Je smartphone kan niet zonder de juiste accessoires

Je smartphone kan niet zonder de juiste accessoires

Tegenwoordig is de smartphone niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Van jong tot oud echt iedereen gebruikt ze. Niet alleen als tijdverdrijf maar ook om op te werken of om mee te sporten. Het is dan ook handig om jouw telefoon uit te rusten met de juiste accessoires voor bij deze uiteenlopende activiteiten. In dit artikel leggen de telefoonaccessoiresexperts van GSMpunt jou uit wat de musthaves zijn!

Bescherm je telefoon goed met het juiste hoesje

Natuurlijk niet elke telefoon kost een vermogen maar er zitten er een paar tussen waarvan de prijs hard richting de €1000 gaat. Maar niet alleen bij deze duurdere modellen is het belangrijk om je smartphone goed te beschermen, elke smartphone moet goed beschermd worden.

Smartphone Book Caeses

Naast dat telefoonhoesjes bescherming bieden, brengen ze ook extra mogelijkheden met zich mee. Zo zijn er hoesjes die zowel dienen als telefoonhoesje en portemonnee, deze worden ook wel Book Cases genoemd omdat ze opgevouwen moeten worden als een boek. Daarnaast zijn er ook hoesjes die voorzien zijn van een handige steun om video’s te kijken of hoesjes waar een ring achterop zit waardoor je hem gemakkelijk aan je telefoonhouder kunt klikken. Kortom, telefoonhoesjes dienen vandaag de dag voor veel meer dan alleen bescherming.

Heb jij de juiste oplader voor je smartphone?

Je hebt het vast wel meegekregen, de twee bekendste telefoonfabrikanten van de wereld Samsung en Apple leveren geen opladers meer mee met hun telefoons. Waarom niet? Dat is beter voor het milieu zeggen ze, ze gaan er namelijk vanuit dat jij als consument thuis nog een prima oplader hebt liggen.

Toch is er wel een klein probleem, want niet alle telefoons kunnen dezelfde hoeveelheid wattage aan. Zo kan het zijn dat jouw Samsung S22 meer wattage aankan dan jouw vorige Samsung, maar je gebruikt wel de lader van jouw oude smartphone. Dit is niet slecht maar je haalt helaas niet alles uit het toestel. Daarnaast ondersteunen steeds meer telefoons ook het draadloos opladen, deze opladers moeten ook altijd los gekocht worden.

Verdiep je dus altijd goed in de manieren van opladen en de laadsnelheid die jouw ‘nieuwe’ telefoon ondersteunt en kies hier dan de geschikte oplader voor. Het is wel van belang dat je een oplader koopt die voldoet aan de Europese eisen zoals de CE-markering!

Bescherm je scherm goed met een screenprotector

Iedereen kent het schrikgevoel wel als jouw smartphone op de grond valt met het scherm naar beneden. Als je een goed hoesje hebt, dan zal die zeker de grootste klap opvangen. Maar voor de zekerheid is het verstandig om ook een goede screenprotector aan te schaffen.

Smartphone screenprotector

Naast de extra bescherming bij een val voorkomt een screenprotector ook krassen op het scherm van je telefoon. Je hoeft maar één keer jouw sleutels in dezelfde tas te leggen als je telefoon en binnen no time ontstaan er krassen. Binnen screenprotectors heb je nog weer keuze uit vier mogelijkheden:

  1. Screenprotector van glas
  2. Kunststof screenprotector
  3. Een screenprotector van hybride glas
  4. Vloeibare screenprotector

De bovenste drie soorten zijn vrij standaard. De vloeibare screenprotector is handig als het scherm van jouw telefoon aflopende randen heeft. Het is namelijk lastig om hier een ‘standaard’ screenprotector op te plakken.

Last but not least zijn er ook nog screenprotectors op de markt die voorzien zijn van speciaal glas. Dit glas zorgt ervoor dat mensen vanaf de zijkant van de telefoon niet met jou mee kunnen lezen. Deze screenprotectors worden verkocht onder de naam Privacy glass.

Uitgelichte foto: Shutterstock

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.