Life Hack | Haren vlechten

VlechtenNu de school weer begonnen is, is daar ook weer de ochtendstress. Ik probeer (met nadruk op probeer) zoveel mogelijk dingen de avond er voor te regelen, zodat we de ochtend zo  ontspannen mogelijk kunnen doorkomen. Een van de dingen die ik niet de avond van te voren kan doen is haren vlechten. Grote Zus heeft haar als Rapunzel, alleen niet zo mooi stijl en zonder pluizen en klitten. Elke ochtend vlecht ik het daarom in, om te voorkomen dat het weer in de klit raakt en als een pluizenbol thuis komt. Grote Zus krijgt regelmatig complimentjes over haar haar en ik de vraag waar ik dat heb geleerd. Daarom vandaag mijn Life Hacks voor haren vlechten.

12800288_896555837136665_7353650957565061155_n

Deze geweldige tekening kwam ik tegen Moekekoek.nl Precies de vlecht die ik meestal bij Grote Zus in haar haar vlecht en ja, dat doe ik nog voor schooltijd 😉
Bij deze wil ik ook graag even de tekeningen van Moekekoek bij jullie onder de aandacht brengen, want ze zijn zo vaak spot-on en zoooo herkenbaar. Volg ze op Facebook, Instagram of Twitter en gegarandeerd elke dag een glimlach of een lichtpuntje.
Sorry dat was even off-topic; terug naar het haren vlechten.

Cute Girls Haisstyle

Het vlechten van de haren is ontstaan uit een noodgreep. Grote Zus had heel jong al flinke bos haar en schattige staartjes. We waren net lekker op weg met het laten bijgroeien van haar pony. Met wat speldjes kon ik die lokken wel vast zetten, maar aan het einde van de dag hingen ze toch voor haar ogen. Een vriendinnetje had daar wel een oplossing voor…. Je kunt je voorstellen dat ik flink boos geworden ben toen ik de stekels op haar hoofd zag (sindsdien heb ik de insigne voor ‘strenge moeder’ gehaald) Toen haar pony weer een beetje op lengte was, ben ik begonnen met het vlechten om een herhaling te voorkomen.

Op YouTube keek Grote Zus graag naar alles over de Disney Prinsessen en zo kwamen we op het kanaal van Cute Girls Hairstyle. Hier maakte moeder Mindy de mooiste kapsels bij haar 5(!) dochters, waaronder ook de kapsels van alle prinsessen. Dat wilde Grote Zus ook en zo graag dat ze ook geduldig stil bleef zitten, terwijl ik frame voor frame de video’s afspeelde om te zien hoe het moest.
Naast deze kapsels legt ze ook heel goed alle basis vlechten uit en zelfde de wat moeilijker knutsels lukte me steeds beter. Er zijn nu meer dan 60 afspeellijsten op het kanaal te vinden met de meest uiteenlopende vlechten. The CGH-family zijn ondertussen uitgegroeid tot echte celebrities in Amerika en een miljoenen business geworden. Maar mocht je ook willen leren haren vlechten, dan raad ik je aan hier eens te gaan kijken en veel, heel veel oefenen.

Verschillende soorten vlechten

Een vlecht is geen vlecht. Er zijn tegenwoordig zoveel soorten vlechten, dat je door het bomen het bos niet meer ziet. Hieronder een duidelijk overzicht van de verschillende manieren om je haar te vlechten.

vlechten

Bobby Pins

Wat meer kan ik hier over zeggen. Wist jij dit?

Bobby Pin

Zakken je haarspeldjes toch nog uit? Spray in met een beetje haarlak of droogshampoo. Dan blijven ze een stuk beter op hun plek

enhanced-buzz-27760-1383247819-10

Droogshampoo

Niets is vervelender dat als je net mooi en strak hebt gevlochten dat er van die plukje gaan uitsteken. De truck hiervoor is om de vlecht in te spuiten met droogshampoo. pepper-spray1Zo blijven de plukjes op hun plek zitten en krijgt de vlecht ook nog eens een mooie glans.
Ook heb ik ooit eens ergens gelezen dat droogshampoo ook goed werkt als je haar wat dunner is en de vlecht snel uitzakt. Spuit het haar in vlak voor het vlechten en het haar wordt daar wat stugger door en blijft dan ook beter zitten.

Miepies

Een vlecht is natuurlijk niet af, zonder een mooi elastiekje. Je kunt hiervoor je oude loom-elastiekjes gebruiken, maar ook kiezen voor een wat mooiere afwerking. Zelf ben ik groot fan van de elastiekjes van Miepie. Ze hebben vrolijke stofjes en zeker de kleine elastiekjes zijn ideaal voor aan de uiteinden van een vlecht. Neem zeker een kijkje in deze webshop, want er zijn ook bijpassende speldjes te vinden en hele leuke haarbanden en kindersieraden. Ik durf te wedden dat je het niet kan laten om een paar te bestellen.

elastiek-klein-flamingo-wit elastiek-klein-panter elastiek-klein-katjes

Vlecht jij het haar van je dochter regelmatig?

Spread the love

5 thoughts on “Life Hack | Haren vlechten

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.