Tips bij het kiezen van de juiste raamdecoratie

Tips bij het kiezen van de juiste raamdecoratie

Elk huis is anders. Gelukkig maar, want we willen natuurlijk niet allemaal in hetzelfde huis wonen. Er zijn daarom ook heel veel verschillende raampartijen. Denk bijvoorbeeld aan hoge ramen, hele kleine raampjes, kiepramen, dakramen et cetera. Je kunt het zo gek niet bedenken. Maar het is gelukkig wel zo dat elke situatie oplosbaar is en daar is een raamdecoratie voor denkbaar. In dit artikel vertellen we je er meer over!

Tips bij het kiezen van de juiste raamdecoratie

Elke ruimte heeft een verschillende behoefte aan raamdecoratie

Slaapkamer

In een huis heeft elke ruimte een verschillende behoefte. Zo wil je in de slaapkamer kunnen omkleden, misschien tv kijken en natuurlijk ook heerlijk kunnen slapen. Bij raamdecoratie in de slaapkamer is het belangrijk dat het verduisterend is en voldoende privacy biedt voor een prettige nachtrust. Kortom, een praktische maar toch sfeervolle raamdecoratie. Verduisterende gordijnen, plisségordijnen maar ook rolgordijnen zijn uitermate geschikt voor een perfecte verduistering. Er valt dus genoeg te kiezen. Het grote voordeel van plisségordijnen, in de top down – bottom up uitvoering, is dat je je raam kunt bedekken op de gewenste hoogte. Je kunt dan zelf bepalen hoeveel lichtinval naar binnen komt, maar tegelijkertijd kun je ook je privacy garanderen.

Kinderkamer

In de kinderkamer wordt gespeeld, maar vooral veel geslapen. Het is daarom belangrijk dat de raamdecoratie verduisterend is. Veel mensen kiezen in een kinderkamer voor een combinatie van vrolijke, maar tegelijkertijd ook verduisterende raamdecoratie. Denk bijvoorbeeld aan rolgordijnen, plissés of houten jaloezieën. Vooral plissés worden vaak besteld, want ze zijn erg stijlvol en geschikt voor bijna elke raamvorm.

Badkamer

In een badkamer is het heel belangrijk dat je raamdecoratie tegen vocht kan. Zo kun je bijvoorbeeld voor aluminium jaloezieën kiezen. Je kunt het gemakkelijk en goed schoonmaken wat heel praktisch is voor in een badkamer. En niet geheel onbelangrijk: ze zorgen ook voor de nodige privacy. 

Woonkamer

In tegenstelling tot een slaapkamer of kinderkamer, mag de zon zich in de huiskamer best wel laten zien, toch? Dat is eigenlijk een understatement. Gelukkig is er ook voor raambekleding in de woonkamer genoeg om uit te kiezen. Hierdoor vind je altijd wel een raamdecoratie dat past bij jouw woonstijl. In een moderne woonstijl zijn bijvoorbeeld versus gordijnen erg geschikt, omdat ze strak en modern zijn. In de landelijke interieurs zie je vooral houten jaloezieën. Niet zo gek, want ze bieden ontzettend veel mogelijkheden qua lichtinval en passen in vrijwel elk interieur. Wil je vooral inzetten op sfeer? Kijk dan eens naar plisségordijnen. Plissés geven een warme en elegante uitstraling, bieden veel privacy en hebben tot slot ook nog een isolerende werking!

Afbeelding van Shutterstock door Africa Studio

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.