Nieuwe keuken | Voordelen van een composieten aanrechtblad

Nieuwe keuken | Voordelen van een composieten aanrechtblad

Eén van onze doelen voor dit jaar is het vervangen van onze keuken. Toen we ons huis kochten, hebben we de oude keuken laten zitten. Mooi is hij niet, want het is de keuken die bij de bouw van dit huis kwam. Graag willen wij daarom de keuken graag wat meer ziel geven en zijn we op zoek naar een nieuwe keuken. Eén van de keuzes daarbij is welk soort aanrechtblad je wilt. Vandaag vertel ik je meer over een composieten aanrechtblad en of het iets voor ons is.

Nieuwe keuken | Voordelen van een composieten aanrechtblad

Wat is composiet?

Composiet is materiaal dat opgebouwd is uit verschillende materialen. Meestal zijn dat vezelversterkte kunststoffen en natuursteen.
Door een hars worden deze materialen bij elkaar gehouden en dat maakt het oersterk. Omdat composiet in eerste instantie vloeibaar is, kun je het ook in alle vormen gieten die je maar wilt. Dit maakt ook dat je altijd een passend blad kunt laten maken, wat je wensen voor de keuken ook zijn.

Voordelen composieten aanrechtblad

Eén van de voordelen is dus dat een composieten aanrechtblad ijzersterk is. Dit komt door het proces dat composiet ondergaat. De bestanddelen worden onder hoge druk tegen elkaar aangeperst, hierdoor hebben ze een grote dichtheid. Hierdoor komen beschadigingen zoals haarscheurtjes, nerven en kleurverdeling in mindere mate voor.

Andere voordelen zijn:

  • Het voordeel van de dichtheid van deze aanrechtbladen is dat ze niet zo snel vocht en water doorlaten. Ook bacteriën dringen hierdoor niet makkelijk door in het aanrechtblad, waardoor het erg hygiënisch schoon blijft.
  • De aanrechtbladen zijn hittebestendig. Wanneer je er een hete pan opzet, zal het aanrechtblad niet zomaar barsten.
  • Doordat de aanrechtbladen van composiet stoot- en slijtvast zijn, is het aanrechtblad ook krasbestendig.
  • Aanrechtbladen die van composiet gemaakt zijn werken niet. Dat wil zeggen dat ze niet meer uitzetten en krimpen.
  • Een aanrechtblad van composiet is onderhoudsarm, met
    een vochtig doekje en wat milde allesreiniger houd je het prima schoon.
  • Door het hergebruik van materialen is het milieuvriendelijk en dus een duurzaam product.
  • Composiet kan zonder onderlijming direct gemonteerd worden.
  • Tot slot is dit materiaal van uitstekende kwaliteit en heb je er jarenlang plezier van.

Composiet in de keuken

Bij een aanrechtblad gemaakt van composiet is er een ruime keus uit verschillende kleuren. Het aanbod daarin is vrij groot, waardoor er voor ieders wil wel wat tussen zit. Omdat composiet in elke vorm te bestellen is, kun je dus ook mooi zorgen voor meer eenheid in je keuken of gehele interieur. Zo is het mogelijk om te kiezen voor een bijpassende composieten achterwand, vensterbank, spoelbak of stollenwand. Hierbij is er ook nog een keuze uit een glanzende of matte afwerking.

Lees ook: Keuzestress | Welke raambekleding past bij onze ramen?

Gaan wij voor een composieten aanrechtblad?

Wij hebben lang getwijfeld over ons aanrechtblad. Zeker ook omdat we iets willen dat goed past in de rest van ons interieur, omdat wij een open keuken hebben. Onszelf kennende is het ook verstandig te gaan voor een materiaalsoort dat onderhoudsvriendelijk is en makkelijk schoon te maken. De enige vraag die overblijft is voor welke kleur te gaan. Omdat te bepalen hebben we een afspraak gemaakt om samen met een keukenspecialist iets moois uit te zoeken.

Spread the love

13 thoughts on “Nieuwe keuken | Voordelen van een composieten aanrechtblad

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.