Hoe onze kleding van vroeger nu weer gedragen wordt door onze kinderen

Rond deze tijd van het jaar is het moment weer gekomen om eens goed je kledingkast uit te mesten. De winterkleding kan weer naar zolder om ruimte te maken voor de luchtige zomerkleding. Tijdens dit proces haal ik ook meteen de kleding er tussenuit die ik niet meer draag om ofwel te verkopen via Marktplaats, of gewoon in de kledingbak achter te laten. Toch moet je niet alles te snel weggooien, want veel modegevoelige kledingstukken hebben de neiging om een paar jaar later weer helemaal de bom te zijn.

Hoe onze kleding van vroeger nu weer gedragen wordt door onze kinderen

Het is goed om zo af en toe de kledingkasten eens goed op te ruimen. Maar gooi niet te veel weg á la Maria Kondo. Niet alleen omdat we steeds duurzamer willen en zullen moeten gaan leven, maar over een paar jaar komen die flared jeans, die oversized trui of sneakers met hoge zolen, weer helemaal terug in de mode. Met twee dochters in huis zie ik steeds vaker kleding voorbij komen, die ik zelf ook droeg – of juist niet. Op deze pagina van WENZ kwam ik een mooi overzicht tegen; een tijdreis langs 100 jaar modetrends. Veel van deze trends zijn keer op keer terug te zien in het modebeeld van nu, al dan niet met een sausje van nu.

Oversized en gescheurde kleding

Nu mijn dochter steeds meer een echte tiener wordt, verandert haar kleding behoorlijk. Alle schattige jurkjes en T-shirts met haar favoriete Disneyprinsessen zijn al lang uit haar kledingkasten opgeruimd. Nu liggen de planken vol met oversized truien en gescheurde broeken. Grappig om te bedenken dat toen ik haar vader leerde kennen (ruim 25 jaar geleden), ook hij het liefste in oversized surftruien rondliep en gescheurde jeans.

Flared broeken

Nog zo’n modebeeld dat steeds maar weer terugkomt; broeken met wijde pijpen, of zoals ze nu ook wel genoemd worden; flared broeken. Ze zijn het modebeeld van de jaren ’70. Ook in mijn tienerjaren kochten mijn vriendinnen en ik deze broeken en andere jaren ’70-kleding in vintage winkeltjes in de stad. Zelf heb ik ze gedragen, maar ook mijn dochter is er dol op.

Hoge zolen sneakers

Wie had ze niet in de jaren ’90; witte sneakers met hoge zolen, net als de Spice Girls. Hoe hoger, hoe beter en hoe witter hoe beter. De witte sneakers zijn alweer een tijdje terug en misschien ook wel nooit weggeweest. Maar de sneakers met de plateauzolen liggen tegenwoordig ook bij mijn tienerdochter in de kast.

Lees ook: Life Hack | Hoe houd jij je witte sneakers wit

De wokkel oftewel scrunchies

Toen ik zelf 12 jaar was, had ik ook een bonte verzameling wokkels. Maar als ik het woord wokkel nu laat vallen, kijken mijn meiden mij raar aan; “mama, die heten tegenwoordig scrunchies. Oeps… Leuk vind ik het wel om deze vrolijke elastieken weer terug te zien in het straatbeeld. Naast de vele kleuren, prints en mooie velvet stofjes, zijn ze ook nog eens heel handig, fashionable aan je pols en beter voor je haar.

Welke kleding van jouw kinderen herken jij nog van vroeger?

Uitgelichte foto van Shutterstock

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.