Ik beken… | Slapen in de kleren voor morgen

Slapen in de kleren voor morgenIn mijn vorige Ik beken… had ik al laten doorschemeren wat mijn confessie deze week zou worden. Ik laat mijn dochters altijd slapen in de kleren voor de volgende dag. Hoe we hier toe gekomen zijn, is een logisch verhaal en dat zal ik vandaag verder toelichten.

Geen ochtendmens en driftbuien

Toen onze oudste dochter een jaar of 1,5 was, begon ze al een sterke mening over wat ze wel en niet aan wilde trekken. Ze had een sterke voorkeur voor jurken en rokjes. Maar steeds vaker kon ze ’s ochtends niet kiezen en accepteerde zij mijn keuze niet. a-angry-and-scared-little-girl-1184081-1920x2880Had ze een rok aan, moest het toch een jurk zijn en natuurlijk ook andersom. Ook de keuze tussen een legging en een maillot gaf strijd. Deze liep op een gegeven moment zo op, dat we haar met zijn tweeën moesten aankleden. Papa’s Liefste hield haar vast en ik probeerde een maillot aan haar trappende benen te krijgen. Je kunt je voorstellen dat we onze dag zo niet echt goed begonnen. Ons eigen ochtendhumeur hielp hier niet bij.

Omdenken

Na een zoveelste gevecht in de ochtend bedacht ik dat het zo niet langer meer kon. Natuurlijk hadden we al verschillende dingen uitgeprobeerd, zoals de kleren ’s avonds samen uitzoeken en al klaar leggen. Helaas had ze zich dan in de ochtend bedacht en werd het alsnog een strijd. Op een gegeven moment was ik de was aan het opvouwen en legde ik een pyjamabroek van haar per ongeluk op de stapel leggings. Ik bedacht me toen dat er eigenlijk maar weinig verschil zit tussen die broeken. En een jurkje a la Petit Louie eigenlijk ook niet zo verschilde met haar nachtjaponnen. De volgende avond kozen we een legging uit en een mooie jurk en gingen slapen.

Probleem opgelost

De volgende ochtend was er geen vuiltje aan de lucht. Geen strijd meer met aankleden, alleen nog sokken en schoenen en klaar! Op sommige dagen sliep ze in een legging en t-shirt en hoefde alleen de rok nog aan. In de winter was het een maillot en had ze dus ook geen koude voeten meer. Tot op de dag van vandaag doet ze dat nog steeds. ’s Avonds schoon ondergoed en kleren aan en ’s ochtends bijna meteen klaar voor school.

Deze gewoonte hebben we natuurlijk ook bij Kleine Zus doorgevoerd en het werkt ook bij haar prima. Want met haar hebben we ook te stellen, als we haar een keertje toch in een normale pyjama hebben gehesen. Net als haar zus, heeft zij een sterke eigen mening als het om kleding gaat, Voordat we voor haar de juiste jurk of rok hebben gevonden in de ochtend, zijn we heel wat frustraties verder…

baby-1151351_1920

Vies?

Nee hoor, de kleren die ze aan krijgen zijn schoon en veel zweten doen deze kleine meisjes nog niet. Wij zijn erg blij met de oplossing die we gevonden hebben. Noem me een Loedermoeder, maakt me niet uit. Onze ochtenden zijn op deze manier een stuk vriendelijker en met minder stress. Iedereen blij en dat is een stuk belangrijker.

Heeft jouw kind een eigen mening als het om aankleden gaat?

Spread the love

15 thoughts on “Ik beken… | Slapen in de kleren voor morgen

 • Ik zou het niet zo fris vinden, maar als het voor jullie werkt dan werkt het. Toen ze kleiner waren ook regelmatig strijd gehad. Met de jongste nog steeds overigens, maar gelukkig niet elke dag. En als ze toch iets anders aan wil of niet wil helpen kiezen, dan pakken we wat anders of ik kies de kleding uit. Moet zeggen dat vooral mijn oudste als ze zelf iets uitkiest meestal erg leuke combi’s maakt. Als het echt niet kan zoek ik een alternatief.
  Marguerita onlangs geplaatst…Foto wordt strijkkralenplaatjeMy Profile

 • Ik vind het fijner wanneer mijn kinderen ook ’s ochtends douchen en gewoon lekker in hun pyama slapen. Lijkt mij dat de kleding ook erg gekreukt is na een nachtje slapen? Maar ik snap het ergens wel, alleen zou dit niet mijn ding zijn. Zo heeft iedereen zijn eigen gewoontes en gemakken. En mijn kids zijn natuurlijk al stukken ouder, dus daar heb ik niet veel omkijken meer naar.
  Esmeralda onlangs geplaatst…15 vragen aan Healthy KellyMy Profile

 • Mijn dochter wordt bijna elke ochtend heel erg bezweet wakker.. En dan ligt ze in een onderbroekje en met dunne laken dus daar ligt het niet aan. Daarom alleen al zou ik het zelf niet doen. Maar wie ben ik om te oordelen over hoe jullie het met jullie kinderen aanpakken? Niemand toch. Als dit voor jullie werkt dan moet je het doen 🙂
  Nicole onlangs geplaatst…Weekendje weg | ScheveningenMy Profile

 • Ik zou er zelf niet voor kiezen… maar als ik iets heb geleerd, DOEN WAT VOOR JOU HET BESTE WERKT! Wat fijn dat het voor een hoop stress scheelt in de ochtend! Dat is zo belangrijk… de dag is dan nog maar net begonnen. Goed idee!

 • Ik snap wel dat je dit doet. Hier is het aankleden namelijk ook vaak een strijd.

  Mijn dochter is zo warmbloedig dat ze ’s ochtends toch echt opgefrist en gedoucht moet worden voordat ze in haar kleding kan worden gehesen.

  Als het voor jullie werkt, prima toch?

 • wat leuk om te lezen dat je dit op deze manier hebt opgelost, leuk omdat je zo eerlijk bent om dit gewoon te delen, heel veel mensen doen het “anders” maar laten aan de buitenwereld lijken alsof ze allemaal hetzelfde doen als een ander, dat is dan onzekerheid of “peerpressure” waar we allemaal een beetje aan lijden. daarom super leuk om zo een bekentenis te lezen!!

  Mijn bekentenis: ik was mijn dochters haar 1 x per 14 dagen met een milde shampoo.. wel elke dag douchen maar dan gewoon het haar met alleen water wassen en goed kammen. ik spray er elke ochtend een zelfgemaakte haarwatertje met lavendel en rozenwater op om haar kapsel op te frissen.

  sindsdien geen last meer van jeukende en schilferende hoofdhuid.. ook het haar is veel mooier en glanzender! win.. win..

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: