Welke verzekering is geschikt voor jouw Volkswagen? 

Welke verzekering is geschikt voor jouw Volkswagen? 

Als je een goede auto voor het gezin zoekt, is een Volkswagen een goede optie. Deze wagen biedt volop ruimte, zowel voor de bestuurder alsook voor de bijrijders. Geen wonder dus dat veel mensen met kinderen voor een Volkswagen kiezen. In Nederland ben je verplicht om een autoverzekering af te sluiten, wanneer je met je wagen de weg op wilt gaan. Alhoewel de verzekering verplicht is, wil dat niet zeggen dat er niets te kiezen valt. Sterker nog: er is juist heel veel mogelijk waardoor het interessant wordt om even te kijken hoe jij een passende verzekering voor je Volkswagen kunt afsluiten. Lees hier hoe je in een aantal stappen, niet alleen een voordelige verzekering kunt afsluiten, maar ook één die dekt wat jij nodig hebt. 

Drie soorten verzekeringen 

Als we het hebben over de verplichte autoverzekering, kun je kiezen uit drie opties: de basisverzekering, de WA Plus verzekering en de Allrisk-verzekering. De vraag die leidend is bij het kiezen van de juiste verzekering is hoe oud jouw auto is. Heb je een gloednieuwe wagen gekocht, dan kun je het beste een allrisk autoverzekering afsluiten. Net zoals de basisverzekering en de WA+ verzekering, dekt dit pakket de schade die jij aan anderen hebt toegebracht wanneer je een ongeluk veroorzaakt hebt.

De allriskverzekering dekt echter ook de schade die jij aan jouw wagen hebt opgelopen. Is je wagen jonger dan zes jaar, dan is de allriskverzekering eigenlijk altijd een goede keus. Loop je op wat voor manier dan ook schade op, dan loont het bijna altijd de moeite om deze schade te repareren. Bij oudere wagens is het vaak zo dat de reparatiekosten de dagwaarde van je auto overstijgen waardoor een reparatie uitvoeren vaak duurder wordt dan een andere auto kopen

De aanvullende opties 

Als je eenmaal de juiste verplichte verzekering voor je auto gekozen hebt, raden wij je aan om ook nog even naar de aanvullende opties te kijken. Het kan bijvoorbeeld handig zijn om rechtshulpverkeer aan je pakket toe te voegen. Heb je een keer schade opgelopen en mondt dit uit in een juridisch conflict, dan kun je altijd een beroep doen op een jurist die kritisch naar jouw zaak kijkt. Dit kan je heel veel tijd en energie besparen omdat je vaak snel duidelijkheid van zaken hebt. Neem je vaak mensen mee in je auto? Overweeg dan eens de inzittendenverzekering. Met deze verzekering zijn ook deze mensen én hun spullen goed verzekerd tijdens jullie ritje. Dat geeft een extra stukje gemoedsrust waardoor jij je beter kunt richten op het verkeer. 

Je verzekering met een paar muisklikken afsluiten

Wie een gezin heeft, weet dat je vrijwel altijd tijd te kort hebt. Gelukkig kun je je autoverzekering bij vrijwel alle verzekeringsmaatschappijen online afsluiten. Kijk bijvoorbeeld eens op de site van Univé en binnen een paar minuten kun je een goede verzekering voor je wagen afsluiten. Je krijgt de polisvoorwaarden zo snel mogelijk thuisgestuurd zodat je die later nog een keer op je gemak kunt doornemen.

Image by aleksandarlittlewolf on Freepik

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.