Dit zijn de modetrends voor de Summer of Hope 2021

Dit zijn de modetrends voor de Summer of Hope 2021

Nog maar een paar dagen en dan begint de lente. Tijd dus om de kledingkasten weer te ontdoen van hun wintervacht en hem weer vol te hangen met lekker frisse en luchtige kleding. Een aantal items mogen daar dit voorjaar niet ontbreken, zoals zomerjurkjes, rokjes, spijkerjasjes en natuurlijk flared jeans! Veel geïnspireerd op de mogelijke Summer of Hope die velen verwachten dat er aan zal gaan komen.

Dit zijn de modetrends voor de Summer of Hope 2021

Summer of Hope

De term ‘Summer of Hope‘ is afgeleid van de ‘Summer of Love’. Dit was één van de hoogtepunten van de hippiecultuur in de jaren ’60. Een wijk in San Francisco werd toen het middelpunt van jongeren die zich afzetten tegen de gevestigde orde en massaal de straat op gingen als protest op de Vietnamoorlog. Er werden verschillende festivals georganiseerd met veel muziek en liefde, en drugs.

In 1988 was er een tweede Summer of Love, deze keer in Engeland. Hier werden de jaren onder het juk van Margaret Thatcher en de Koude Oorlog gedag gezegd.

Men verwacht deze zomer mogelijk een derde Summer of Love, de Summer of Hope. Na ruim een jaar lockdown, als iedereen die wil gevaccineerd is en we de ziekenhuisopnames door COVID-19 in bedwang kunnen houden, zal iedereen de straat opgaan en zullen er overal festivals en feesten gegeven worden om onze vrijheid te vieren.

Zomerjurkjes

Zodra de eerste zonnestralen de winterkou verdrijven, komen de rokjes ook weer terug in het straatbeeld. Weg met alle dikke broeken en tijd voor blote benen en vrolijke zomerse jurken en korte rokjes. Zeker nu iedereen verlangt naar het samen zijn en een Summer of Hope vol festivals en buitenfeestjes, zien we dit ook terug in de modetrends van 2021. Denk aan veel felle kleuren en grote prints die gezien mogen worden. Weg met al het zwart, grijs en andere deprimerende kleuren. Tijd voor een frisse nieuwe wind. Deze vrolijke zomerjurken vond ik op de site van OTTO.nl

Net als deze rokken. Want ook voor de rokken zien je veel mooie prints en veel stof. Het doet ook meteen weer een beetje denken aan de hippietijd met lekker luchtige rokken, die ideaal zijn voor op een festival. Opvallend zijn daarbij ook de lange broekrokken voor deze zomer.

Spijkerjasjes

Ooit heb ik mij laten vertellen dat je in het buitenland de Nederlandse vrouwen kunt herkennen aan hun spijkerjasjes. In geen enkel land is dit kledingstuk een vast onderdeel van de basiskleding in je kledingkast. Zelf ben ik er ook een groot fan van. Een spijkerjasje kan namelijk altijd en past overal bij. Maar ook binnen de spijkerjasjes zijn er verschillende soorten te vinden. Van kort – bolerostijl – tot lang, met of zonder kraag en getailleerd of juist niet. Voor iedere vrouw in elke maat is wel een goed spijkerjasje te vinden.

Flared jeans

De Flared jeans was alweer even terug in het modebeeld, maar zal ook tijdens de Summer of Hope veel te zien zijn. Duidelijk een trend die ook weer teruggrijpt naar de hippietijd, waarin de pijpen van je jeans niet wijd genoeg kunnen zijn. Zo wijd zijn ze nu nog niet, maar wie weet zal ook die trend doorzetten. Voor nu zie je veel skinny jeans met een wijd uitlopende broekspijp. Naast de jeans zal dit model broek ook te zien zijn in veel vrolijke en bonte stofjes.

Lees ook: Hoe onze kleding van vroeger nu weer gedragen wordt door onze kinderen

Kijk jij al uit naar een Summer of Hope met veel festivals?

Uitgelichte foto: Shutterstock

Spread the love

One thought on “Dit zijn de modetrends voor de Summer of Hope 2021

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.