Weekoverzicht | Fotoblik week 39

stockholm-2Het was weer een enerveerde week, waarin mijn kleine meisje 4 jaar werd en voor het eerst naar school mocht. De oudste een rugzak kreeg van de wethouder en ik een hele gezellige dag had met een aantal andere mamabloggers in Amsterdam. De week sloten we af met de eerste 3 oktober- festiviteiten. 

Zondag 25 september 2016

Na een gezellige avond op het feestje van een vriend die 40 was geworden, kon de dag niet beter beginnen met een lekker gebakken ei op brood. En hij smaakte nog lekkerder omdat hij gemaakt was door mijn lief, zonder dat ik er om gevraagd had

img_09491

Het verjaardag-weekend was nog niet over. Grote Zus had het zwem-verjaardagsfeestje van haar BFF. Nadat we haar bij het zwembad hadden afgezet, reden wij door naar een kraamfeestje in de speeltuin. Beter weer hadden ze niet kunnen hebben. Terwijl de kinderen lekker rond rende, dronken alle papa’s en mama’s gezellig een drankje in het zonnetje.

img_09501 img_09551

Omdat het zulk mooi weer was, spraken wij met een paar vrienden af om dan nog 1x dit jaar te gaan barbecueën. Omdat we allemaal nog andere dingen gepland hadden staan, spraken we om 17.30 weer af. Kleine Zus en ik gingen nog even naar de stad om haar traktatie voor op de KVD op te halen en een cadeautje voor de juffen te zoeken. Papa’s Liefste zou Grote Zus weer gaan ophalen. Zodra we het kraamfeestje verlieten, betrok de lucht en ging het regenen… We lieten ons niet uit het veld slaan en staken die avond toch gewoon de barbecue aan.

img_09741  img_09751 img_09771

Maar goed ook, want de regen hield op en we konden nog prima buiten zitten. Bij de supermarkt had ik blauwe bubbels gevonden. Blijkbaar was blauwe wijn deze zomer een trend en zo deden we op de valreep er nog even aan mee. De kinderen vermaakte zich opperbest met hun Pokemon jacht.

Maandag 26 september 2016

Vandaag was het voor Kleine Zus de laatste dag op het KVD. Toch altijd wel een verdrietig om afscheid te nemen. Ze is hier tenslotte 4 jaar geweest met altijd veel plezier. Zelf was ze helemaal vol van de tompouces, die we hadden laten maken bij de HEMA. Daarop hadden we een plaatje gemaakt van hondje Skye van Paw Patrol, maar met haar eigen foto als hoofd. Enige tijd geleden had ze een heus Skye verkleedplak gewonnen bij Alles voor Kids/Kids Plaza, dus die mocht ze vandaag ook aan naar de KVD.
Voor de juffen hadden we een drinkbeker met daarin een foto van Kleine Zus voor een etalage in de stad met de tekst “het mooiste cadeau is jouw glimlach” en een mini-reep Tony’s Chocolonely, een tube handcreme en een stempelroller die Kleine Zus zelf had uitgekozen.

img_09941

Na mijn werk mocht ik haar weer ophalen, maar dan bij de BSO. Dat maakte het officiële afscheid wel wat makkelijker 😉 Op de BSO heeft ze het al helemaal naar haar zin, want daar zijn haar vriendinnetjes namelijk ook al. Wel was het een erg vermoeiende dag voor haar, want nog voor het eten lag ze al te slapen op de bank.
Nadat ik beide meiden in bed had gelegd, was het tijd voor het inpakken van de laatste cadeautjes en natuurlijk moesten de slingers op gehangen worden.

img_09981

Dinsdag 27 september 2016

Lang zal ze leven, lang zal ze leven in de gloria!!! Vandaag werd mijn jongste dochter dan eindelijk 4 jaar! We begonnen de dag daarom met het uitpakken van alle cadeautjes.

img_13181

Nadat we Grote Zus naar school hadden gebracht gingen we samen nog even de stad in. Morgen gaat ze ook naar school en vandaag hadden we nog een laatste dagje samen. We gingen lekker een taartje eten en lunchen bij de HEMA en natuurlijk een taartje uitzoeken.
’s Avonds kwam papa ook nog thuis met misschien wel het mooiste cadeau voor haar verjaardag, een wandelende, zingende, kwispelende Pip

img_1028 img_1029 img_13221

Nadat de meiden uitgeput in bed lag, ging ik toch nog even naar de Workshop Email Marketing. En dat was gelukkig niet voor niets, want behalve dat ik zeer interessante informatie hoorde over nieuwbrieven, won mijn clubje ook nog eens een magnum fles wijn met de beste Email marketing campagne!

img_1048Woensdag 28 september 2016

Na een leuke verjaardag thuis, was vandaag dan de echt de dag aangebroken om voor het eerst naar school te gaan. De tas hing klaar en de nieuwste jurk was aan getrokken. Voor de zekerheid toch maar 2 extra setjes kleren en luiers in de tas gedaan. Zindelijk is ze helaas nog steeds niet, al plast ze niet in haar bed en ’s ochtends netjes op de WC. Ook geeft ze vaker zelf aan dat ze moet plassen. Maar een eerste dag op school kan natuurlijk wel voor extra spanning.

img_1049 img_1062

Toen Grote Zus voor het eerst naar school ging, moest ik heel hard huilen, dus ik had me daar helemaal op voorbereid. Maar ze huppelde zo vrolijk het schoolplein op, gaf de juf een handje en ging meteen aan een tafeltje zitten tekenen. Er kon nauwelijks een kus en een knuffel vanaf. Een beetje verbouwereerd lieten we haar dus achter. Mogelijk toch dat het bij Grote Zus nog kraamtranen waren, want ik was toen net 2 weken daarvoor bevallen van Kleine Zus.

img_1066 img_1068

Om deze maalpijl te vieren gingen Papa’s Liefste en ik naar een restaurantje in de buurt voor een kop koffie met taart. Gezellig bij de open haard

img_1075

Om 12.30 konden we haar (en Grote Zus) weer ophalen. Ze had het erg naar haar zin gehad, samen met haar beste vriendinnetje van de Peuter Plus. Wel had ze 2x in haar broek geplast, ondanks dat de juf haar wel een paar keer naar de WC had gestuurd. Gelukkig is het een wat oudere juf, die wel snapt dat sommige kinderen wat later zindelijk worden.

Donderdag 29 september 2016

Nadat we Kleine Zus in de klas hadden afgezet, bleef ik nog even wat langer op het schoolplein hangen. Voor een campagne van #flinkfietsen, waarbij we een foto op Instagram hadden gepost over het fietsen naar school, zouden Grote Zus en haar vriendin uit de handen van de wethouder de FlinkFietsen rugzak overhandigd krijgen. Dit zou op school gebeuren met de hele klas erbij. De meester had op het schoolplein een fietsparcours uitgezet. Na een korte toespraak over het belang van met de fiets naar school te komen, kregen de meiden een mooie rode rugzak. Daarna mochten ze het parcours fietsen en de wethouder natuurlijk ook (hij was ook op de fiets gekomen) Alle kinderen uit de klas moedigde ze aan.

img_9870 img_1122

Daarna ging ik lekker naar huis, genieten van een paar uur stilte in huis. Een nieuwe fase breekt aan. Om 12.00 mocht ik haar weer halen op school. Ook vandaag had ze een hele leuke dag gehad, want ook een van haar vriendjes van de KVD was vandaag bij haar in de klas gekomen. Thuis was het wel duidelijk dat het allemaal wel vermoeiend is, want al snel vond ik haar op de bank onder een dekenteje, zacht snurkend

img_1142 img_1148

Vrijdag 30 september 2016

Vandaag had ik een dagje vrij genomen, zodat ik Kleine Zus weer op tijd van school kon halen. De eerste week blijft ze tot 12.00 om te wennen. Ze viel met haar neus in de boter, want vandaag werd de 3-oktober viering afgetrapt met een koor van alle groepen 7 en 8. Bij binnenkomst zongen zij alle liedjes van het minikoraal. En toen ik haar mocht ophalen, zat de hele klas aan tafel voor Hutspot met worst. De worst was natuurlijk als eerste op en van de hutspot at ze een paar hapjes. Eg jammer voor haar, want het was een erg lekkere hutspot 😉

img_1162 img_1167

Het zonnetje scheen, dus we besloten een rondje door de stad te fietsen en over de kermis, die al volop in opbouw was. Het reuzenrad, de botsautootjes en het spookhuis, brrrr

img_1187

Op vrijdag gaan de beide meiden naar de BSO en ondanks dat Kleine Zus vandaag thuis kon blijven bij mij, wilde ze toch liever gaan spelen op de BSO. Zo had ik ’s middags nog een paar uurtjes voor mezelf!

Zaterdag 1 oktober 2016

De dag begon al vroeg en zou tot laat duren. Om 8.45 zat ik al in de trein op weg naar de Meet the Blogger conference. Ik vond het best wel een beetje spannend, want zou ik daar als kleine blogger wel tussen passen. Bij binnenkomst zag ik meteen al een heel aantal bekende andere mamabloggers; Mamaliefde, MeervanMir, Meisje-Eigenwijsje, Marstye & Lady Lemonade. De meeste kende ik al in persoon en andere alleen van hun blog. Heel gezellig hebben de we hele dag verschillende nationale en internationale sprekers gehoord en mini-breaks bijgewoond. Niet alles was even toepasselijk voor mij, maar de dag was prima georganiseerd en we kregen een leuke goodiebag mee naar huis.

img_11911 img_11921 img_12351

img_12611 img_12061 img_13231

Na nog wat gezellig gekletst te hebben met de Mommybloggers, gingen we in de stromende regen naar huis. Gelukkig waren Miriam en Linda zo lief om me in Leiden af te zetten. Daar zaten mijn vrienden al uitgebreid aan de hutspot en de limoncello. De regen was gelukkig wel minder geworden en zo konden de meiden ook nog even blijven op buiten de Taptoe te kijken. Papa’s Liefste nam de meiden weer mee naar huis en zo kon ik nog ‘even’ met de vrienden de stad in. Even werd 2.00….

img_13141

Spread the love

6 thoughts on “Weekoverzicht | Fotoblik week 39

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.