Foodblog | Kant & Klaar en toch vers koken met de vers pakketten

Ik ben geen geweldige kok en kook doe ik dan ook niet graag. Elke dag bedenken wat we nu weer gaan eten, vind ik vaak een ramp. Het liefste zet ik wel ieder dag iets vers en gezonds op tafel, en graag ook iets wat iedereen lust. Je begrijpt het al, de warme maaltijd is niet mijn favoriete maaltijd moment. Al meerdere malen heb ik een maaltijdbox geprobeerd, maar in ons drukke leven komt het gewoon niet altijd uit, om 3-5 keer per week uitgebreider te koken. Nu zijn een aantal supermarkten daar slim op ingesprongen met de verse maaltijd pakketten. Alles voorverpakt en toch een gezonde en makkelijke maaltijd op tafel. Ik ben fan!
verspakket

Het eerste vers pakket dat we kochten was de erwtensoep. Na een keertje te hebben geluncht bij de HEMA, had Grote Zus een hapje erwtensoep van mij geproefd, bleek dat ze dat best wel lekker vond. Bij de Albert Heijn vond ik toen een vers pakket voor erwtensoep en sindsdien hebben we de afgelopen winter deze soep een aantal keren, met succes, gemaakt. Hij smaakt natuurlijk veel lekkerder dan soep uit een blikje en samen kokkerellen is altijd gezellig. In navolging daar op hebben we nu ook al een paar keer de lasagne gemaakt. Ook deze wordt zeer goed gewaardeerd. groenten pakketIn een vers pakket vind je (bijna) alles wat je nodig hebt om een vers en gezonde maaltijd op tafel te zetten, zonder te veel gebruik te maken van zakjes en pakjes. De hoeveelheden in de pakketten zijn ook precies goed afgemeten. Zo zit er in het pakket voor de erwtensoep, maar een kwart knolselderij. Prima, want anders blijf je, na het maken van de erwtensoep, zitten met driekwart knol, waar ik eigenlijk niet zo goed zou weten, wat daarvan te maken.
Ook vind je in de pakketten de benodigde verse kruiden, bouillonblokje en teentjes knoflook. Niet alle vers pakketten zijn helemaal zakjes en pakjes vrij, want in de lasagne zit bijvoorbeeld wel een klein zakje kruidenpasta.

Het assortiment veranderd met de seizoenen mee. Zo is de erwtensoep ingewisseld voor een aspergesoep. Een tijdje terug waren we in de Albert Heijn en daar mochten we een bekertje aspergesoep proeven en Grote Zus vond het zowaar ook lekker.

Verkrijgbare vers pakketten

Guacamoleguacomole
– Italiaanse lasagne– Rijkgevulde tomatensoep
– Rijkgevulde groentesoep– Zoete aardappelsoep- Curry madras
Couscous

Omdat ik mijn meeste boodschappen doen bij de Albert Heijn, ken ik de pakketten daarvan het beste. Maar ik weet dat onder ander de Jumbo ze ook in het assortiment heeft en wellicht zullen meer supermarkten ijn of volgen. Het past namelijk prima in het drukke bestaan waar in we nu leven en we wel steeds bewuster worden van gezond eten. Door deze pakketten los te verkopen, haken de supermarkten ook goed in op de concurrentie van de maaltijdboxen.soep

Heb jij al eens een vers pakket geprobeerd?
zo ja, welke is favoriet?

Spread the love

3 thoughts on “Foodblog | Kant & Klaar en toch vers koken met de vers pakketten

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.