Foodblog | Chocolade eieren over, wat nu?

chocolade eieren

De Pasen is voorbij, de hazen weer vertrokken en alle eieren gevonden. Eigenlijk kun je geen chocolade meer zien, maar de kast ligt er nog vol mee. En die zak overgebleven paaseitje, voor de halve prijs nu in de winkels, kon je natuurlijk ook niet laten liggen. Tenslotte is het pas volgend jaar weer Pasen. Maar wat te doen met al die overgebleven eitjes en chocolade hazen? Vandaag een paar leuke recepten met gesmolten chocolade.

Je kan zoveel doen met gesmolten chocolade! Ik zocht naar de leukste en makkelijkste recepten, die je ook met je kinderen kunt doen in het weekend.

Chocolade dip en Fruit
Smelt alle overgebleven chocolade in een kom. Het makkelijkste gaat dit au-bain-marie; plaats de kom boven een pan met kokend water. In de magnetron of oven kun je ook chocolade smelten.
Lees hier de verschillende mogelijkheden om chocolade te smelten.
Maak je fruit schoon en snij het in plakjes. Als je er een stokje of prikker in steekt, kun je het makkelijker dopen in de chocolade. Voor dit recept heb je niet veel chocolade nodig en kun je alle soorten fruit gebruiken die voor handen zijn.
Als de chocolade nog niet is uitgehard, kun je ze nog extra versieren met taartversiering.
Maar een mooi versierd lepeltje met chocolade is natuurlijk ook heel lekker 😉
chocolade aardbeien hartjes    Kiwi chocolade lollies  Bananen chocolade lollies Kiwi chocolade lollies met spikkels Chocolade Bananen BonbonsChocolade lepels


Bakken met chocolade
smores-dipfrench-toast-roll-ups1. Smores Dip (Cleverly Simple);
Breek de paashazen en de chocolade eitjes in kleine stukjes. Bedek de bodem van een ovenschaal met de chocolade. Bedek de chocolade vervolgens met grote marshmallows. Doe de schaal voor 5-7 minuten in de oven op 220 graden. Houd de schaal goed in de gaten, anders branden de marshmallows misschien wel aan. Haal de schaal uit de oven en laat hem ca. 10 minuten afkoelen. Lepel de schaal uit met biscuitjes.

2. Aardbei wentelteefrolletjes met chocolade (The Girl Who Ate Everything)
Neem wit casino brood (vierkant) en snij de korstjes eraf en rol de boterhammen zo plat mogelijk. Besmeer het onderste stuk je van de boterham met de gesmolten chocolade en leg er aardbeien bovenop (ander fruit kan natuurlijk ook). Rol het brood op tot een mooi rolletje. Dompel de rolletjes in een mengsel van ei (2), melk (250ml). Bak ze in een koekenpan tot dat ze bruin zijn Tenslotte rol je ze door de kaneel en suiker mengsel.

 

3. Easy chocoladecroissant rolls (Zoetrecepten.nl)chocoladecroissant-rolls

4. Chocolade met fudge en zeezoutchocolade-met-fudge-en-zeezout

 

Creatief met chocolade 

Chocolade vlindereetbaar-bakje-van-chocolachocolate-bowl

 

 

 

 

 

Hebben jullie nog lekker recepten met gesmolten chocolade eitjes? Ik hoor ze graag

Meer tips ook te vinden op mijn Pinterest bord Chocolade 

Spread the love

4 thoughts on “Foodblog | Chocolade eieren over, wat nu?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: