Mijn favourite Netflix Original Series

Mijn favourite Netflix Original Series – Pas op Bingewatch gevaar!

Omdat het belangrijk is om af en toe even helemaal te ontspannen heb ik mijzelf een aantal uren Netflix voorgeschreven. Gelukkig hebben een aantal van mijn favourite Netflix series nieuwe seizoenen aangekondigd of zijn zelfs al gestart. Vandaag daarom een overzichtje van mijn favourite Netflix Original series.

Mijn favourite Netflix Original Series

Fargo

Met smart hebben mijn vriend en ik zitten wachten op het derde seizoen van de serie Fargo. De serie is gebaseerd op de, met een Oscar voor beste script bekroonde, film Fargo die in 1996 uitkwam. Net als in de film heerst er in de serie een bizarre kalme chaos met een droge (soms zwartgallige) humor. De verhalen zijn altijd gebaseerd op waargebeurde verhalen. Iets wat je je eigenlijk niet kunt voorstellen! Ook ligt er altijd sneeuw en overkomt er een dood normaal persoon iets verschrikkelijks, waardoor zijn slechte-ik naar boven komt. Dit is ook meteen waar de gelijkenissen ophouden, want de film en series zijn allemaal losstaande verhalen. Ook de acteurs uit de series zijn altijd anders, maar wel grote namen zoals Martin Freeman en Billy Bob Thornton in de eerste serie en Kisten Durst en Ted Danson in de tweede serie.

Het derde seizoen is vorige week gestart en zal wekelijks komen met een nieuwe aflevering. We hebben 1,5 jaar moeten wachten op deze nieuwe series omdat de weersomstandigheden tegen zaten. Ook dit verhaal speelt zich natuurlijk af in de sneeuw, in het jaar 2010 met in de hoofdrol Ewan McGregor. Vorige week hebben we de eerste aflevering al gezien en ik kan niet wachten op de rest

Better Call Saul

Een andere serie waarvan ook deze maand het derde seizoen is begonnen is Better Call Saul. Deze serie is een spin off van de een van de beste series ooit, Breaking Bad. In die serie was Saul Goodman de wat matige louche advocaat. Maar wist je dat Saul Goodman eigenlijk Jimmy McGill heet. Deze serie speelt zich af voor dat Walter White en Jesse Pinkman in zijn leven verschenen. Naast de Jimmy zien we ook andere oude bekende uit Breaking Bad namelijk Mike Ehrmantraut.

In het derde seizoen zal er nog een oude bekend zijn opwachting maken; Gus Fring, de eigenaar van Los Pollos Hermanos én een groot drugskartel. Ook Fring is in deze serie nog niet het criminele pad ingeslagen en gedraagt zich nog erg onvolwassen. Ook gaat de strijd tussen Jimmy en zijn broer Chuck onverminderd voort. Veel meer is er verder nog niet bekend over de serie en zullen we gewoon moeten gaan zien.

Orange is the New Black

Het 5e seizoen van deze serie zal op 9 juni VOLLEDIG te zien zijn op Netflix. Ik door het weekend 10-11 juni al een groot kruis gezet in mijn agenda. Voor wie de serie niet kent, in OITNB volgen we een aantal vrouwen in de vrouwengevangenis. Seizoen 4 eindigde met een flinke opstand van de vrouwen in de gevangenis en Daya die met een wapen in haar hand richt op een van de bewakers. We hebben van de makers al de eerste minuut cadeau gekregen en die eindigt met een schot….

Bekend is al dat dit seizoen zich afspeelt over een periode van 3 dagen en dat het ook niet het einde van de serie zal zijn. Volgens horen zeggen gaan ze nog minimaal door tot seizoen 7.

Orphan Black

Deze serie heb ik bij toeval ontdekt. Elk jaar gaat vriendlief een weekje wintersporten met de boys en laat mij en de meiden dan achter. Meestal neem ik die week ook vrij, zodat ik niet erg hoef te puzzelen tussen werk en halen en brengen van de meiden. Als de meiden dan naar school en toen nog creche zijn, doe ik de gordijnen dicht en ga met een dekentje op de bank bingewatchen. Bij deze serie werd ik meteen gegrepen en keek de eerste 2 seizoenen die week. De serie werd toen nog door de BBC uitgebracht, maar Netflix heeft gelukkig de rechten overgenomen en nieuwe seizoenen uitgebracht.

Orphan Black is het spannend verhaal over Sarah die per toeval ontdekt dat zij gekloond blijkt te zijn en meerdere zussen te hebben. Ze lijken allemaal op haar, maar hun levens en interesse liggen ver uit een. Toch gaan ze samen op onderzoek wie er achter het klonen zit en met welk doel. Bijzonder aan deze serie is dat actrice Tatiana Maslany de rol speelt van Sarah Manning, Elizabeth (Beth) Childs, Alison Hendrix, Cosima Niehaus, Sista Helena, Katja Obinger, Rachel Duncan, Tony Sawicki, Krystal Goderitch en MK!

Wat is jouw favourite serie op Netflix?

Spread the love

17 thoughts on “Mijn favourite Netflix Original Series – Pas op Bingewatch gevaar!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.