Het moederschap met 2 vingers in je neus en een middelvinger in de lucht

Voor de moeders is het momenteel een uitdagende tijd. Aan alle kanten wordt er aan je getrokken; je gezin, je huishouden, je werk, je partner en je sociale omgeving. Het is dan ook goed om het soms allemaal even te relativeren. Dit praktische handhoek ‘Het Moederschap met twee vingers in de neus en een middelvinger in de lucht’ voor (jonge) moeders helpt je daar zeker bij. Ik heb het met veel plezier doorgebladerd. Er staan een heleboel bruikbare tips in. Ik heb van de uitgeverij een extra boek ontvangen om te verloten!

Het moederschap met 2 vingers in je neus en een middelvinger in de lucht

Net als de meeste moeders begon ik ook vrij naïef aan het moederschap. Vriendinnen om mij heen hadden soms al kinderen en daarbij had ik al een beetje afgekeken over hoe ik het wel of niet zou doen. Maar in de praktijk gaat het toch vaak wat anders. Vaak is er geen sprake van rozengeur en manenschijn. Nou ja; poepluiers en teveel manenschijn in de slapeloze nachten. Waar je als jonge moeder dan ook niet op zit te wachten zijn goedbedoelde adviezen, maar juist iemand die zegt dat het allemaal niet zo makkelijk is. Het praktische handboek “Het Moederschap met twee vingers in de neus en een middelvinger in de lucht” is bij uitstek een prima naslagwerk voor iedere jonge moeder om de boel te relativeren.

Het Moederschap met twee vingers in de neus en een middelvinger in de lucht

In dit praktische handboek voor de onverschrokken jonge moeder deelt Nina Swaans onverbloemd haar eigen ervaringen rond het moederschap. Ze geeft daarbij een heleboel tips en tricks (en welke je beter niet kan opvolgen).

Het boek bestaat uit korte hoofdstukken zoals snot, tepels, de vagina, wanhoop, ongevraagd advies, aambeien, … geen onderwerp blijft onbesproken. Op een speelse en hedendaagse wijze laat Nina haar bedenkingen de revue passeren. Dit alles met een gezonde dosis relativering en een vleugje je m’en foutisme.

Elk hoofdstuk is ook niet langer dan 1 pagina en heeft meerdere tips over het onderwerp. Geen boek dus om in een keer uit te lezen, maar wel om bij de hand te hebben en snel even iets op te zoeken. Alle tips zijn heelijk no-nonsense, relativerend en boordevol humor. Ook de verduidelijkende woordenlijst kan veel inzichten verschaffen als je voor het eerst het moederschap betreedt. Lees deze dan ook zeker goed door.

Dit praktische handboek is dan ook hét cadeau om te geven aan iedere heldhaftige (aanstaande) moeder!

Nederlands Hardcover | 9789401466684 | Druk: 1 februari 2020 | 113 pagina’s

Lees ook: Kraamcadeautip | Low budgettips voor first-time moeders

Winactie dit praktisch handboek is gesloten

 • De winnaars zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
 • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.
Spread the love

23 thoughts on “Het moederschap met 2 vingers in je neus en een middelvinger in de lucht

 • De Tip waar ik op het moment het meeste aan heb, is Laat de kinderen in de achtertuin spelen en niet meer op straat en helemaal niet met vriendjes,zolang de coronacrisis heerst.
  Heel graag doe ik mee voor dit handboek, voor mijn dochter.

  Ik wens iedereen heel veel sterkte in deze bizarre tijd.
  groetjes,Will (74) in quarantaine.

 • Ik doe graag mee voor mijn schoonzus die samen met mijn broertje een kleintje verwachten. Dat komt vast van pas. De beste tip: Rustig blijven! Niemand is perfect, je doet wat je kan. Een kind herinnert zich later echt niet of het huis altijd schoon was, maar wel de liefde die het kreeg.

 • Lijkt me een fantastisch cadeau voor mijn zwangere schoondochter omdat dit een rare periode is om zwanger te zijn en een kraambed te hebben. De tip waar ik zelf vroeger het meest aan heb gehad is: volg je intuïtie want jij bent de moeder en kent de kleine het beste

 • Hester Habets says:

  Ik doe graag mee voor mijn tweeling zusje, moeder van een dochter van 2 jaar oud. De beste tip die zij gekregen heeft; het is ok om het zwaar te vinden! Hier heeft ze heel erg mee geworsteld, ze dacht dat ze het allemaal zo “even” moest kunnen en doen, zo’n beeld schetst iedereen vaak en maakte haar erg onzeker. Dit boek wil ik dan ook graag voor haar winnen!

 • Oh wat een super leuke actie! Ik ben momenteel zwanger van mijn eerste kindje en hoewel ik er volop van geniet, brengt het ook heel veel onzekerheid met zich mee.. hoe moet ik dit aanpakken en hoe dat.. verschillende vragen die door mijn hoofd heen dwalen en hoewel ik weet dat die onzekerheid wellicht versterkt wordt door die fijne hormonen lijkt het mij heel fijn om dit handboek te winnen! Het brengt misschien niet al mijn onzekerheden weg maar hopelijk wel een groot deel hiervan!

 • Erg benieuwd naar dit praktische handboek
  De beste tip vind ik pieker niet het loopt toch anders,wat inderdaad in de meeste gevallen ook zo is

 • Anneliese de Waal says:

  Mijn moeder en je eigen gevoel als je als moeder heb.
  Ik vond de tips van mijn moeder erg waardevol, hoe je alles in het begin moet aanpakken, luiers verschonen, welke luiers en zalfjes.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.