DIY Gruwelijk Enge Cupcakes

DIY Gruwelijk Enge Cupcake traktatie

Afgelopen zondag was mijn oudste dochter jarig, dus dat betekende slingers, cadeautje, taart en natuurlijk ook trakteren op school. Na de Flamingo en Spiegeltjes traktatie van haar zus, kon ik voor haar natuurlijk niet onder doen. Zij koos voor een Gruwelijk Enge cupcake – het thema van de Kinderboekenweek, maar natuurlijk ook leuk voor de komende Halloween. 

DIY Gruwelijk Enge (Halloween) Cupcake traktatie

Omdat zondag Grote Zus jarig was en we die dag ook familie en vrienden over de vloer zouden krijgen, wilde ik niet een te ingewikkelde traktatie. Als iedereen weer weg zou zijn, de meiden in bed en het huis weer een beetje aan kant, zou ik nog aan de slag moeten voor de traktatie. Ze wilde graag een Enge traktatie en cupcakes. Met die 2 ingrediënten ging ik aan de slag.

Wat heb je nodig?

SpullenWaar gekochtKosten
– AH BASIC Cus­tard ca­kesAlbert Heijn€1,49 (voor 8 pakjes)
van Gilse PoedersuikerAlbert Heijn€0,82 (250 gram)
– Rolfondant – zwartXenos€1,99 (250gram)
– Gummy eyeballsXenos€1,99 (ca. 30st)
– Gummy TeethXenos€1,99 (ca. 12 st)
– SpinnetjesXenos€0,99 (20 st)
– Dr. Oet­ker Zach­te pa­rels zil­verAlbert Heijn€1,29
– Dr. Oet­ker Kleur­stof­fen (rood) (optioneel)Albert Heijn€2,29

Overige benodigdheden

  • dienblad
  • kommetje
  • mini-garde
  • theelepel
  • sateprikker
  • koekjes uitsteker (op de foto staat een ster, maar ik heb toch een bloem vorm gebruikt)

Aan de slag

Als eerste heb ik alle snoepjes en bakjes uit de verpakking gehaald en op het dienblad gelegd.

Vervolgens heb ik het glazuur gemaakt van 100gr poedersuiker met 1 el water en een beetje citroensap voor de smaak. Doe alles in het kommetje en maak daar met de garde een papje van.

Omdat ik nog kleurstoffen over had van mijn Regenboog Kwarktaart (binnenkort in de DIY), besloot ik het glazuur rood te maken voor een nog enger effect.

Vervolgens rolde ik de fondant uit. Ik dacht eerst wat bloem op het aanrechtblad te strooien om te voorkomen dat de fondant zou blijven plakken. Maar toch maar even gegoogeld en las toen dat je daarvoor poedersuiker moet gebruiken. Niet te veel, want dan droogt de fondant uit, maar een beetje werkt heel goed. Ik gebruikte het bloemetje van de Pop Chef om een mooie plak fondant te krijgen om op de cupcake te leggen.

Doe de theelepel een flinke klodder glazuur op de bovenkant van de Cupcake. Deze plak je daarna op de fondant er boven op. Daar boven op plak je een Gummy oog of gebit. Gebruik lekker veel rood glazuur, zodat het er juist ook rondom het oog komt. Voor de versiering drukte ik nog wat zachte zilveren pareltjes om het oog heen. 

Voor het laatste griezeleffect plakte ik met het laatste restje glazuur ook de spinnetjes op de cupcakes. Wel belangrijk de kinderen te vertellen dat deze niet eetbaar zijn 😉

Voor de meesters en juffen hadden we een zakjes Kikkers & Muizen meegenomen. Dat vonden we goed passen bij dit thema. Maar bij de Big Bazar zag ik later ook chocolade oogballen 😉

Deze traktatie kostte mij een uur (precies 1 aflevering Penoza op de zondagavond) om te maken.

Tatata, de DIY Spiegeltjes Traktatie is klaar!

Lees ook de DIY van de Flamingo en de Spiegeltjes traktatie.

Spread the love

24 thoughts on “DIY Gruwelijk Enge Cupcake traktatie

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.