuisd en dit was meteen een mooi moment om hun nieuwe pand te bewonderen. Voor de meiden was er een klein kantoortje, waar ze lekker rustig konden kleuren. Ze vinden zich er prima thuis, want in no-time hadden ze een briefje op de deur gehangen met daarop PRIVE 😉

 

Tijdens de ochtend kregen we ook een mooi uitleg van de meiden van Studio Maison. De meiden mochten natuurlijk ook nog even zelf snuffelen in de kleding rekken en kleding passen.

  

We konden mee terugrijden met Marguerita, dat scheelde ons aanzienlijk in de terugreis tijd (anders OV gepakt) dus konden de meiden nog lekker buiten spelen, met waterpistolen, want het was een erg warme middag.

Terwijl de meiden in bad zatten, zag ik voor het eerst, sinds we in dit huis wonen, een rat lopen op ons dek. Aangezien we aan de waterkant wonen, was ik niet erg verrast. Na de kip en het konijn van vorige week, is de beestenboel compleet.

Woensdag 19 juli 

Vandaag hadden we een uitje naar Toverland gepland. Het vriendinnetje van Grote Zus ging op het laatste moment mee, want ze zou eigenlijk naar haar opa gaan, maar die moest naar het ziekenhuis. Voordat we weg zouden gaan, ging Papa’s Liefste nog even langs bij zijn vader. Daar ging het de laatste dagen erg slecht mee. Helaas kwam hij thuis met het slechte nieuws, dat zijn vader die ochtend was overleden. Na jaren van veel pijn, was hij er eindelijk van verlost. Ondanks het verdrietige nieuws, besloten het de meiden nog niet te vertellen en gewoon naar Toverland te gaan.

Na 1,5 uur rijden, door flink wat regen en onweersbuien, kwam we aan bij Toverland. Ook daar regende het, maar zijn er 2 hele grote hallen, waar je naar hartelust kunt spelen en heel veel leuke attracties zijn, voor verschillende leeftijden. Voordeel van het vriendinnetje meenemen, was ook dat zij en Grote Zus samen op pad mochten gaan. Ze hadden een mobiele telefoon, dus konden ze ons bellen en wij hen. Kleine Zus speelde lekker zelf en zo hadden wij ook een beetje tijd om samen te praten.

Na een uurtje was het weer wat droger en konden we buiten de zomershow D’Junga zien. Een leuke show over de magische Dwervels, vol acrobatiek en stunts. Door de regen was de show wel wat aangepast, maar vol bewondering keek Kleine Zus er naar.

 

Na de show vonden we Grote Zus en Vriendinnetje ook weer terug en was het wel etenstijd. Vandaag was er voor het eerst deze zomer een Midzomer Avond en was het park tot 23.00 open. We hadden dus alle tijd om alle attracties te bezoeken, zonder lange wachttijden. Grote Zus is niet zo’n Dare Devil, maar ging toch in de Backstroke. Dit was niet echt een succes, want ze kwam er huilend uit.

Kleine Zus klom daarna helemaal ophoog in een grote touwentoren. Vol bewondering keken we omhoog. Via een grote glijbaan kon ze weer naar beneden, maar dat durfde ze niet. Onderaan de glijbaan hoorde we haar opeens heel hard huilen. Gelukkig klommen haar zus en vriendin in de glijbaan omhoog en begeleiden haar via de touwentoren weer naar beneden.

  

Het werd steeds donkerder en overal gingen de lichtjes aan en zag het park er erg gezellig uit. Als afsluiting was er ook nog een vuurwerkshow. We hadden niet gedacht dat de meiden het tot het einde zouden volhouden, maar ze genoten volop. Wij vonden het vuurwerk ook wel een symbolische einde van deze dag.

 

Omdat we nog 1,5 uur terug moesten, stopte we toch nog maar even voor een kop koffie. De meiden sliepen al snel achterin en thuis konden we ze zo in bed leggen. Vriendinnetje bleef natuurlijk ook slapen.

Donderdag 20 juli

De meiden sliepen lekker lang uit. Niet zo gek natuurlijk ook na de lange dag van gisteren. Halverwege de middag werd het Vriendinnetje weer opgehaald en moest ik Kleine Zus naar de BSO brengen. Omdat we in de vakantie een paar zwemlessen zullen missen, mocht ze deze week een extra keer komen zwemmen.

 

Ze wilden zelf graag op haar eigen fiets gaan. Terwijl zijn ging zwemmen, kon ik mooi bij de fysio langs gaan voor nog extra oefeningen voor mijn knie. Na mijn sessie, kon ik mooi meteen Kleine Zus weer ophalen.

Omdat Papa’s Liefste een cursusdag had en met een collega zou gaan eten daarna, mochten de meiden kiezen wat ze wilde eten; pannenkoeken. Speciaal verzoek van Kleine Zus waren pannenkoeken met kaas en stroop. Geen idee waar ze dat gezien of gehoord heeft, maar ze at ze met smaak op.

Vrijdag 21 juli

Omdat het voor ons vandaag een werkdag was, gingen de meiden naar de BSO. Rustig was het wel op mijn werk, want ruim de helft van de collega’s is op vakantie. Tijdens de lunch was de snack van de dag een broodje haring en dat maakte veel goed.

’s Avonds had ik een etentje met vriendinnen. Omdat hun mannen en kinderen ook geen mosselen lusten, zijn we vorig jaar samen mosselen gaan eten. Dit wilde we in ere houden, maar helaas was er nog maar een restaurant in Leiden met mosselen, het Belgische Biercafe Olivier. Het weer was onverwachts lekker en we hebben de hele avond in de tuin gezeten.

Zaterdag 22 juli

Vandaag hebben Papa’s Liefst en ik 22 jaar verkering. We zijn niet getrouwd, dus vieren we altijd deze dag. Toen ik de uitnodiging kreeg om een weekendje bij Stayokay langs te komen, koos ik natuurlijk voor dit weekend. We mochten komen logeren in Soest en omdat dat niet heel ver bij ons vandaan is, konden we het ’s ochtends lekker rustig aan doen.

 

Bij aankomst werden we zeer vriendelijk ontvangen en stond er zelfs een flesje procesco koud voor ons op de kamer en vruchtensap voor de meiden. We kregen een mooie grote familiekamer. De bedden werden meteen uitgetest en goed bevonden.

 

Op het heerlijke terras buiten hebben we de Prosecco aangebroken en ons verdiept in de omgeving. We hadden verschillende brochures gekregen en er stond ook fietsen voor ons klaar. Soest is een mooie bosrijke omgeving, dus ideaal om te fietsen. De meiden speelde ondertussen in de speeltuin en testte de fietsen alvast uit.

 

We besloten te fietsen naar de Paardenkamp. Hier worden gepensioneerde paarden en pony’s opgevangen. Grote Zus roept al tijden dat ze graag op paardrijden wil, dus vonden ze het ook leuk om daar langs te gaan. Voor 2 euro kon je paardensnoepjes kopen. Leuk dacht ik nog, maar als snel bleek dat Grote Zus deze helemaal niet durfde te geven en zelfs een beetje bang was van die grote paarden. Over paardrijden moeten we het dan dus nog maar een keertje hebben. Kleine Zus durfde het trouwens wel om de paarden een snoepje te geven.

 Onderweg moest ik even op de kaart kijken welke kant we op moesten, toen ik opeens Papa’s Liefste zag praten met een motorrijder op een Harley Davidson. Eerst dacht ik dat hij misschien de weg wilde weten, maar het leek erop of ze elkaar kenden. Toen ik dichterbij kwam, zag ik opeens dat zijn ex-zwager was. Hoe toevallig is het om hem nu tegen te komen en dat hij ons ook zag. Hij was gewoon een dagje aan het toeren met een vriend en zijn nieuwe TomTom stuurde hem door allemaal sluip-door-routes.

 

Omdat er een flinke regenbui was voorspeld, besloten we ergens te gaan eten. Het werd de Italiaan, omdat iedereen dat lekker vind. Het regende inderdaad flink en daarom moesten we toch wat langer blijven zitten en bestelde dan toch nog maar een lekker toetje 🙂

Op de terugweg fietste we langs kleine padjes, langs de velden bij een lage zon en aten bramen onderweg. Het was een erg fijn om zo naar huis te kunnen fietsen. Thuis de meiden onder de douch gestopt en bij beide van het stapelbed een mooie hut gemaakt. Daarna gingen wij nog even in de gezellige lobby zitten. We hadden nog een halve fles prosecco over en het was zonde deze te laten staan. Ook was het fijn om samen even rustig te praten over de afgelopen week en de afgelopen 22 jaar.

 

Heb jij wel eens bij de Stayokay overnacht?

Spread the love

18 thoughts on “Weekoverzicht | Never a dull moment #29

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.