Speelgoed van het Jaar 2023 - De Verraders

Speelgoed van het Jaar | De Verraders het bordspel

“We stoppen niet met spelen omdat we oud worden. We worden oud omdat we stoppen met spelen” aldus George Bernard Shaw, een toneelschrijver uit de 19e eeuw. En gelijk heeft hij, je bent nooit te oud om te spelen. Daarom is er ook een aparte categorie bij de Verkiezing van het Speelgoed van het jaar; Kidult 18+. In deze categorie vind je onder andere bordspellen en LEGO voor volwassenen. Eén van de winnaars is het bordspel De Verraders!

De Verraders, het bordspel

Het spannende tv-programma De Verraders, speel je nu thuis met je vrienden en familie. Ontdek wie de bedrieger binnen de groep is of ben jezelf de bedrieger en neem jij het zilver centraal mee naar huis. Maar wees op je hoede, want als je te dicht bij “De Verrader” in de buurt komt en hij of zij zijn geheime missie met succes volbrengt, loopt je eigen leven ’s nachts gevaar.

.

Bij De Verraders draait het om samenwerken, terwijl je weet dat niemand echt te vertrouwen is. Gedurende het spel ontrafel je het mysterie van wie “De Verrader” is en wie “De Getrouwen” zijn, en dit resulteert in een spannende finale waarbij je hoopt al het zilver te veroveren. Het spel belooft een avontuur vol spanning, strategie en verrassingen, en zal zeker de competitieve geest en vindingrijkheid van de spelers uitdagen terwijl ze proberen te achterhalen wie de verrader is.

.

Het spel is voor de leeftijd 12-99 en je speelt het met 4-6 personen. In de doos vind je 54× Avonturenkaarten • 12× Beloningskaarten • 11× Rollenkaarten • 6× Overzicht/eindspelkaarten • 1× Spelbord • 6× Standaarden • 45× Zilverlingen en staven • 6× Oogmaskers • 48× Stembriefjes • 1× Dolk spinner. Het spelduur is ca. 60 min.

Beoordeling van de jury

De Verraders is een bordspel waarbij de spelers tijdens ‘missies’ moeten samenwerken om zoveel mogelijk zilver te verzamelen voor de gemeenschappelijke pot. Tegelijk moeten ze ook persoonlijk zilver vergaren om te kijken wie de eindwinnaar is. Behalve de ‘Getrouwen’ is er ook een geheime Verrader, die tijdens elke missie een geheime opdracht moet uitvoeren. Als dat lukt dan mag hij in de nachtfase een speler ‘vermoorden’, wat hem persoonlijk zilver oplevert.

Tijdens de ‘Ronde Tafel’ wordt besproken en gestemd wie de Verrader zou kunnen zijn. De speler waar het meest op is gestemd, verliest zilver. In de Wapenkamerfase moeten spelers tegen elkaar een opdracht uitvoeren, waarbij de winnaar een beloningskaart krijgt. In de eindfase onthult de Verrader zijn identiteit en wordt er gescoord wie de winnaar is. De Verraders is een spannend spel vanwege het onderling wantrouwen m.b.t de onbekende verrader, onverwachte wendingen en de voortdurende keuze tussen samenwerken en voor het eigen gewin gaan. Iedereen zal steeds heel betrokken zijn om te ontdekken wie de Verrader is. Het spel vraagt om gerichte en gedeelde aandacht, planning en strategie, sociaal inzicht en overzicht en een goed geheugen. Leuk en spannend om met vrienden of (oudere) familieleden te spelen.

Wat vonden wij er van

Ben je fan van de De Verraders op de TV, dan is dit bordspel zeker iets voor jou! Maar ook als je het spel niet van de televisie kent, is het een garantie voor een gezellige avond met je vrienden of familie. Je zult zien dat opeens alles verdacht is. Elk spel bestaat uit 4 rondes, waarin je moet zien te achterhalen wie de Verrader is. In het begin was het even wennen, maar als je het spel eenmaal door hebt, is het heel leuk. De opdrachten zijn goed bedacht en leuk om uit te voeren. Het enige nadeel is wel dat er maar 6 verschillende spellen zijn, dus als je een spel al eens gespeeld hebt, dan weet je wat de opdrachten van de Verrader zullen zijn. Maar wie weet komt er wel een uitbreiding.

De Verraders Bordspel

.

Categorie Kidult 18+

Deze benaming is de samentrekking van Kids en Adults; speelgoed voor volwassenen. En waarom niet, waarom stoppen met speelgoed als je ouder wordt. Bordspellen hebben daarin de toon gezet, momenteel gevolgd door merken die tevens speciale collector items maken. De opdrachten zijn vaak moeilijker, de stukjes kleiner en de speeltijd langer, maar spelen blijven we! Bouw -en knutselspeelgoed is er in vele soorten en maten voor volwassenen. Nadenken, creatief zijn, de hersens laten kraken is goed voor alle leeftijden. Spelen houdt ons fit!

Andere winnaars in deze categorie

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.