Persoonlijke Blog | Fotoblik week 12

fotoblik13Vorige week gaf ik jullie een blik met foto’s van de afgelopen week. Ik kreeg veel leuke reacties daarop, dus vandaar deze week weer een fotoblik.
Een week met een nieuwe kamer voor Kleine Zus, die helaas de hele week ziek was, Grote Zus voor het eerst alleen naar huis mocht fietsen, we naar de premiere van Batman vs Superman gingen en het afscheidsconcert van K3 en PIPPIN in Carre. Fijne Pasen!

Zondag 20 maart 2016
De zondag begon goed, want ik las bij het wakker worden dat Netflix de film InsideOut had toegevoegd. We hebben daarna gezellig met z’n alle onder een dekentje deze leuke film gekeken. Het maakt het verlies van Frozen weer een beetje goed. 
We zijn ongeveer een half jaar geleden verhuisd en de beide meiden hebben nu een eigen kamer. Zelf mochten ze kiezen wat het thema zou worden van hun kamer. Kleine Zus koos toen voor het thema Woezel & Pip. We kochten een mooi groen vloerkleed en de 2 groene bladeren voor boven haar bed bij de IKEA. Naast haar Woezel en Pip boeken, knuffels en ander speelgoed, bleef het daar wel een beetje bij. Maar enkele weken geleden kreeg ik een emailtje van de MuurstickerStunter met de vraag of ik een muursticker voor ze wilde reviewen. Ze bleken een aantal Woezel en Pip muurstickers te hebben en de keuze was snel gemaakt door Kleine Zus. Dolblij was ze dan ook dat toen we deze zondag de sticker bij haar op de muur plakte en meteen ook de rest van de kamer (planken en gordijnen) ophingen. Als een prinsesje ging ze slapen.

IMG_3121IMG_3120

 

winactie
Wil je ook zo’n leuke muursticker. kijk dan snel even op mijn blog van 21-3 en doe mee aan de winactie of klik op deze foto.

 

Maandag 21 maart 2016
Kleine Zus werd wat warm wakker en wilde ’s ochtends niet echt eten. We hebben haar wel naar de creche gebracht, maar het telefoontje van de creche dat ze koorts had, kwam dus niet geheel onverwachts. Gelukkig kon ik eerder weg op werk om haar op te halen. Op de bank bij de juf zaten nog 3 andere kinderen met rode wangetjes, wachtend op hun vader of moeder om thuis op de bank te mogen gaan liggen.
IMG_3141[1]

Dinsdag 22 maart 2016
Het was een korte nacht, waarin Kleine Zus naast heel warm het ook heel benauwd kreeg en ze met haar vader beneden op de bank had geslapen. Gelukkig was ik de hele dag verder thuis en hoefde we dus nergens heen. Ik zou met vriendinnen koffie gaan drinken nog voor mijn verjaardag, maar ze kwam gewoon gezellig bij mij koffie drinken.
De grootste klap was natuurlijk het nieuws over de aanslagen in Brussel. Terwijl Kleine Zus op de bank sliep, keek ik verslag naar het journaal

pray for brussel

Einde van de middag kreeg ik een dilemma. Grote Zus moest gehaald worden van de BSO, maar ik wilde eigenlijk Kleine Zus niet wakker maken en meeslepen. Papa’s Liefste dacht wel op tijd te zijn om haar op te halen, maar zag in de verte al wel een file opdagen. Omdat we niet ver van de BSO af wonen en ze alleen door de wijk hoeft te fietsen, besloten we dat (als ze dat zelf ook wilde) ze alleen naar huis mocht fietsen. Toen de juf van de BSO haar dat vroeg, zei ze zonder enige aarzeling JA en zo geschiede. Mijn kleine meisje wordt groot en kwam veilig alleen naar huis gefietst
alleen naar huis gefietst

 

Woensdag 23 maart 2016
Deze nacht was het mijn beurt en sliep ik met Kleine Zus op de bank. Ze zit vol met slijm, maar durft het niet op te hoesten omdat ze bang is dat ze dan moet overgeven en dat vind ze heel verschrikkelijk. Ze hoest kort en zegt dan “niet spugen mama”. Arm meisje. Gelukkig krijgen we allebei nog wel wat slaap.
Ik moet werken, maar de belangrijkste mannen in haar leven zijn er om over haar te waken. Eerst haar vader, daarna opa en tenslotte onze lieve huisvriend. Hij komt ’s avonds oppassen, omdat Papa’s Liefste en ik uitgenodigd waren voor de premiere van Batman vs Superman. Het is als moeder altijd lastig om je zieke kind bij een ander achter te laten, maar ik kon dan zeker met een gerust hart.
Op de premiere Batman vs Superman werden we in de VUE Hilversum ontvangen met champagne en hapjes. De film werd vertoond in de Dolby Cinema zaal, een zaal met een extra groot, gebogen scherm, een super beamer en het geluid overal om je heen. We werden 1,5 helemaal opgezogen door de film. Na afloop kregen we nog een drankje en een leuke goodiebag mee naar huis.
IMG_3183batman-v-superman-dawn-of-justice_bb788b6f (1)batman vs superman

 

Donderdag 24 maart 2016 en Vrijdag 25 maart 2016
Gelukkig slapen we allemaal weer in onze eigen bedjes, maar echt fit is Kleine Zus nog steeds niet. Deze twee dagen hebben we dan ook met name binnen doorgebracht, waarbij ik aan tafel wat heb zitten werken en zijn op de bank gehangen en geslapen heeft. Het enige tripje naar buiten was even naar de supermarkt en weer terug. Vrijdag was Grote Zus ook thuis en hebben we een pyjama-dagje er van gemaakt. Door het binnen zitten, ziek zijn helaas geen echte foto’s Behalve dan dat beide dames het geld in hun spaarpot hebben geteld. Een goede oefening voor Kleine Zus om de munten op kleur en grote te sorten en ze daarna weer allemaal in de spaarpot te stoppen. Goed voor de fijne motoriek. Voor Grote Zus natuurlijk een mooie rekensom! Daarna werd er nog eindeloos gedroomd over wat ze er allemaal van zou kunnen kopen.

geld tellen

 

Zaterdag 26 maart 2016
Vandaag de grote dag van het Afscheidsconcert van K3. Al maanden keken we hier naar uit. Kleine Zus nog steeds niet topfit, maar wilde wel zelf naar haar balletles. Helaas stortte ze tijdens het K3 concert later die middag weer volledig is. Als een dood vogeltje zat ze bij mij op schoot, terwijl alle andere kinderen om ons heen danste. Grote Zus had het heel moeilijk met het afscheid en huilde dikke tranen toen de oude K3 plaatst maakte voor de nieuwe jonge meisjes
k37Zondag 28 maart 2016 – eerste Paasdag
Waren we gisteren nog bij het afscheidsconcert van K3, vandaag stond de Broadway Musical PIPPIN in Carre op het programma. Via mijn werk had ik 4 kaartjes hiervoor gekregen. Mijn schoonzus en neef gingen gezellig mee. Omdat de voorstelling midden op de dag was, kon Grote Zus ook mee en keek haar ogen uit in het mooie gebouw van Carre. We hadden mooie plekken op de 11e rij op de begane grond. Het verhaal gaat over de zoon PIPPIN van Karel de Grote. Nadat hij is afgestudeerd weet hij niet wat hij moet gaan doen om zijn leven zin te geven. Hij gaat het leger in, gaat op zoek naar de liefde, verzet zich tegen zijn vaders, maar vind uiteindelijk de liefde op het platteland. Dit alles speelt zich af in een grote circus tent met veel acrobatiek en grappige scenes. Wij hebben het geweldige middag gehad.
PIPPIN2 PIPPIN PIPPIN
Omdat we de middag weg waren, hebben we alle paasactiviteiten maar opgeschoven naar 2e Paasdag. Grote Zus kan niet wachten op de eieren te mogen zoeken. In verband met de verwachte storm, wordt dat binnen dit jaar. Kan ik wel nu alvast de eieren verstoppen voor dat ik naar bed ga.

Wat hebben jullie deze paasdagen gedaan?

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.