Zorgverzekering 2018

Zorgverzekering 2018; stap jij over dit jaar?

Aan het einde van het jaar krijgen we allemaal weer de mogelijkheid om te wisselen van Zorgverzekeraar. Rond deze tijd worden dan ook weer de nieuwe premies voor het nieuwe jaar bekend gemaakt. Zoals het nu eruit ziet zullen deze wederom hoger worden dan afgelopen jaar. Het is daarom zeker verstandig om je er eens goed in te verdiepen en de juiste verzekering voor jou en je gezin te vinden. Eentje die past bij je behoefte en waarvoor je niet te veel betaalt.

Zorgverzekering 2018

Zorgverzekering 2018

Volgende week is het Prinsjesdag en zal er meer duidelijkheid komen over de veranderingen binnen de zorgverzekering 2018 in Nederland. We zullen dan te horen krijgen wat de verwachtingen zijn over de zorgpremie, wat er in het basispakket is opgenomen en hoe hoog de eigen bijdrage zal zijn. Pas op 12 november zullen van alle zorgverzekeraars hun premies en voorwaarden bekend zijn.

Verwachte stijging 2018  

Ondanks dat we nog even moeten wachten op de exacte getallen wordt er ook voor dit jaar weer een stijging verwacht. Dit zou gemiddeld wel kunnen oplopen tot €30 per jaar, maar het kabinet verwacht eerder een stijging van €6 per maand, wat dan neerkomt op een totale stijging van €72.

Eigen risico

Ook het verplichte eigen risico zal dit jaar omhooggaan en kunnen uitkomen €400. Dat betekent ook een stijging van €15. De gezinnen met een lager inkomen worden volledig gecompenseerd middels een stijging van de zorgtoeslag.

Basispakket 2018

Voor zover bekend is zal in het basispakket op een aantal punten wijzigen worden aangebracht. Zo is er een nieuwe vergoeding van 12 behandelingen fysiotherapie voor patiënten met artrose. Oncologie patiënten die behandeld worden met immuuntherapie krijgen een vergoeding voor zittend ziekenvervoer. Mogelijk wordt ook de eigen bijdrage van €341,31 die geldt voor een ziekenhuisbevalling zonder medische noodzaak afgeschaft.

Zorgverzekering vergelijken

Door deze toename in kosten zullen veel mensen hun zorgverzekering vergelijken met de andere aanbieders. Dit kan tegenwoordig heel makkelijk online. Na het invullen van je basisgegevens worden de verschillende zorgverzekeraars met elkaar vergeleken en krijg je de premies te zien. Met een paar klikken op de knop kun je inschrijven en automatisch laten uitschrijven van je oude verzekeraar.

Lees ook: Zorg goed voor je portemonnee…

zorgverzekering vergelijken

Belangrijk is wel om dan even goed de kleine lettertjes te lezen om te zien wat er in hun pakket zit en of dat toereikend voor je is. Je kunt kiezen voor een uitgebreider pakket of juist een hogere eigen risico om de kosten weer te besparen. Let wel op dat je dan een eventueel een extra spaarpotje hebt. Deze kun je dan gebruik als je toch gebruik moet maken van je eigen risico. Tevens kun je besparen op de kosten door te kiezen voor een verwerking via het Internet. Al je zaken zullen dan digitaal worden afgehandeld. Ook is het verstandig om nog na te gaan of je jezelf bij een collectieve verzekering kunt aansluiten. Dit kan vaak via werk of instanties zoals de Consumentenbond of Vereniging Eigen Huis.

.

Wissel jij jaarlijks van zorgverzekeraar?

Spread the love

19 thoughts on “Zorgverzekering 2018; stap jij over dit jaar?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.