8 tips babyuitzet voor de kersverse ouders

8 tips babyuitzet voor de kersverse ouders

Gefeliciteerd, er is een kleine op komst! Prachtig nieuws natuurlijk, maar wat nu? Dat je leven gaat veranderen op veel punten is wel bekend. Echter moet je nu ook dingen gaan regelen waarvan je het bestaan niet eens kent. Om jou te helpen hebben wij 8 belangrijke babyuitzet tips voor jou op een rijtje gezet, van verschoningstechnieken tot aan babykledingmaten. Laat die kleine maar komen!

8 tips babyuitzet voor de kersverse ouders

Tip 1: Het verlanglijstje

Bij de geboorte van je baby ga je gegarandeerd overladen worden met cadeaus van vrienden en familie. Het klinkt misschien gek, maar maak alvast een verlanglijst. Op die manier zorg je er namelijk voor dat alle cadeaus van pas komen. Een ander voordeel is dat je vrienden en familie niet met hun handen in het haar zitten over wat ze uiteindelijk cadeau kunnen kopen.

Tip 2: Koop op de groei

Baby’s groeien als kool! De kleine pakjes zien er altijd schattig uit, maar voordat je het weet zijn ze eruit gegroeid. Zonde natuurlijk, als je net zo’n mooi pakje hebt gekocht wat hem of haar fantastisch staat. Daarom is het handig om ook alvast pakjes in een maatje groter te kopen. Wil je trouwens alle baby-essentials weten? Zalando heeft een baby uitzetlijst voor je gemaakt. Zeker de moeite waard om te gebruiken!

Tip 3: Dragen én duwen

In eerste instantie schrik je je kapot van de prijzen van deze vier of driewielers. Maar ik kan je verzekeren, dit is de beste investering die je maakt. Niet alleen je baby brengt het nodige extra gewicht met zich mee, maar ook al je bagage. Denk aan flesjes, luiers, voeding en dan ook nog eens je eigen bagage. Een buggy is daarom de ideale manier om met jouw baby en alle benodigde spulletjes rond te wandelen.

Tip 4: Altijd dichtbij

Baby’s voelen zich het veiligst dicht bij hun ouders, en ouders vinden het fijn hun baby zo dicht mogelijk bij hen te dragen. Om dit zowel voor je baby en voor jezelf comfortabel te maken, kun je een draagzak of draagdoek aanschaffen waarin je je baby tegen je borst of op de rug kunt dragen.

Tip 5: Geen slapeloze nachten

Naar alle waarschijnlijkheid zal het krijgen van een kind een behoorlijke impact hebben op je slaapritme. Om je slapeloze nachten zoveel mogelijk te beperken kun je een bijzetbedje naast je eigen bed zetten, zodat je gelijk kan reageren wanneer hij of zij iets nodig heeft. Tevens is het handig, wanneer de fles gegeven wordt, om een thermoskan met warm water klaar te zetten. Zo kan je direct het water met de melkpoeder mengen zodra de baby wakker wordt.

Tip 6: Controleer tempratuur

Pasgeboren baby’s hebben hun lichaamsfuncties nog niet heel goed onder controle. Als ouder is het daarom belangrijk om regelmatig de lichaamstempratuur van je baby te checken. Op die manier kun je ervoor zorgen dat de kamertempratuur altijd aangenaam is. Doe daarnaast ook de zogenoemde ‘nektest’ om je kindje zo comfortabel mogelijk in de wieg te leggen. In een babyslaapzak of een eendelige pyjama voelt je baby zich lekker en kan hij of zij geborgen en veilig slapen.

Tip 7: Pampers

Wellicht overbodig, maar wel erg belangrijk! Laat je baby nooit alleen achter op de verzorgingstafel bij het verschonen van de Pampers. Wanneer je snel afgeleid bent is het handig om je baby te verschonen op een zacht dekentje of een kleine verzorgingsmatras. Praktisch én veilig!

Lees ook; de 15 dingen die onmisbaar zijn in je luiertas

Tip 8: Wasjes, wasjes, nog meer wasjes

Je wasmachine zal niet weten wat ze meemaakt. Met de komst van de baby draait jouw wasmachine straks overuren. Je staat straks echt versteld van de hoeveelheid kleren wat gewassen moet worden. Was babykleding na aankoop zeker 1 à 2 keer grondig. Gebruik daarbij speciale wasmiddel en wasverzachter voor babykleding die bijzonder zacht en de gevoelige babyhuid niet irriteren.

Welk product is/was voor jouw onmisbaar in je babyuitzet?

Uitgelichte foto; Vasiuk Iryna / Shutterstock
Overige foto’s: VGstockstudio / Shutterstock

Spread the love

25 thoughts on “8 tips babyuitzet voor de kersverse ouders

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.