Muffy koptelefoon

Lockdown & 5 jaar Mama’s Liefste | Alpine Muffy koptelefoon

Na een weekje even offline te zijn geweest, ben ik weer terug! Tijdens de kerstdagen wilde ik even mijn laptop lekker dicht laten en samen met mijn gezin heel veel kerstfilms kijken (in pyjama) en lekker eten. Maar ik heb nog een paar leuke winacties voor jullie op de plank liggen, dus houd de komende dagen mijn blog goed in de gaten. Vandaag heb ik een mooie Alpine Muffy koptelefoon voor je. Heel fijn voor kinderen om in de klas te gebruiken of tijdens het thuisonderwijs om minder snel afgeleid te raken. Lees de review en maak kans.

Lockdown winweken & 5 jaar Mama’s Liefste | Alpine Muffy koptelefoon

It’s the Sound of Silence…

Dit jaar was één van de cadeautjes voor dochterlief onder de kerstboom, een Alpine Muffy koptelefoon. Niet zo ééntje waar muziek uitkomt, maar een speciale kinderoorkap. Kinderen raken zo minder snel afgeleid en kunnen zich beter concentreren. Met oog op de twee weken thuisschool na de kerstvakantie leek me dit een heel nuttig cadeautje. Ze was er heel blij mee, want als we met zijn allen thuis zijn en er wordt thuisgewerkt, dan gaat de telefoon regelmatig of ze vraagt “of het wat zachter kan”. Met deze koptelefoon, die ze ook al bij een vriendinnetje had gezien, hopen we dat het voor haar iets rustiger wordt.

Voor op school

Ook op school zie je het steeds meer; kinderen die zo’n Muffy koptelefoon dragen in de klas. Ze raken zo minder snel afgeleid en kunnen zich beter concentreren. Dat komt ook hun schoolprestaties ten goede, wijst onderzoek uit. Volgens scholen die koptelefoons aan hun leerlingen ter beschikking stellen werkt het hartstikke goed. Al 10 tot 15 procent van de kinderen in Nederland draagt een koptelefoon voor een betere concentratie in de klas. En de populariteit lijkt alleen maar te stijgen. Hoe komt dat eigenlijk? Experts zochten het uit.

1. Sneller afgeleid

Het ene kind is sneller afgeleid in de klas dan het andere. Bij sommige kinderen is vastgesteld dat zij Attention Deficit/Hyperactivity Disorder (ADHD) hebben, ofwel snel afgeleid zijn en hyperactief gedrag vertonen. Globale kenmerken van ADHD zijn: hyperactiviteit en impulsiviteit, en/of problemen met aandacht. Maar ook ADD, Attention Deficit Disorder zie je steeds vaker. Deze kinderen hebben dezelfde problemen met aandacht als kinderen met ADHD, maar dan zonder de hyperactiviteit. Kortom, het lijkt erop dat steeds meer kinderen concentratieproblemen hebben. Dat een kind afgeleid raakt is ook niet zo gek als je bedenkt dat er in een klas gemiddeld 23,3 kinderen zitten. 

Bovendien is het onderwijs individualistischer geworden dan vroeger. De kinderen krijgen een opdracht en moeten dan zelf aan de slag. Ondertussen geeft de juf of meester meer uitleg aan de kinderen die nog hulp nodig hebben. Of het ene kind is bezig met lezen, terwijl het andere met een groepje aan het werk is. Ook gebruiken ze tussendoor de computers. En veel scholen hebben een digibord. Al met al zorgt dit voor meer afleiding tijdens het leren. Om afleiding te voorkomen kan het dragen van een Muffy koptelefoon een kind helpen in de les.

2. Kinderen hebben een steeds drukker leven

Het lijkt erop alsof kinderen al op jonge leeftijd steeds meer moeten. Sportclubs, zwemles, speelafspraakjes, muziekles, op meerdere verenigingen zitten. En dat alles naast school. Door hun drukke leven thuis gaan ze vaak ook regelmatig relatief laat naar bed. Herkenbaar? Voor mij wel, dit komt bij ons zeer regelmatig voor…

Alpine Muffy koptelefoon

Veel leerkrachten geven aan steeds vaker vermoeide leerlingen in de klas aan te treffen. Met als gevolg: gebrek aan concentratie. Aan de andere kant zijn er kinderen die urenlang gamen of op de smartphone spelen, maar die weinig of niet buitenspelen. Deze kinderen raken weer eerder onderprikkeld. Ze hebben dan juist té veel energie. Daardoor zitten ze niet stil in de les en kunnen ze zich niet goed concentreren op school.

Dan zijn er nog de kinderen die overprikkeld zijn. Zij worden angstig of gestrest van alle indrukken. De dynamische manier van lesgeven levert juist problemen voor hen op. Een Muffy koptelefoon is dan ook zeker voor deze kinderen een uitkomst.

3. Gedwongen concentratie

“Wil je nu even de Lego opruimen?”, vraag ik een paar keer, terwijl dochterlief een prachtige tekening maakt. Geen enkele reactie. Ik word volkomen genegeerd. “Janne, hoor je me?”, vraag ik nogmaals, inmiddels licht geïrriteerd. Geconcentreerd (of mij gewoon negerend…) houdt ze haar focus op haar tekening. Vrijwillige concentratie, noemen de specialisten dit. Vrijwillige concentratie gaat kinderen heel makkelijk af. Ze kunnen urenlang een computerspel spelen, hinkelen of knutselen. Ze hebben deze activiteit zelf gekozen en geven hier graag hun aandacht aan.

Maar huiswerk maken of luisteren naar de juf, dat zijn vormen van gedwongen concentratie. Het zijn activiteiten die ze ‘in opdracht’ doen. En dat is vaak een stuk lastiger….

Snel afgeleid

Zo kunnen kinderen van zes jaar zich in de regel maximaal tien minuten gedwongen focussen. Kinderen van tien jaar kunnen dat twintig minuten. En kinderen van dertien jaar en ouder dertig minuten. En dan nog blijft het lastig en zijn ze snel afgeleid, bijvoorbeeld van omgevingsgeluiden. Het dragen van een Muffy koptelefoon is daarom uitermate geschikt om de concentratie (op school) te verhogen.

Bij gedwongen concentratie is het belangrijk af te wisselen tussen het soort bezigheden. Bijvoorbeeld een leerzaam spelletje doen, nadat een tienjarige twintig minuten heeft gelezen. Ook als je kind straks weer thuis school heeft, is het belangrijk om te zorgen voor afwisseling tussen het soort opdrachten en werk dat ze moeten doen.

Alpine Muffy koptelefoon kan helpen

Kan jouw kind zich ook moeilijk concentreren op school? Of thuis, als we straks weer thuisschool hebben? Dan kan een Muffy koptelefoon jouw kind misschien ook helpen. Alpine heeft speciale oorkappen voor kinderen met een verstelbare en comfortabele hoofdband, die geschikt zijn voor kinderen van 5 t/m 12 jaar. Doordat de hoofdband verstelbaar is, gaan de oorkappen lang mee. De oorkappen dempen tot wel 25 dB omgevingsgeluid. Nu pas ik de koptelefoon mijn dochter ook en zelfs ik vind het soms prettig om de koptelefoon op te zetten als ik een stuk goed moet lezen of als het een chaotische herrie in huis is. Vermoedelijk zal ik hem straks van de zomer ook nog wel een keer lenen als ik bijvoorbeeld in de tuin een boekje wil lezen en de buurman is bijvoorbeeld de heg aan het snoeien. Met de koptelefoon op, sluit je je lekker af en kun je echt even in je eigen bubbel zitten. Heerlijk!

Ook bieden de koptelefoons een dusdanig goede bescherming, dat ze helpen het gehoor van je kind te beschermen tegen het lawaai van vuurwerk, op feesten, festivals of tijdens concerten. Dingen die hopelijk in 2021 weer mogen…

Winactie Alpine Muffy koptelefoon is gesloten

Met dank aan Alpine mag ik een stoere legergroene Muffy koptelefoon weggeven. De winnaar is

 • De winnaar zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
 • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.

Doe ook mee aan één van de andere Mama’s Liefste winacties

Spread the love

90 thoughts on “Lockdown & 5 jaar Mama’s Liefste | Alpine Muffy koptelefoon

  • Monica Kienhuis says:

   Met twee thuiswerkende kinderen die tegelijk online les hebben is een goede koptelefoon een vereiste. Na het lezen van je blog lijkt me deze heel geschikt, en ziet er bovendien ‘vet’ uit

 • Voor mijn dochter Fleur van ruim 4 jaar die alles wat om haar gebeurt, opzuigt en daardoor veel moeite heeft om zich te focussen op bv haar werk voor school. Met deze koptelefoon hoop ik haar meer rust te gunnen 🍀

  • Een ideale koptelefoon voor mijn kleinzoontje die sinds zijn zusje er is, moeite heeft om ‘bij de les ‘ te blijven : hij kan slecht tegen de extra drukte in huis!
   Ik volg je op IG doortjenicolai
   En deel deze actie op FB

 • Linda Smeets says:

  Dit zou ideaal zijn voor onze dochter Alicia. Wanneer ze ’s middags haar huiswerk wilt maken is het erg rumoerig op straat met gillende en schreeuwende kinderen. Dat leidt heel erg af. Kortom, ik doe graag mee.

 • Ingrid Hopster says:

  Ik doe graag mee voor mijn zoon omdat hij al jaren een koptelefoon gebruikt, die werd altijd geregeld door school maar dit jaar hebben ze er niet genoeg voor de hele school (so) en heeft hij geen koptelefoon meer en die wordt erg gemist, dus zou erg fijn zijn als hij een eigen heeft zodat hij niet afhankelijk is van wat school over heeft

 • Femke Dekker says:

  Heel graag voor onze Gijs van 7. Het valt niet mee om je schoolwerk te maken met nog 2 kleine broertjes om je heen. Deze koptelefoon zou ons daar goed bij kunnen helpen.

 • Linda de Bode says:

  Het is hier in huis met drie thuisscholieren en Arie kanarie een beetje luidrustig voor de middelste. Ze zou dankbaar gebruik maken van deze oorkappen, kleur behalve roze

 • Voor onze 4 jarige thuis is heel erg gevoelig is voor harde geluiden z,n huidige gehoor bescherm er is veel te groot voor z,n nog kleine hoofdje😢

  • Wow dit zou een uitkkmst zijn voor Roxas. Mn zoontje van bijna 6.
   Sinds een jaar zijn we erachter dat hij hoogsensitief is waardoor het op school niet goed gaat en hij veel te veel prikkels binnen Krijgt. Wellicht dat dit hem kan helpen

 • Lynn Mahieu says:

  Mijn dochter zet steeds een hoofdtelefoon op haar hoofd zodat ze van de rust kan genieten.
  Dat is natuurlijk niet zo efficiënt dus deze muffy zou heel welkom zijn voor haar!

 • Nicole Klein says:

  Ik doe graag mee voor mijn zoon. Zeker nu tijdens de lockdown zou het al erg fijn zijn als hij zichzelf een beetje kan afschermen tegen alle geluiden in huis nu we allemaal moeten thuiswerken

 • Marjan zuid says:

  Veel te veel prikkels om rustig te kunnen leren. Een druk broertje die nog lekker mag knutselen en spelen. Een moeder die druk achter de laptop zit te tikken achter de keukentafel. En een vader die de hele dag in overleg zit. Dan is het fijn als je je even kan afsluiten van al die herrie en rustig je huiswerk kan doen. Ook ideaal voor als hij straks weer naar school mag of zijn gewone huiswerk moet maken.

 • In het drukke gezin van mijn dochter kan mijn kleinzoon wel zo’n koptelefoon gebruiken. Kan hij zich vast beter concentreren op zijn werk.
  Ik volg bloglovin en waag een kansje.

 • Tijdens de 3 dagen voor de vakantie heb ik me weer verwonderd over m’n dochter. Tijdens het thuiswerken reageerde ze op alles om haar heen. Hoe moet dat wel niet op school gaan waar 100x meer afleiding is… ze zet nu vaak de koptelefoon van haar Chromebook op maar deze filtert natuurlijk veel beter het geluid. Wij proberen hem graag ui!

 • Mijn dochter is best snel afgeleid. Op school zijn koptelefoons, maar niet genoeg. En thuis zit ze bij papa die aan het thuiswerken is en heel veel telefoongesprekken moet voeren. Een eigen koptelefoon zou haar erg helpen bij (thuis)school.

 • Zoonlief van 4 gaat graag met papa op pad, naar de motorcross, helpen houtzagerij, mee op de trekker of kraan, de trekkertrek. Carnaval vieren is ook zo’n favoriete activiteit. Dit jaar wordt er carbid geschoten.
  Allemaal stoere activiteiten die voor behoorlijke gehoorbeschadiging kunnen zorgen als de oorkleppen niet goed doen. Dan kan de roze weer naar het jongere zusje en heeft Teun zijn eigen stoere kleppen

 • Lijkt me ideaal voor het thuis leren van me dochter. Hiermee kan ze helemaal in der eigen wereld komen waardoor ze goed geconcentreerd te werk kan gaan.

 • Mijn zoontje heeft regelmatig zijn werk niet af op school. Hij zit in een combinatie groep en volgt dan de uitleg van de andere groep… Misschien helpt zo’n toffe koptelefoon. Ik zou het graag proberen!

 • Zowel mijn zoon als dochter vinden het heerlijk om hun eigen spelletjes te spelen. We hebben dan ook gemerkt als ze hun eigen koptelefoon hebben ze elkaars geluid niet horen en dan kunnen de ouders ook nog lekker tv kijken 😉 om de beurt mogen ze de koptelefoon van hun vader op wat zou het fantastisch zijn om een extra koptelefoon te hebben 🍀🥰

 • Iris Bakker says:

  Dit lijkt me heel handig voor het thuisonderwijs vanaf volgende week. De oudste zit in groep 3 en moet veel lezen, daar heeft hij nog veel concentratie voor nodig. De jongste zit in groep 1 en moet vooral veel knutselen, boekjes luisteren en liedjes zingen. Dat is natuurlijk niet echt een fijne combinatie. Deze koptelefoon zou de oudste hier zeker goed bij kunnen helpen

 • Mijn bonuszoon heeft moeite zich te concentreren. Hij is snel afgeleid. Dus huiswerk maken is een uitdaging. Ik denk dat deze koptelefoon misschien wel een uitkomst voor hem kan zijn! Ik zou dan ook graag kans maken om deze koptelefoon te winnen!

 • Onze zoon heeft vaak snel prikkels van geluiden om hem heen en kan zich dan moeilijk concentreren op datgene waar hij op dat moment mee bezig is.
  Dus dit zou echt helemaal ideaal zijn en ziet er ook nog mooi en stoer uit!!
  Hopen op een heel klein gelukje dan maar!!

 • Diny Frijters says:

  Mijn dochter vindt het lastig, thuis onderwijs volgen. Omdat mijn man en ik ook thuis zijn, reageert ze elke keer als ze ons hoort praten. Deze koptelefoon zou een uitkomst zijn!

  • Wat zou dat fijn zijn voor onze kleinzoon van 6 jaar die zich echt maar 3 minuten kan concentreren. Hij heeft adhd maar zelfs 3 minuten in de piepkleine woonkamer is haast onmogelijk. Er is geen ruimte in de kleine flat. Zou ik mee mogen loten voor hem?

 • Voor onze zoon, die vind het soms best moeilijk te concentreren met zijn kleine broertje rond hem. Ook andere prikkels, zoals de vaatwasser, wasmachine en dergelijk kunnen hem afleiden. Deze koptelefoon is behalve goed werkend ook nog erg stijlvol. Wat een top combinatie.

 • Hopelijk mogen de kinderen snel weer naar school. Ik zou mijn zoon deze dan graag meegeven. Hij vindt het leuk op school en doet het ook prima, maar geeft aan dan hij last heeft van het geroezemoes en dan snel is afgeleid. Een eigen koptelefoon is hopelijk de oplossing.

 • Melissa Van Stipdonk says:

  bij jarno is onlangs adhd vastgesteld. hij is 7 en zit in groep 4. hij heeft daarvan nogal wat last qua concentratiestoornissen en daardoor toetsen beneden zijn niveau maken. dit zou hem zeker wat rust geven tijdens die momenten. hij mag al apart zitten, maar dit brengt helaas nog niet genoeg.

 • Mijn oudste gaat richting de ASS kant, waardoor ze het oa moeilijk vindt zich te concentreren met omgevingsgeluiden. Volgend jaar gaat ze naar de middelbare en zal ze een boel huiswerk krijgen. Om hier thuis echt alle aandacht voor te hebben lijkt de me ideaal!

 • Ditty Dirks says:

  Voor onze Yana, zo fijn om thuis op te doen, als ze schoolopdrachten moet maken en haar broer daar ook mee bezig is bij de lockdown, geen school.

 • Voor mijn zoon van 6 zou het tijdens huiswerk maken, en in de klas erg handig zijn. Door zijn autisme is hij heel prikkelgevoelig, en snel afgeleid. Van het kleinste geluid is hij z’n focus al snel kwijt. Wat zou het tof zijn als hij deze hoofdtelefoon zou mogen winnen!

 • Dit zou fijn zijn voor mijn dochtertje. Ze heeft veel trekken van hooggevoeligheid, met dat ze daarnaast (hoog) begaafd is. Dat zorgt ervoor dat ze het op school als heel intensief ervaart. Neemt allesin haar op, moeite met hardegeluiden. Uitschool is het bijkomen, wat zou het fijn zijn als ze dan rustig in een hoekje met deze koptelefoon zou kunnen gaan zitten

 • Deze oorkappen zouden hier enorm welkom zijn voor onze hsp zoon… Het meest zachte geluid kan voor hem al als teveel lawaai worden beschouwd. Zeker nu met het thuis onderwijs levert dat veel stressvolle situaties op.

 • Patricia Paling says:

  Ohhh, dat zou echt super zijn! Heel graag voor mijn 9-jarige dochter. Ze is heel erg prikkelgevoelig geworden (vooral voor geluid) sinds de hersenschudding 2 jaar geleden, waar ze PCS aan heeft overgehouden. Op school heeft ze daar het meeste last van. Ze gaat maar 4 keer per week met moeite 3 uurtjes per dag naar school. Ze kan geen hele dagen naar school. Een koptelefoon heeft ze al, maar die werkt niet goed genoeg zegt ze.
  Een koptelefoon die beter werkt zou echt een uitkomst zijn. Hopelijk is dat deze Alpine Muffy koptelefoon. 🍀 Dan kan ze die voortaan voor school gebruiken. (En haar “oude” koptelefoon voortaan thuis. Ook heel fijn en handig om er thuis 1 te hebben. 🤗)

 • Omdat niet alleen mijn dochter, maar elk kind, rustpunten kan gebruiken in dit toch al zo drukke zintuigoverprikkelende bestaan. Lekker dicht bij kind zijn blijven.

 • Ja natuurlijk doe ik mee! Wat een geweldige actie doe zo op ons pad komt. Een 7 jarige zoon die op het speciaal onderwijs zit, vanaf 4 januari thuis onderwijs krijgt, een zusje van 3 maanden heeft…….die koptelefoon zou voor hem maar absoluut ook voor mij een rem op de prikkels kunnen bieden.

 • Lijkt me heel handig voor onze oudste zoon die zijn concentratie snel kwijt is. Zijn grootste valkuil is dat hij zich zo laat afleiden. Wellicht kan deze koptelefoon hem daarbij helpen.

 • Ik doe mee, deze Muffy koptelefoon zal de kleine goed kunnen gebruiken zodat ze niet zo snel wordt afgeleid en beter kan consentreren en ter bescherming van harde geluid.

 • Mijn zoontje van5 is hiperactief en begint nu met speciaal onderwijs.Ik doe mijn best om hem wat rustiger te maken en koptelefoon heb ik nog niet geprobeerd ik doe dus graag mee.

 • Dit zou heel erg welkom zijn voor mijn onrustige mannetje, waarbij het thuisonderwijs tijdens de 1e lockdown voor het hele gezin een uitdaging was. We willen het nu beter en anders aanpakken. Duidelijk afspraken maken met elkaar, nog meer structuur en beloning ipv straffen. Een koptelefoon zou hem hier zeker bij helpen.

 • Vigo is een spons en vind school heel leuk maar enorm intensief. Het zou voor hem fijn zijn als hij zichzelf soms even kon afsluiten van alle prikkels. Ik doe dus mee, hopen dat hem dit op sommige momenten wat rust geeft!!

 • Voor Liv, de 10-jarige dochter van Patricia Paling, die ik heb ontmoet in de Facebook-groep voor mensen met een traag herstellende hersenschudding (ook wel PCS postcommotioneel syndroom genoemd). Een koptelefoon als deze kan Liv goed gebruiken om het brein te ontlasten van prikkels en daarmee ruimte te geven te herstellen. Hoe moeilijk het voor mij als volwassene al is om je hoofd te ontlasten en je leven daarvoor om te gooien, hoe moeilijk is dat voor een kind (en haar moeder)… 🍀💗

 • Dit zou een uitkomst zijn voor zowel zoon als mama… Kunnen ze allebei de geluiden dempen wanneer dit nodig is. Hopelijk reduceert dat de stress een beetje 🙃

 • anna bolijn says:

  Aaaaaaaah! Stil Nu! dat hoeft mijn zoontje niet meer te roepen tegen zijn broertje en zusje. Hij kan lekker geconcentreerd werken met deze Muffy.

 • marij brand says:

  Fijn voor mn zoontje die moeilijk kan omgaan met harde geluiden.
  Fijn om hem hiermee rustig op de bank te kunnen zetten als zn zus vriendinnetjes over de vloer heeft

 • Lucas de Jong says:

  Met deze prijs zou je onze Matz een groot plezier doen! In een klas van 30 waar juist verwacht wordt dat de kinderen veel samenwerken en overleggen heeft ons mannetje erge moeite de rust en concentratie te vinden. Duimen!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: