Dineren in het groenste museum van Rotterdam | De Maaltuin Trompenburg

Als ik aan Rotterdam denk, denk ik aan de skyline met moderne gebouwen en beton, maar wat ik niet wist is dat daar middenin een mooie groene oase verborgen ligt, Trompenburg. Hier mochten mijn vriend en ik aanschuiven bij de lente-editie van De Maaltuin Trompenburg. Deze avond staat in het teken van groene flora & fauna, mooie gerechten, heerlijke drankjes en live muziek. Wij hebben een heerlijke avond gehad en ik vertel er graag meer over.

Trompenburg

In de wijk Kralingen in Rotterdam vind je tussen de flats en drukte, een groene oase; Trompenburg Tuinen & Arboretum. Deze verborgen botanische tuin is maar liefst 8 hectare groot en een welkome plek van rust en natuur voor de liefhebbers van binnen en buiten de stad. Van traditionele Engelse tuinen tot een bloeiend voedselbos en een intrigerende woestijnkas, Trompenburg biedt een scala aan botanische pracht en biodiversiteit. Sinds 1958, toen het werd omgevormd tot een stichting, heeft Trompenburg zijn rijke geschiedenis gekoesterd, terwijl het blijft bloeien als een geregistreerd museum en bewaker van kostbare ecosystemen.

De Maaltuin Trompenburg

Bij aankomst werden we begroet bij de ingang van Trompenburg. We kregen een plattegrond van de tuin met een mooie route voor ons uitgestippeld. Op deze route waren verschillende punten waar we een bord vonden met een QR-code. Via deze code vertelde de groene curator van de Trompenburg, Jaap Smit, ons alles over zijn favoriete topstukken in de tuin. Je krijgt ongeveer een uur voor deze zelfstandige wandeling, dus je kunt lekker de tijd nemen om rond te kijken. Bij één van de stops kregen we een mocktail en amuse, terwijl we konden genieten van mooie muziek, die gemaakt werd door 2 planten. Met een speciale omvormer aan de bladeren maakte beide planten een heel andere melodie.

Eten in de kas

Aan het einde van de wandeling zagen we een mooie kas staan, waar we aan een mooi gedekte tafel mochten plaatsnemen. We kregen een 4-gangenmenu, met bijpassende wijnen of mocktails. De ingrediënten van de gerechten zijn niet alleen veelal streekproducten, maar ook de kleur groen stond hierbij centraal. Van groene dressing, tot groene gazpacho en groene ingrediënten en garnering. Tussen de gangen door was er live muziek, maar konden we ook een blijvende herinnering achterlaten, door een stukje van in te kleuren van een mooie tekening van de Trompenburg. Ook was er een speciale memorie, waarbij je opzoek moest gaan naar je mutualisme-match. Maar het hoogtepunt was wel het toetje. Deze werd geserveerd aan het zwanenmeer. Hier kregen we een klein bloempotje (van chocolade) met daarin aarde en een klein plantje, allemaal eetbaar, en een dessertwijn. Het zwanenmeer was mooi verlicht, er brandde een vuurtje en er was muziek. Een prachtige afsluiting van een heerlijke avond.

De Maaltuin

De Maaltuin is een reizend restaurant dat steeds tijdelijk op de meest unieke locaties van Nederland neerstrijkt. De Trompentuin was één van hun eerste locaties, en is nu nog te bezoeken tot 12 mei. Maar check ook zeker de site voor andere locaties die net open gegaan zijn, zoals Fort bij Rijnauwen en binnenkort ook, nog een keer de Bijlmerbajes.

Tijden: donderdag t/m zondag van 18:00 – 22:30u
Ticket hier verkrijgbaar! Wees er snel bij, want de Maaltuin-edities raken vaak snel uitverkocht!

Lees ook

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.