Goede voornemens in de praktijk

Goede voornemens in de praktijk

Het is een om goede voornemens voor het nieuwe jaar te verzinnen, maar het is ook iets om ze in uitvoering te brengen. Nu de rook van nieuwjaarsdag is opgetrokken is het dus ook tijd om de goede voornemens in de praktijk te gaan brengen. Ik ga je vertellen hoe ik dat van plan ben. Kom over 3 maanden alsjeblieft bij mijn terug of het ook gelukt is 😉

Goede voornemens in de praktijk

Persoonlijke Voornemens

Net als iedereen is het nieuwe jaar het moment om goed voornemens te maken over een gezondere leven. Ik ben hierin geen uitzondering 😉 Deze maand is het 10 jaar geleden dat ik gestopt ben met roken en daar ben ik best trots op!

Halverwege vorig jaar ben ik ook begonnen met 2x per week sporten. Dit blijft ik ook het komende jaar zeker doen. Afvallen is daarbij een mooie bijkomstigheid, maar zeker niet het grootste doel.

Wel wil ik ook aandacht blijven houden voor gezond eten. Het koken met Hello Fresh helpt ons daar zeker bij, want het heeft mij vorig jaar zeker wel weer de lol van koken teruggebracht.

Puntje van aandacht is nog wel dat ik voldoende water moet blijven drinken. Omdat voor elkaar te krijgen zal ik toch maar vaker mijn Dopler vullen en bij mij in de buurt houden.

Ook een beetje tijd over houden voor mezelf is iets waar ik zeker voor veel blijven waken. Soms moet ik even een trap op de rem geven en mijzelf wat me-time geven en lekker een avondje op de bank of in bad gunnen.

Familie Voornemens

Dit zijn eigenlijk de voornemens waar ik het komende jaar met name mijn focus wil gaan leggen. Wij hebben het thuis gelukkig heel gezellig, maar daarbij schiet het huishouden er nog wel eens bij in en kan het een gezellige rommeltje bij ons zijn. Een van de grootse doorns in het oog is ons washok en aanrecht. Op beide plekken blijft veel te vaak iets staan, wat we eigenlijk hadden moeten opruimen. Bij de was ligt de was wel schoon opgevouwen op de wasmachine en droger, maar haalt het vaak de kast niet. Dit gaan we dus oplossen door het washok te verbouwen en de kinderkledingkasten daar te plaatsen. Dan is het opvouwen en meteen wegleggen. Lijkt mij ideaal! Ook wil ik minder kleren, want de kasten.. euh… wasmachine puilt uit. Daarvoor heb ik wel een idee hoe, maar dat zal ik de komende nog even verder uitwerken. Eerst het washok opruimen

Dan de vaatwasser. Ook hier blijft te vaak op het aanrecht staan. Daarom is de nieuwe afspraak dat degene die beneden blijft, als de andere de kinderen in bed legt, de keuken opruimt. Misschien voor vele van jullie een hele normale afspraak, maar bij ons liep dat niet helemaal gestroomlijnd.

Ook het ochtendritueel gaan we weer een nieuwe leven in blazen als school weer begint. Vorig jaar kregen we een Checkpad van Gezinning om uit te proberen en waren meteen fan. We hebben er zelfs vorige maand eentje bij gekocht, zodat beide dochters er eentje hebben. Omdat ze te gebruiken zijn voor het ochtend en avond ritueel, raakte er nog wel eens eentje kwijt tussen boven en beneden. Nu gaan we er dus eentje boven laten en eentje beneden. ’s Ochtends mag pas ook een schermpje weer aan nadat alle rolletjes zijn omgedraaid. Dat zal na de vakantie wel weer even wennen zijn.

Blog Voornemens

Toch ook nog even wat voornemens voor mijn blog. Ik ben zeer blij met de groei die ik vorig jaar heb doorgemaakt. Natuurlijk hoop ik dat dit jaar zeker vast te kunnen houden. Daarvoor moet ik ook wel een beetje professioneler gaan worden. Dus ik wil dit jaar op zoek gaan naar een nieuw logo en ook de lay-out van mijn blog optimaliseren. Ik heb nog geen idee hoe ik dat het beste kan aanpakken, maar dat zal een mooi leerpunt zijn voor dit jaar.

Ook mijn mailbox is een punt van aandacht. De afgelopen tijd heb ik veel mailtjes te lang laten staan in mijn mailbox. Mijn voornemen is om alle mail die ik ontvang, dezelfde dag af te handelen. Dat hoeft niet op moment van binnenkomst, maar bijvoorbeeld tussen 20.00-21.00 blok ik voor mijn mailbox. Zo kan ik het beter bijhouden en kom ik ook professioneler over. Nog een goed voornemen is dat ik mij uitschrijf voor alle nieuwsbrieven die ik ontvang. De meeste lees ik nooit en gooi ik meteen weg. Nu begin ik het jaar met een schone lei en als ik een nieuwsbrief ga missen, kan ik mij daarvoor altijd weer op inschrijven.

Het indelen van werkblokken wil ik ook meer gaan toepassen. Ik laat mij nu nog te veel afleiden door te veel taken die ik tegelijkertijd probeer te doen. Dus ik ga nadenken over hoe ik dit over de dag beter van elkaar scheiden. Zo zal ik ook meer proberen de laptop dicht te laten als de meiden thuis zijn. Al vind ik het ook weer niet dat als de meiden thuis zijn, ik alles moet laten vallen om hen te entertainen. Gelukkig zijn ze nu al wat ouder en kunnen ze zichzelf best vermaken. Ook vind ik het prima dat ze zien dat ik ook hard moet werken voor de pleziertjes van mijn blog. Door het beter focussen op het doen van een ding, hoop ik ook zeker ’s avonds vaker mijn laptop dicht te doen en lekker te Netflixen of op date-night gaan.

Ik ben in de gelukkige positie dat ik voor mijn blog ook steeds vaker betaalde opdrachten krijg. Nu gebruik ik daarvoor nog mijn eigen prive rekening. Dit wil ik beter gaan scheiden. Ik twijfel nog een beetje tussen een rekening van BUNQ of KNAB. Het voordeel is dat beide banken online te regelen zijn en daarmee de kosten laag blijven (zoveel verdien ik nu ook weer niet). Maar nog fijner vind ik dat je bij beide meerdere rekeningen kunt hebben. Zo kun je veel beter aparte potjes maken; een voor de BTW, een voor de schoonmakerster (al jaren een blogdoel om voldoende te verdienen om iemand in te huren om mij te ondersteunen in de huishoudelijke taken) en een spaarrekening! Ook prive zou ik dat eigenlijk wel heel graag willen (oeps nog een persoonlijke voornemen gevonden)

Wat zijn jouw plannen om je aan je goede voornemens te houden?

Spread the love

37 thoughts on “Goede voornemens in de praktijk

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.