Baby Innovation Award 2020

Stem mee voor de Baby Innovation Award 2020

Elk jaar in februari, rond de Negenmaandenbeurs, wordt de Baby Innovation Award uitgereikt. Deze award wordt in verschillende categorieën uitgedeeld aan nieuwe, innovatieve producten voor baby’s en kinderen. Tijdens een MamaJury-dag beoordelen een aantal moeders de genomineerde producten en stellen een top 5 vast voor de Consumer Award. Op deze top 5 kan het publiek stemmen t/m 29 februari. Lees welke producten genomineerd zijn en laat jouw stem horen. Daarmee maak je meteen kans op één van de genomineerde Consumer Award-producten.

Stem mee voor de Baby Innovation Award 2020

Ook dit jaar ontving de vakjury van de Baby Innovation Award weer veel inzendingen van nieuwe babyproducten. Na intens overleg heeft de vakjury in 8 verschillende categorieën weer een paar toppers geselecteerd. Er waren dit jaar veel technische hoogstandjes, zoals een elektrisch aangedreven kinderwagen, een UVC led sterilisator, maar ook slimme borstkolven en relaxing tights voor moeders. Ook staat duurzaamheid steeds meer centraal in de babybranche. Veel producten zijn gemaakt van recyclebare materialen, organic coton en PET-flessen en we zien eerste initiatieven voor een makkelijke afvalscheiding. 

Wil je weten welke producten genomineerd zijn? Hieronder vind je de linkjes naar alle 8 categorieën:

De uitreiking van de awards vindt plaats tijdens een feestelijk diner bij de Koninklijke Industrieele Groote Club in Amsterdam op de eerste dag van de Amsterdam Baby Week, een nieuw initiatief voor de babybranche.

Mama Jurydag

Half januari werd er ook weer een Mama Jurydag georganiseerd. Een 35-tal moeders, waaronder ikzelf, mochten een middag lang alle genomineerde producten bekijken en uitproberen. De bedrijven waren zelf ook aanwezig om tekst en uitleg te geven. Na afloop mochten alle moeders hun voorkeur uitbrengen. Deze score telt voor 50% mee in de totaalscore van de categorieprijzen.

Consumer Award

Ook hebben alle moeders hun eigen Top 5 doorgeven van alle producten. Hieruit zijn 5 producten genomineerd voor de Consumer Award. Op deze producten kan vanaf 1 februari t/m 29 februari 2020 online én op de Negenmaandenbeurs door iedereen worden gestemd. De Consumer Award zal op de laatste dag van de Negenmaandenbeurs in februari 2020 worden uitgereikt.

Top 5 Consumer Award

1. Dusq Family Bag

Dusq Family Bag is een luiertas voor nu en een handige rugzak voor later. Over elk vakje is goed nagedacht. Zo is het voorvak van een waterproof coating voor vochtige spullen van (wasbare) luier tot zwemkleertjes, maar zit er ook een laptop 17′ vak in, een speciaal veilig vakje op de rug voor telefoon of portemonnee en een zijvak voor een fles(houder). Ook is de tas volledig gemaakt van duurzame materialen en een prachtig ontwerp.

Baby Innovation Award 2020 Consumer Award Dusq Family Bag

Met deze tas wil iedereen (ook de papa’s) wel gezien worden. Hij is duurzaam en zeer functioneel. Ik houd van tassen met handige vakjes. Helemaal de dubbelzijdige waterproof zijrits om tas geheel open te leggen vind ik super. Zo kun je als de tas dicht zit toch iets van onderaf snel iets uit de tas halen.

2. Evolution Premium matras, Aerosleep

Aerosleep Evolution Premium matras is een koudschuim matras dat je dankzij zijn unieke insnijding gemakkelijk omvormt tot een hellend oppervlak. De symptomen van reflux worden zo onmiddellijk aangepakt en je baby kan toch genieten van een comfortabele nachtrust. De bijgeleverde 3D-matrasbeschermer zorgt ervoor dat je baby droog ligt en steeds vrij kan ademen.

Baby Innovation Award 2020 Consumer Award Evolution Premium matras, Aerosleep

Het mooie van dit matrasje is dat je het zowel als een gewoon matrasje kan gebruiken, als een matras met een schuine kant. Zeker voor kinderen met refluxklachten is dit een uitkomst.

3. Bugaboo Ant

Bugaboo Ant is de nieuwe kinderwagen van Bugaboo. Voor dit ontwerp zijn ze helemaal opnieuw naar de tekentafel gegaan. Het doel was een kinderwagen te maken die naast heel compact ook duurzaam zou zijn. Het eindresultaat is de Ant, supercompact (handbagageformaat) en licht (7.2kg), maar wel met het rijcomfort en alle functies die je gewend bent van Bugaboo. Vanwege de duurzame verwaardiging, is de kinderwagen ook genomineerd voor de Green Award.

Baby Innovation Award 2020 Consumer Award Bugaboo Ant

Ik was erg verbaasd over de maat van deze kinderwagen open en helemaal ingeklapt. Hij past ingeklapt namelijk gewoon in de locker boven je vliegtuigstoel. Omdat er verder niet beknibbeld is op de functionaliteit, is het ook een prima kinderwagen voor iedereen die klein behuisd is.

4. Suavinex Zerø.Zerø anti-koliek flesje

Suavinex Zerø.Zerø anti-koliek flesje is een flesje dat zowel anatomisch als functioneel de borst nabootst in vorm, lengte en gevoel. Dit maakt dat de flesjes ideaal zijn om te gebruiken in combinatie met borstvoeding. Het anti-koliekzakje voorkomt luchtvorming en de kans op krampjes en past zich aan het ritme aan waarmee de baby zuigt. De siliconen speen is anders dan de meeste flesspenen en lijkt zo veel mogelijk op de natuurlijke tepel in vorm, lengte en gevoel.

Baby Innovation Award 2020 Consumer Award Suavinex Zerø.Zerø anti-koliek flesje

Het valt meteen op dat dit flesje anders is dan de andere babyflesjes. De kleuren en materialen zijn soft en voelen fijn aan. Aan het anti-koliek zakje en de speciale speen zie je meteen waarom het goed werkt en je kindje zo min mogelijk verward raakt tussen borst en fles.

5. Modu Toys

Modu Toys zijn verschillende pakketten met blokken, die je onderling kan verbinden. Kinderen kunnen hun fantasie en motorische skills gebruiken om tot creatieve bouwwerken te komen. MODU is voor kindjes van zeer uiteenlopende leeftijden. Van 0 tot 6 jaar, elk kind vindt hierin een creatieve challenge. Alles is gemaakt van ecologisch en veilig materiaal en dat maakt het ook een zeer duurzaam product.

Baby Innovation Award 2020 Consumer Award Modu Toys

De bouwdozen zijn er in verschillende maten, voor verschillende budgetten. Het is een mooi en stevig materiaal, dat je makkelijk kan schoonmaken (zelfs in de vaatwasser). Doordat het voor kinderen van uiteenlopende leeftijden is, is het ook leuk voor grootouders om in huis te halen voor alle kleinkinderen. Gegarandeerd een hit om bij opa & oma mee te spelen.

Stem mee met de Baby Innovation Award 2020!

Welk product vind jij het meest innovatief? Stem hier op je favoriete babyproduct (het duurt maar een paar minuten). Door mee te doen maak je bovendien kans op het winnen van één van deze producten uit de TOP 5!

Klik hier om te stemmen

Spread the love

9 thoughts on “Stem mee voor de Baby Innovation Award 2020

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.