Leren plannen en relaxen met Gezinnig

Leren plannen en relaxen met Gezinnig

Voor een deel van de kinderen ging vandaag na 8 weken de school weer open. De meeste scholen verdelen de klassen over 2 groepen, waardoor ze om de beurt naar school gaan. De andere dag wordt er, net als in de weken hiervoor, gewoon thuis doorgewerkt. Na enige trial-and-error pogingen om het voor iedereen leuk te houden en alle taakjes af te krijgen, beginnen we deze nieuwe periode met frisse moed en wat hulp van Gezinnig met de oude vertrouwde Check Pad en het yogaboek voor klein en groot Relax-Klets.

Leren plannen en relaxen met Gezinnig

Nu mijn meiden wat groter zijn, hoort daar ook bij dat ze steeds zelfstandiger dingen kunnen doen. Zeker op schooldagen kunnen ze prima zelf zich klaar maken voor school. Toch blijkt het vaak in de praktijk dat het lastig is om alles te onthouden en gedaan te krijgen voordat we de deur uit moeten. Nu de vakantie voorbij is, is het een goed moment om samen daarover nieuwe afspraken te maken. In het verleden hebben we daarbij gebruik gemaakt van de Checkpads. Nu alles door het coronavirus opeens anders werd, hebben we ze er toch maar weer bijgepakt.

Lees: Checkpad – ons nieuwe wapen tegen ochtendstress

Checkpad

Even in het kort nog een keer wat een checkpad is. Deze handige houder helpt je kinderen om de standaard taken die in de ochtend en avond gedaan moeten worden op een rijtje te hebben en af te vinken door middel van het omdraaien van het wieltje ernaast.

Checkpad - Gezinnig

Hoe het begin van de dag er voor jouw kind uit ziet, kun je helemaal zelf bepalen met behulp van handige magneetjes. Standaard zitten deze 50 (en 4 lege) bij de Checkpad. Daaruit kun je zelf kiezen welke taakjes je vindt dat je kind zelf kan uitvoeren. Omdat je de Checkpad aan 2 kanten kunt gebruiken, kun je deze dus gebruiken in de ochtend én in de avond. Wanneer je de gedane taken afvinkt, wordt het wieltje aan de andere kant weer wit en kun je met een een lege lijst aan de achterkant weer beginnen.

Onze ervaring

Wij vinden de Checkpad echt een aanrader voor alle gezinnen. Het geeft in de drukte van de ochtend en avond een duidelijk handvat voor iedereen wat er gedaan moet worden en gedaan is. In plaats van te vragen of zij hun tanden gepoest hebben, hun haar gekamd of schoenen aan, hoef ik nu alleen te vragen hoe ver ben je met je Checkpad? Ik kan je verzekeren dat dit heel veel rust en minder irritaties geeft voor iedereen. Fijn is ook dat de magneetjes te gebruiken zijn op bijvoorbeeld de weekplanner kind en dat je magneetjes kunt bijbestellen. Dat laatste hebben we dan ook gedaan, want er verdwijnt wel eens een magneetje. In dit navulpakket zitten maar liefst 54 blanco magneetjes en 216 stickers. Zo kun je zelf bepalen welke magneetjes bij jullie het meest gebruikt worden.

Gratis Printables

Waar we in deze bizarre tijd ook veel aan gehad hebben, zijn de Dagplanning Printables van Gezinnig. Deze helpen je op weg om de nieuwe thuissituatie, waarbij schoolwerk en vrije tijd door elkaar lopen, te ordenen. Je kunt dit velletje met dagplanningplaatjes gewoon thuis uitprinten en leuk laten inkleuren door je kinderen. Maak daarna samen de plannig voor de dag of week en hang deze op een zichtbare plek voor iedereen. Dit kun je doen door de plaatjes op een groot stuk vel te plakken of ze met een knijper aan een touwtje op te hangen.

Naast deze Dagplanning Printables, vind je in de webshop van Gezinnig nog veel meer leuke printables, zoals verschillende Klets!-varianten, boterhambriefjes, groentenrapport en een hilarische hotelhandleiding.

RelaxKlets!

Naast de Checkpads van Gezinnig, vind je bij ons in huis ook een hele collectie van de Kletsboeken; SlaapKlets!, TafelKlets!, VakantieKlets! en nu ook het boek RelaxKlets!. Uit de SlaapKlets! boeken kenden we al verschillende yoga- en massageoefeningen, waarmee we de dag konden afsluiten. Nu zijn deze oefeningen gebundeld te vinden in het boek RelaxKlets!.

Relax Klets - Gezinnig

Met het boek Relaxklets! kunnen kinderen op een laagdrempelige manier kennismaken met yoga en mindfulness. Naast 46 yogahoudingen vind je in dit boek veel meditatieoefeningen, massages en spelletjes. Alles is stap-voor-stap beschreven en makkelijk uit te voeren. Bij alle oefeningen is te lezen hoe lang de oefening duurt, voor welke leeftijd (2+, 4+, 6+ of 8+) en of je de oefening alleen of samen doet. Ook is elke oefening voorzien van leuke vragen om samen met je kind verder over door te kletsen. Relaxklets! van Gezinnig is geschikt voor het hele gezin (2-99+).

Onze ervaring

Het boek RelaxKlets! is een goed boek vol leuke opdrachtjes om tussen de schoolwerkjes thuis te doen. We kenden deze natuurlijk al uit de SlaapKlets!serie en werden door de meiden ook het liefste gedaan van alle opdrachtjes. Ook gingen de dames allebei normaal naar kinderyogales, maar die gaan nu natuurlijk niet door. De oefeningen zijn makkelijk uit te voeren en zeker in afwisseling met de mindfulnessoefeningen en massages, erg leuk om even te ontspannen.

Welke dingen moeten jullie kinderen thuis zelfstandig doen?

Spread the love

One thought on “Leren plannen en relaxen met Gezinnig

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.