onverwachte kosten

Welke onverwachte kosten kun je vaak voorkomen?

Iedereen kent ze wel. Van die onverwachte kosten waar je opeens mee wordt geconfronteerd. Ze komen altijd op momenten waarop je ze eigenlijk niet kunt gebruiken. En niet zelden zadelen ze je met een probleem op. Toch hoeft een groot deel van dit soort kosten je helemaal niet zo te overvallen als ze nu doen. Een aantal ervan kun je voorkomen, terwijl er ook zijn die je van verre kunt zien aankomen.

Medische kosten voorkomen of erop voorbereid zijn

We maken ieder jaar bijna allemaal wel wat medische kosten. Het ene jaar wat meer dan het andere, en ook nog eens per persoon verschillend. Maar vrijwel allemaal bezoeken we wel een medisch dienstverlener of hebben we bijvoorbeeld medicijnen nodig. Rekeningen voor veel van dit soort kosten kun je voorkomen, door te kiezen voor een uitgebreide zorgverzekering die het overgrote deel van de kosten die je maakt vergoedt. Kies je ervoor om je alleen via de verplichte basisverzekering te verzekeren? Dan kun je vooraf weten dat dit voor rekeningen gaat zorgen; zaken als de tandarts of fysiotherapie voor volwassenen worden hier immers niet door vergoed. Bovendien krijg je, ook als je een aanvullende verzekering hebt, bij veel kosten ieder jaar te maken met een eigen risico. Ook dit zijn kosten die je aan ziet komen, en die dus niet onverwacht hoeven te zijn. Je zo goed mogelijk verzekeren, en rekening houden met zowel je eigen risico als eventuele kosten die niet vergoed worden, kan verrassingen op dit gebied dus voorkomen.

Apparaten die stuk gaan

Ook apparaten die stuk gaan lijken je altijd te overvallen. Niet zelden gebeurt het ook allemaal dicht na elkaar; eerst de wasmachine, een paar maanden later de droger. Alhoewel er uitzonderingen zijn, en je te maken kunt krijgen met apparaten die veel eerder stuk gaan dan je zou mogen verwachten, geldt in de meeste gevallen dat apparatuur een beperkte levensduur heeft. Het kan dan ook geen kwaad om direct als je bijvoorbeeld een nieuwe wasmachine aanschaft, een potje te maken waarin je steeds iets apart legt. Meestal hebben deze apparaten een levensduur van pakweg vijf tot tien jaar, en heb je dus voldoende tijd om het potje zodanig te vullen dat je een nieuwe kunt kopen als hij het opgeeft.

Kosten aan de auto

Kosten aan je auto kunnen extra vervelend zijn, zeker als je er voor je vervoer van afhankelijk bent. Vaak komen gebreken aan het licht tijdens de verplichte keuring, dus hier kun je je op voorbereiden. Kosten die onverwachts ontstaan, bijvoorbeeld door een aanrijding, die zie je niet aankomen. Je zo goed mogelijk verzekeren kan een hoop kosten schelen, maar een spaarpotje achter de hand houden speciaal voor de auto is, zeker als je er afhankelijk van bent, altijd een goed idee.

Spread the love

One thought on “Welke onverwachte kosten kun je vaak voorkomen?

  • Een goede verzekering is altijd al een goed idee maar ik heb daarnaast op mijn bankrekening allerlei verschillende spaarpotjes aangemaakt. Voor het eigen risico, reparaties voor de auto en een buffertje voor als er in huis iets kapot gaat. Iedere maand stort ik daar iets is. Ook al is het potje niet al ‘vol’, het is toch lekker om dat geld achter de hand te hebben voor als je een flinke rekening moet beter.
    Kirsten onlangs geplaatst…Wist je dit? Rookmelders worden verplicht in huis!My Profile

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.