Mama Challenge #7 | De leukst Picknick ideetjes

Het is weer tijd voor een van de 10 Mamachallenge van deze zomer. Vandaag is dit de Mamachallenge picknick. Helaas is het weer in Scandinavië net iets te koud, nat of winderig voor een picknick, dus in plaats van het delen van een picknick die we zelf hebben gedaan, een aantal leuke items om mee te nemen als je nog gaat picknicken deze zomer.

Mamachallenge #7 Picknick ideetjes

Vandaag hebben we weer een regenachtige dag in het mooie Zweden. Niet het ideale weer voor een picknick buiten. Natuurlijk kunnen we ook een picknick binnen doen, maar op die manier vulde ik de Pincknick Mamachallenge van vorig jaar al in 😉 Vandaar dat ik het vandaag dus anders moet aanpakken en eens ben gaan surfen op het droge internet, naar de leukste gadgets en tips voor een picknick

Serveer en meeneem-tips

Als je gaat picknicken wil je natuurlijk je zelf gemaakte boterhammen, salade en andere lekkernijen meenemen in handige doosjes. Ik ben gek op doosjes en bakjes, dus ik heb er kasten vol mee staan. Maar natuurlijk kun je ook op ander manier je broodjes en salade meenemen.

 

 

Leuk is ook om heerlijk vers (stok)brood te kopen bij de plaatselijke bakker onderweg. Neem dat je eigen beleg en smeersel mee in bijvoorbeeld deze leuke mini Bento bakjes met strepen en stippen Superhandig om een beetje boter, jam, hagelslag of saus in te doen.

Bij kleine bakjes horen ook kleine vorkjes. Deze prikkers heb ik in veelvoud in huis. Heel leuk om lunchtrommels mee op te leuken, maar ook handig om te gebruik als kleine vorkjes voor bijvoorbeeld de fruitsalade, rauwkost of blokjes kaas en worst.  Dit setje bestaat uit 8 verschillende jungle dieren en huisdieren, maar als je gaat zoeken op Internet kom je heel veel van deze leuke minivorkjes en prikkers tegen.

Zomerfruit – Watermeloen mee

Fruit kun je ook op verschillende manier meenemen tijdens de picknick. Persoonlijk vind ik dat zomerfruit , zoals watermeloen dan ook echt niet mag ontbreken. Ik vond voor je de manier om de meloen makkelijke in eetbare stukjes te snijden. Mocht je een schaal hebben waar een halve meloen precies in past, dan kun je het ook nog zo makkelijk meenemen.

 

Wist je dat je van Watermeloen ook heel goed ijsje kunt maken voor in de zomer? Natuurlijk is dat niet altijd even handig om mee te nemen als je gaat picknicken (iets met smelten), maar met de ze leuke watermeloen uitstekers kan dat wel! Natuurlijk ook te gebruiken met andere soorten fruit

Picknickkleed

swaddle LuLujoNatuurlijk is het ook belangrijk om een goed picknick kleed mee te nemen. Omdat het gras in Nederland soms nog wat nat kan zijn, doe je er verstandig aan om een paar vuilniszakken mee te nemen, dus je eventueel daaronder kan leggen. Een tip die ik tegenkwam was ook om een douchegordijn hiervoor te gebruiken. Die is meteen een stukje groter en kun je ook heel klein opvouwen. Als kleed neem ik graag een extra grote swaddel mee. Deze heb ik nog over uit de baby-tijd, maar lenen zich ook goed als picknickkleed.

En mocht het weer nu echt zo regenachtig blijven, dan is dit natuurlijk ook altijd nog een oplossing 😉

Wat is jouw favoriete Picknick gerecht en hoe neem je dat dan mee?

 

MamaChallenge 2017

Je hoeft niet op vakantie om je kinderen een leuke zomervakantie te geven! De komende weken zul je verschillende zomerchallenges terugvinden op Mama’s Liefste. Deze uitdagingen kunnen je wellicht inspiratie geven om ook te gaan doen deze zomervakantie. De challenges voor dit jaar zijn:

Waterpret  Knutselen
Gratis Uitstapje Picknicken
Leukste speeltuintjes uit de wijk Recept ijs of recept fruitwater
Me-time Pimp je tuin of pimp je balkon
Het Regent! Zomerse OOTD

Niet alleen wij gaat de uitdagingen aan, maar ook vele andere Mamabloggers. Benieuwd hoe de andere Mamabloggers deze uitdaging invullen? Vind hun blogs via de onderstaande links

Take50 Lifestyle Kimberley Mama Minke
Kaboutertuin blogt Batboy Met Mirjam
Fatimama Mijn Kind kan de Was doen Monique van Bokkum
Miz Flurry Go or No Go Unicorns and Fairytales
Blond en Bruin Lodi Blogt Volgmama
Kreanimo Maaike Schrijf Top Veusteveul
Janske Mammie Mammie Meisje Eigenwijsje
Juliaflynn Marstyle Glim
Good Girls Company Marieke Blogt Kijk Mama
Joy from Joyce Mama’s met Thee Roelina
Mama Kletst By Jon Roxxy 84
Mommy Loves Pink Mamalou Blogt Saskia’s Wereld
Krachtige Moeders Je Kindje doet het zo Life by Xenia
Gewoon Wij Lotus Writings

Wil je ook mee doen? Dat kan! Word lid van de facebookgroep MamaChallenge 2017. Hierin kun jij ook je uitgevoerde challenges delen met ons delen. Ben je nu geen blogger bent, laat dan een foto en beschrijving achter. Op deze manier kunnen we elkaar inspireren en inspiratie opdoen!

Spread the love

31 thoughts on “Mama Challenge #7 | De leukst Picknick ideetjes

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.