Life Hack | Broodtrommel voor het nieuwe schooljaar

broodtrommel

School is weer begonnen en daar horen dan ook weer de lunchpakketjes bij. Daarom vandaag ook Life Hacks voor de broodtrommeltjes van je kinderen en/of partner. 

Broodtrommels

Er zijn zoveel verschillende broodtrommels te krijgen, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Wij hebben dan ook een kastlade vol ermee. Nu nog maar met 1 kind op school, en straks met 2 kinderen houdt ik mijn hart dus vast. We hebben al een paar trommels van MyMepal. Eerder vermelden ik ze ook al in mijn blog over gepersonaliseerde Back-to-School producten. Het leuke vind ik namelijk dat je op hun site je broodtrommel helemaal zelf kan samenstellen; van kleur, grote en afbeelding met tekst. Zo hebben mijn beide meiden een trommel met daarop de afbeelding die zelf hebben uitgekozen.

MyMepalparijs_roze_6_vakken4

Zelf zou ik eigenlijk nog wel een nieuwe luchtrommel willen aanschaffen en dat is de Yumbox! Deze broodtrommels hebben 6 vakken of vier vakken. Zo kun je makkelijk fruit, rauwkost, yoghurt of salades in een lunchbox mee nemen, zonder te lekken. Dat nodigt veel meer uit om de lunch op te eten dan alleen maar een saai boterhammetje. Deze lunchtrommels zijn onder andere te krijgen bij deleukstelunch.nl

Bento Box

Een Bento Box is de Japanse variant van onze broodtrommel.el of lunchbox. Het grote verschil is dat een Bento Box uit meerdere vakken en/of lagen bestaat om de verschillende voedselwaren te scheiden. Dit komt omdat traditionele Bento Box bestaat normaal uit drie componenten: 1. koolhydraten (pasta, brood, rijst) 2. proteïnen (ei, vis, vlees) en 3. groente of fruit. Uiteraard is de meest voorkomende ingrediënt rijst, met daarbij dan vlees of vis, groente en tafelzuur. Opvallend is ook dat men uren kan besteden aan de presentatie van een Bento Box lunch. Japanse moeders schijnen er onderling een flinke competitie van te maken wie de meest indrukwekkende bento-box kan maken voor hun kinderen. Ze maken dan van de etenswaren de allerlei gedetailleerde figuren, gebaseerd op bijvoorbeeld stripfiguren (Pokemon)

Mocht je zelf ook aan de slag willen, dan raad ik je aan om de site van Moodkids te bekijken, Hier vind je heel veel leuke tips over hoe je de lunchbox van je kind net iets leuker kan maken. En echt je kunt het zo moeilijk maken als je zelf wilt, maar veel tips zijn makkelijker dan je denkt. Zo kun je namelijk heel goed je koekjes vormpjes gebruiken om leuke figuurtjes te maken van je brood, groenten of fruit.

Kies je eigen 10-uurtje

Op Pinterest kwam ik dit idee tegen om een Snack Station te maken. Dit zijn verschillende snacks waar de kinderen zelf uit kunnen kiezen voor hun 10-uurtje of voor als ze uit school komen. Dit kunnen Liga’s zijn of per stuk verpakte ontbijtkoek, gedoogd fruit, rozijnen, crackers, soepstengels of zoutjes.

pantry-snack-station fridge-snack-station

Naast een Snack Station op het aanrecht, waar je kinderen altijd zelf bij kunnen, kun je er ook eentje in de koelkast zetten. Hier zou je dan (voorgesneden) fruit en groenten in doen, yogurtjes, fruitmoesjes en kaas- en vleessnacks in doen. Zo kun je je kinderen makkelijker gezonde snacks laten eten in plaats van de snoep,w aar ze hier in huis nog wel eens om willen zeuren 😉 ’s Ochtends is de keuze voor het 10-uurtje dan ook een stuk makkelijker en als je ze zelf laat kiezen is de kans groter dat ze het ook eten. Wellicht kiezen ze dan ook wel eens iets wat ze eigenlijk niet kennen.

Broodtrommelkaartjes

Dit idee vind ik zelf zo lief! Stop in de broodtrommel elke dag of af en toe een kaartje voor je kind met daarop een lieve boodschap. Wie zou dat nou niet leuk vinden om zo tijdens de lunch even verrast te worden door het thuisfront, of je nu jong of oud bent. Natuurlijk kun je dit heel goed zelf doen met een pen en een papiertje, maar je kunt ook veel leuke voorbeeld briefjes vinden op het internet, bijvoorbeeld bij Gezinnig. Maar je kunt ook verschillende setjes verkrijgen bij Broodtrommelliefde. Zo zijn er setjes kaarten met lieve teksten, maar ook met plaatjes voor de kinderen die nog niet kunnen lezen. En er zijn setjes voor je partner!

BTL_BOX_ORIGINAL2

Drink In The Box

Ik las voor het eerst over de Drink In The Box op de blog van Mamaliefde. Zij twijfelde of deze hervulbare drinkpakjes een eendagsvlieg zouden zijn of echt dagelijks gebruikt zouden worden. Het laatst bleek waar. Deze pakjes zijn te vullen met sap naar eigen keuze, dus een stuk goedkoper dan kant&klare pakjes. Ook heb je meer controle over de suiker die in het drinken van je kind zit. Zo kun je heel goed ze vullen met water en er vers fruit in doen voor de smaak. De pakjes zijn absoluut lekvrij, niet stuk te krijgen en goed schoon te maken in de vaatwasser. Ideaal voor op school of voor onderweg. Drink in The Box komt in 2 maten 236ml en 355ml

Collection-in-fridge

Geheimenboodschap in je Banaan

Mijn kinderen krijgen altijd iets van fruit of groenten mee naar school. Met deze tip wordt je banaan net wat spannender dan anders, want tegen de tijd dat het 10 uur is, staat er opeens een tekst op je banaan!

123c7e449b3dceb64d72ae7b05048349

Koelelementen

Wil je graag dat de lunchbox van je kind niet te warm wordt op school, kan kun je met deze 2 simpele trucjes alles lekker koel houden

Neem een sponsje. Maak deze nat en stop hem in een ziplock zakje. Nachtje in de vriezer en je hebt een simpel en goedkoop koelelement.

DSC_0013 ph5m0o18g07w

Je kunt ook het pakje drinken van je kind de nacht ervoor in de vriezer leggen. Tegen de tijd dat het lunchtijd is, is het pakje ontdooit en je lunch lekker koel

 Wat doe jij graag in de broodtrommel van je kind?

Dit artikel bevat geen gesponsorde producten

Spread the love

9 thoughts on “Life Hack | Broodtrommel voor het nieuwe schooljaar

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.