Sinterklaas cadeautips voor Peuters & kleuters

Voor de peuters en kleuters is Sinterklaas ook altijd een spannende tijd. Ook al begrijpen ze het Sinterklaas Journaal nog niet helemaal, wel weten ze dondersgoed dat Sinterklaas en zijn Pieten naar Nederland komen met cadeautjes en pepernoten. Hun verlanglijstjes zijn vaak nog niet door hen zelf geschreven, maar het uitpakken van cadeautjes kunnen zal al als de beste. Vandaag daarom de leuke cadeautjes voor nieuwsgierige – , leergierige – en eigenwijze Peuters en Kleuters.

Sinterklaas cadeautips peuters en Kleuters

Nijntjes krijtboek

Een boek is altijd een goed cadeau en voor Peuters en Kleuters zeker als het er eentje is van Nijntje. Nieuw is nu het Nijntje krijtboek. Met de vier gekleurde krijtjes kunnen de pagina’s van het boek naar lieve lust helemaal worden vol getekend. Op elke bladzijde is weer iets anders te doen; kleur de plaatjes in, maak een tekening af of oefen de vormen. Het speciale laminaat op de bladzijde fungeert als schoolbord. Dus als je klaar bent, kun je het boek weer schoonvegen met een doekje en opnieuw beginnen; net als op een schoolbord.

Nijntje Krijtboek

Andere leuke boeken voor deze dagen zijn Nijntje zingt voor sinterklaas en de klassieker Kerstmis

Miniroom Kanindocka Pop Groot MintPop met vlechten in het haarMiniroom Kanindocka Groot Roze

Veel van de peuter- en kleutermeisjes worden langzamerhand al kleine moedertjes. Al van oudsher krijgen de meisjes dan ook een pop (met vlechten in hun haar) van de Sint uit Spanje. Zelf ben ik verliefd geworden op deze schattige Kanindocka pop met vrolijke konijnenoren heeft een hoog knuffelgehalte. De pop zachte pop in Scandinavische stijl is het ideale vriendje voor je peuter-/ kleutermeisje en is goed voor uren speel- en knuffelplezier.

Zoocchini Kinderrugzak

Langzamerhand worden die kleine schattige dreumesjes als peuter en kleuter steeds zelfstandiger. Ze gaan misschien al naar school of naar de peuterspeelzaal. Een mooie rugzak hoort daar natuurlijk ook bij. Deze Kinderrugzakken van Zoocchini zijn de schattigste die ik ooit heb gezien. Ze komen in verschillende uitvoeringen, zoals een vosjes, eenhoorn of draak. De rugzak heeft de perfecte maat voor peuters vanaf 3 jaar en is zeer praktisch door het gebruik van de grote ritsen. Alle benodigdheden voor een drukke dag op school of voor een logeerpartij passen makkelijk in het ruime hoofdvak. De handige vakjes aan de binnenkant, voorkant en zijkanten voor o.a. de drinkfles maken de tas compleet.

Zoocchini Kinderrugzak Vos 

Alex Little Hands Ready, Set Kits

Naast al het leuke speelgoed, is er tegenwoordig ook zoveel leuks te krijgen dat meteen ook educatief is. Zeker op deze leeftijd zijn kinderen net sponzen en leren ze spelenderwijs de basis handelingen voor hun latere leeftijd. Bij het merk ALEX vond ik deze leuke kits voor de peuter en kleuter

Ready, Set, School!

Met de ALEX Little Hands Ready, Set, School! kit kun je je kleuters voor te bereiden op hun allereerste schooldag. In deze flinke kit vind je alles wat je nodig hebt. Met de 15 leuke werkbladen kan je kind kleuren, stickers plaatsen, vormen traceren en eenvoudige knipactiviteiten uitvoeren. De producten van ALEX Little Hands stimuleert de ontwikkeling van je kind. De set Klaar, Set en School omvat een breed scala aan activiteiten om je kind te helpen op gang te komen met geweldige hulpmiddelen om kleintjes op weg te helpen naar school.

 

De speciale veiligheidsschaar zal het gemakkelijk maken om te leren knippen langs de stippellijnen van werkbladen. De driehoekige vormkrijtjes passen op de vingertoppen om het kleuren leuk te maken en ze rollen niet van de tafel. Kinderen kunnen leren veters strikken, leren het  ABC, 123 en kleuren & Vormen met de verschillenden veeg-weg-boeken. Verder bevat deze kit 8 stapelbare vinger kleurpotloden, een veiligheidsschaar, 2 stencils, 15 activiteit werkbladen, 75 stickers, en de schoenbindsnelheid met schoenveter.

Ready, Set, knippen & Ready, Set, tellen

Andere leuke setje van ALEX Little Hands Ready, Set, zijn de Ik leer knippen en de Ik leer tellen dozen. Ook hierin vind je alles om je kindje op een leuke manier kennis te laten maken met het knippen en tellen.

 

Het ultieme knuffelboek voor peuters; Knuffelvriendjes

Knuffels geven kleine kinderen vaak net de veiligheid die ze nodig hebben. Daarnaast zijn ze leuk, gek, zacht, en soms een beetje vies. In elk geval zijn ze onvervangbaar, en is het drama groot als ze weg zijn. En: een echte knuffel is natuurlijk nog fijner. Al deze elementen komen speels terug in dit grappige knuffelboek, waarbij de vriendjes zelf een oplossing bedenken als het vogeltje zijn knuffel is vergeten…

KnuffelvriendjesKnuffelvriendjesKnuffelvriendjes

In dit schattige kartonnen boekje met lieve tekeningen is heerlijk om mee op de bank of in bed te kruipen en gezellig voor te lezen. Want hoe zelfstand ze ook worden, hun knuffel is voorlopig nog hun beste vriendje.

ABC- Cijfer-, en Dierenpuzzels

Puzzelen is op deze leeftijd ook een fijne bezigheid, al helemaal alleen of met een klein beetje hulp. Na de mooie naampuzzels, heeft Cre8 nu ook ABC- Cijfer-, en Dierenpuzzels in hun shop. Met behulp van een 3D printer maken ze de leukste producten voor groot en klein. De puzzels zij niet alleen leuk en uitdagend om te maken, het is direct ook zeer leerzaam! Kinderen oefenen op een speelse manier het alfabet van a-z en de cijfers. Elke letter of cijfer bestaat uit meerdere stukjes, wat een leuke uitdaging biedt voor het inzicht en de motoriek van de jonge kleuter.

Cre8 cijferpuzzel Cre8 letterpuzzel

De Dierenpuzzel van Cre8 is een prachtig ontwerp van één van onze jonge makers, Aimee Mennens. De puzzel bestaat uit 19 verschillende dieren die op ingenieuze wijze in elkaar passen. De puzzel is een ware uitdaging voor de kleine puzzelaar! Daarnaast valt er natuurlijk ook heel leuk te spelen met al die verschillende dieren.

Winactie Puzzels van Cre8 is gesloten

Winnaar Cre8 puzzel

De winnaar zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.

Doe ook mee aan de winactie van vanochtend en maak kans op een sjabloon voor een raamtekening.

Spread the love

46 thoughts on “Sinterklaas cadeautips voor Peuters & kleuters

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.