Bye Bye Blue Monday #5 Denksport

Bye Bye Blue Monday #5 | Denksport Junior

Gelukkig! Blue Monday hebben we voor dit jaar weer gehad! Toch blijven de dagen nog steeds koud, nat en donker. Weer om dus lekker binnen te blijven. In plaats van de hele dag op de tablet of film kijken, waren mijn meiden dit weekend lekker bezig in hun nieuwe Denksport Junior puzzelboekjes. Deze serie is speciaal uitgegeven voor de jongste generatie en hier in huis een groot succes. Vandaag vertel ik je over de nieuwe boekjes en mag ik er 2 weggeven.

Bye Bye Blue Monday #5 Denksport

Wie kent de boekjes van Denksport niet? Al bijna 90 jaar worden de boekjes uitgegeven in Nederland en heeft iedereen wel eens een sudoku, kruiswoordpuzzel of cryptogram gemaakt. Het leuke is dat deze boekjes worden uitgegeven op ieder niveau. Denksport Junior is nu ook toegevoegd aan de serie. Zo kunnen nu ook de allerkleinste al beginnen met puzzelen en kleuren. Door op een speelse manier te puzzelen als een leuke vrijetijdsbesteding, help je hen indirect ook hun woordenschat en denkvermogen te vergroten.

Vorig jaar is Denksport begonnen om hun gehele Junior collectie gerestyled. Hierdoor is een eigentijdse, speelse, frisse look ontstaan die kinderen aanspreekt. Vanaf deze datum is Denksport druk bezig de Denksport Junior collectie verder uit te breiden. Afgelopen periode zijn al een aantal nieuwe leuke titels verschenen en nu komen er hier weer 4 titels bij!

Mini Mix voor Peuters (2 t/m 4 jaar); de allerkleinsten kunnen met Mini Mix voor Peuters beginnen met het leren van tellen, kleuren en lijntjes trekken. Dit boekje zit vol vrolijke en leerzame puzzels al voor kinderen vanaf 2 jaar.

Mini mix voor kleuters (3 t/m 5 jaar); De Mini Mix voor Kleuters biedt net iets meer uitdaging op het gebied van puzzelen en kleuren en is dan ook geschikt voor kinderen, die net naar school gaan naar groep 1 en 2.

Spelen met Kleur (6 t/m 8 jaar); Spelen met Kleur kun je gezellig samen kleuren en tekenen. In deze uitgave vind je een grote diversiteit om op spelenderwijs kleurplaten in te kleuren. Gebruik eens een  dobbelsteen of de nummers in de kleurplaten en creëer de mooiste tovertekeningen!

Mijn Pixel Art (8 t/m 12 jaar); Toevallig hebben de meiden dit ook ontdekt op de tablet en maken de mooist tekeningen met het inkleuren van vakjes. Ze zien zo hoe ook digitale beelden zoals bijvoorbeeld in videogames zijn opgebouwd uit zogeheten pixels. Zodra je de lege vakjes in de juiste volgorde inkleurt ontstaat je eigen pixel art! Pixel Art laat kinderen kleuren in computertaal en biedt kinderen een eerste stap in het leren coderen.

Wat vonden wij ervan?

Voor mijn meiden ontving ik de boekjes Mini mix voor kleuters en Mijn Pixel Art. Ze zijn dit weekend meteen aan de slag gegaan en ik heb ze toch wel een uurtje niet gehoord. Zeker Grote Zus was heel blij met haar Pixel Art boekje. Nu kan ze ook buiten naar schermtijd hier aan werken. Het vraagt wel wat meer (reken)werk dan op de tablet omdat ze nu ook zelf de juiste vakjes moet zoeken. Op de tablet staan de cijfers van de kleuren al in de vakjes en hoeft ze die alleen maar aan te tikken.

In het boekje voor Kleine Zus zitten meer verschillende soorten puzzels. Gelukkig ook een Pixel Art, maar deze was toch nog wel nog wat lastig voor haar. Gelukkig waren er ook kleurplaten die ze kon inkleuren aan de hand van het aantal stippen, plaatjes om te verbinden, doolhof puzzels. Zij had er wel wat meer hulp bij nodig op sommige opdrachten te lezen. Heel fijn voor haar was dat de puzzels redelijk snel te doen waren en ze zo haar spanningsboog ook gespannen hield.

Bye Bye Blue Monday Denksport Junior Winactie is gesloten

Van Denksport mag ik 2 lezers bij maken met zo’n leuke puzzelboekje.

Gefeliciteerd

Mini mix voor kleuters

Mijn Pixel Art

Samenwerking

Spread the love

63 thoughts on “Bye Bye Blue Monday #5 | Denksport Junior

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.