Win Quarks pakket

Denksport Junoir presents de Quarks

De zomervakantie staat alweer bijna voor de deur. Wij moeten nog 3 weken, dus leek het mij leuk om alvast in de stemming te komen met wat zomerse tips en winacties deze week. We beginnen met de nieuwe puzzelboekjes van Denksport. Want op regenachtige dagen of tijdens de lange reis naar de vakantiebestemming, is dit een goed afleiding belangrijk om bij de hand te hebben. Met de Quarks van Denksport Junior kan dit zowel in een boekje als in de nieuwe app. De app is als gratis te downloaden en een Quarks setje kun je vandaag winnen.

Win Quarks pakket

De Quarks van Denksport Junior!

De Denksport Junior familie is uitgebreid met de Quarks. Deze opmerkelijke wezentjes zijn een hecht clubje vrienden. Samen kunnen zij alles aan en beleven veel avonturen in de Quarks puzzels. Ze spelen met taal, met getallen en trekken er gezellig samen op uit! Op deze ongedwongen manier leren kinderen van 6-10 jaar op een  taalvaardigheid, woordenschat, rekenen en logisch denken. Op een speelse manier komen woorden en getallen steeds terug, de kracht van herhaling. Kinderen kunnen hiermee zowel thuis als op school aan de slag. 

Quarks club

 • Max is de ster van het stel. Bob is zijn beste vriend en stiekem vind hij Lola wel erg knap en lief, maar niet verder verklappen hoor! Hij staat graag vooraan in de groep en maak makkelijk nieuwe vriendjes.
 • Orbit hobbelt meestal achter de groep aan. Dat krijg je er van als je altijd met zo’n planeetring moet zeulen. Maar hij klaagt niet hoor, want weet je wel hoe handig dat ding kan zijn? Hij heeft altijd een tafeltje om op te puzzelen en een plek om zijn glas limonade op te zetten. Daar is Harry best wel een beetje jaloers op.
 • Bob is een echte knuffelbeer. Hij is misschien niet zo slim als zijn beste vriend Max, maar wel heel trouw en hij doet altijd flink zijn best.
 • Lola is het enige meisje in de groep. Het is heus niet altijd makkelijk tussen de jongens, maar zij maken samen altijd wel veel lol. Vooral als zij samen puzzelen! Stiekem weet zij heus wel dat zij de slimste is. Maar de jongens zijn nogal snel op hun teentjes getrapt! En vooral Max 😉
 • Harry is de zeurpiet en ziet nu eenmaal snel beren op de weg. Misschien komt dat wel omdat hij de oudste en dus de meest wijze van het stel is. Al denkt Max natuurlijk altijd dat hij de ster is. In het begin vind Harry de puzzels soms wat moeilijk en dan mopper hij graag even. Gelukkig kunnen zijn vriendjes hem dan altijd weer opvrolijken!

quarks

De Quarks boekjes

De Quarks kent 4 uitgaven;

 • Quarks puzzelblok is een vrolijk scheurblok voor kinderen van 6-8 jaar. Elke pagina is door de perforatierand apart uit te nemen. Hierdoor kan gemakkelijk samen gepuzzeld worden en puzzels gedeeld worden. En er zitten ook nog eens leuke stickers in elke editie! Op de achterkant van elke pagina staat de oplossing.

 • Quarks kleurblok is de nieuwste editie in het assortiment en is een leuk en vrolijk scheurblok vol met kleurplaten met de Quarksvriendjes voor kinderen van 6+. Op de achterkant staat een leuke Max masker!

 • Quarks Omnibus is er in 2 uitgave, eentje voor kinderen van 6-8 jaar en voor kinderen van 8-10. Deze boekjes bieden een uitgebreid aanbod van verschillende taal- en rekenpuzzels op het juiste niveau. Op het gebied van taal komen met name spelling, de woordenschat en begrijpend lezen aan bod. Bij rekenen wordt er aandacht besteed aan de deelgebieden: tellen, optellen, aftrekken, delen, vermenigvuldigen en inzichtelijk rekenen.

De Quarks Galaxy app!

Naast de Quarks boekjes zijn de vrienden Max, Bob, Lola, Orbit en Harry nu ook te vinden in de gratis app van Denksport. Op verschillende planeten spelen zij verrassende en leerzame spelletjes met de kinderen. Met ieder spel zijn er sterren te verdienen en wanneer alle puzzelstukjes op de planeten zijn verzamelt is er een mooie beloning. Net zoals de puzzels en spelletjes in de Quarks boekjes zijn de spelletjes in de Quarks Galaxy app gericht op plezier maken, avonturen beleven, ontwikkeling en iets nieuw leren.

Spelletjes die in de app voorkomen zijn:

Cijferslot; een uitdagende rekenpuzzel

 • Husselpuzzel; schuif de stukjes naar de juiste plek en er ontstaat een leuk beeld
 • Tectonic; vul de vakjes met de juiste cijfers
 • Obstakels; schuif de obstakels uit de weg en maak ruim baan
 • Trefpunt; zet de figuurtjes op de juiste plek

Naast dat de app gratis te downloaden is voor Apple en Google Play heeft het een veilige online speelomgeving. Heel handig is ook dat het spel een offline modus heeft, zodat je ook zonder internet kunt blijven spelen in de auto of op de camping.

Wat vonden de meiden ervan

Dat mijn meiden dol zijn de boekjes van Denksport Junior is geen geheim. Ze verslinden de boekjes het liefst in een dag in zijn geheel. De Quarks boekjes zijn geen uitzondering. Kleine Zus gaat volgend jaar pas naar groep 3, dus het kleurboek is haar favoriet. Maar ook op de App doet ze samen met Grote Zus al haar eerste rekensommetjes. Grote Zus is natuurlijk al wat verder met de reken- en taallessen en vind dan ook het puzzelblok en de Omnibus erg leuk. Op elke rustig moment pakt ze de boekjes om te puzzelen, maar ook de app wordt vaak gespeeld. Ik zie ze natuurlijk liever niet te lang op de tablet, maar voor dit spelletje maak ik een uitzondering.

Winactie Quarks pakket is gesloten

Ik mag vandaag een Quarks pakket met rugtasje weggeven, eentje voor 6-8 jaar of voor 8-10 jaar 

De winnaar is

Winnaar Quarks pakket

 • QuarksDe winnaar zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.

Samenwerking

Spread the love

44 thoughts on “Denksport Junoir presents de Quarks

 • Super leuk! Mijn dochter van bijna 9 is gek op lezen en puzzelen, dit doet ze dan ook het allerliefste op een regenachtige dag. Ook is dit boekje natuurlijk hartstikke leuk om mee te nemen tijdens een zonnige dag op vakantie ?

 • Annemarie says:

  Oh die zou heel goed van pas komen, wij gaan naar zuid frankrijk en hebben een rit van 13 uur voor de boeg!
  De set van 6-8 jaar!

 • Ingrid Hopster says:

  Ik doe graag mee voor Quinten voor het pakket van 8-10 jaar. Op een regenachtigedag doen wij spelletjes, urenlang spelletjes.

 • Mijn meisje is gek op puzzelen, dit pakket zou ze geweldig vinden.
  Op een regenachtige dag doen wij het liefst spelletjes, heel veel spelletjes. Of we duiken de keuken in om wat lekkers te bakken.

 • Daniela da Silva says:

  Wij doen op een regenachtige dag het liefst galgje,koekjes bakken,filmpjes kijken, puzzelen, boter kaas en eieren of een potje pesten. Mijn zoon van 8 zou ik met deze prijs heel blij maken. Dus ik ga voor die van 8-10 jaar! Groetjes.

 • Ik doe graag mee voor mijn dochter van 7. Ze zit graag achter een scherm op regendagen. Maar puzzelen doet ze graag. Helaas vind ik niet altijd de gepaste boekjes voor haar. Dus dit Is een mooie kans om te proberen.

 • Daniela da Silva says:

  Wij doen op een regenachtige dag het liefst galgje, koekjes bakken, filmpjes kijken, puzzelen, boter kaas en eieren of een potje pesten. Mijn zoon van 8 zou ik heel blij maken met deze prijs, dus ga graag voor de set van 8-10 jaar. Groetjes!

 • Claudia van Heck says:

  Wat geweldig leuk 🙂 !! Deze gezellige actie en het feit dat Quarks nu ook een app heeft voor de kids, dat vinden onze meiden helemaal super!! Ze zijn net als jouw meiden dol op puzzelboekjes, Isa (10 jaar) houdt het meest van woordzoekers, rebussen en Zweedse puzzels, Daniek (7 jaar) is gek op sudoku’s, woordenlegpuzzels en pixel art. Maar ze maken alle puzzels uit de verschillende boekjes, het liefst op een kleedje in de tuin, maar ook in de auto, of in de avond nog even op de bank, het is echt een hobby van hen – eentje die ik als moeder natuurlijk maar wat graag stimuleer. Want puzzelen werkt ontspannend en is leerzaam & leuk! Ik waag dan ook maar wat graag een kansje voor hen, en doe mee voor de boekjes van 8-10 jaar. Dat zou echt helemaal fantastisch zijn zo net voor de vakantie, hun boekjes zijn alweer bijna vol, ik ga voor hen duimen hoor!!!

 • Mieke Stam says:

  Oh wat leuk zeg puzzelboeken voor kinderen! ik doe vaak sudoku’s en dan proberen de jongens (8 en 9) me te helpen maar dat is dan nog wel te moeilijk voor ze 😉 Ik doe graag mee voor de set 8-10 jaar 😀

 • Marian Zw says:

  Op een regendag dag gaan we soms een dvd kijken, soms iets lekkers bakken, iets knutselen of naar een binnenspeeltuin. Ik loot graag mee voor deze boekjes.

 • Ik doe graag mee voor het pakket van 8-10 jaar. Leuk voor allebei mijn kinderen.
  Op een regenachtige vakantiedag ga ik het liefst lekker op de bank zitten met een goed boek of met de kids een filmpje kijken.

 • Zelf lees ik het allerliefst een boek of kijk heerlijk filmpjes/serie. Met het gezin doen we dan vaak spelletjes, kijken een leuke film of gaan samen knutselen, erg gezellig altijd.
  Mijn zoontje zag mij laatst puzzelen en toe wilde hij dat ook. Maar dat was natuurlijk veel te moeilijk. Met dit pakket kan hij ook aan de slag, leuk voor in de vakantie. Pakket 6-8 jaar.

 • Regenachtige dagen zijn hier geen probleem. Dan pakt onze 6 jarige mamma’s puzzelboek en gaat er doodleuk in puzzelen. Tijd voor haar eigen boekje. Graag het pakket voor 6-8 jaar

 • Tamara v Bodegom says:

  Oh die van 6-8 zou geweldig zijn voor mn zoontje!
  Wij lezen graag donald duck op een regenachtige dag of doen spelletjes (Carcassonne, monopoly of een leuk kaartspelletje).

 • Mijn kleinkinderen zijn dol op knutselen en samen spelletjes doen. Dit doen we ’t liefst op regenachtige dagen. Ze zijn 5 en 7 jaar dus we gaan duimen voor het pakket voor 6tot8 jaar. Dit stop ik in hun vakantietasje..we hopen wel op zon.

 • ellen sneekes says:

  Op een regenachtige vakantiedag ga ik graag met mijn tweeling van bijna 6 jaar, knutselen, iets lekkers bakken, puzzelen en spelletjes spelen.

 • Superleuk! Mijn 7jarige dochter heeft het puzzelen ontdekt. En wat geniet ze ervan. Haar boekje is al bijna uit. Een nieuwe van 8-10 jaar zit een leuke uitdaging voor haar zijn.
  Op regenachtige dagen speelt ze graag met haar Lego, of tekent ze aan de keukentafel maar spelletjes met z’n allen spelen is dan ook favoriet

 • Judy van Eijk says:

  Graag een 6-8 jaar pakket voor mijn zoontje en dochtertje. Op een regenachtige dag maken we graag een hut in huis waarin alle kussens en dekens gaan om vervolgens heerlijk erin te gaan lezen/ puzzelen / kleuren

 • Ik doe graag mee aan deze Winactie en maak kans op het pakket voor 6-8 jaar.
  Op een regenachtige dag maken we er graag een spelletjesdag van met onze kinderen van 3/5/7 jaar.

 • Ik doe graag mee voor het pakket van 6-8 jaar. Op een regenachtige vakantiedag gaan we ’s morgens cupcakes maken, versieren en er daarna lekker van smullen!!

 • Ik doe graag mee voor die van 6-8 jaar; hebben beiden kinderen hier plezier van. op een regenachtige dag doen we juist graag van zulke doe-boekjes en allerlei spelletjes en knutselen en taart bakken; genoeg ideeën!

 • Op een regenachtige dag, als we echt elk spelletje hebben gespeeld wat we hebben maak ik vaak zoutdeeg. Maakte mijn moeder vroeger voor mij en ik vond het fantastisch. Lijkt op een soort witte klei, heel makkelijk te maken en dat bak je dan in de oven totdat het hard is. De tweede dag kan je dan mooi besteden aan het beschilderen van de creaties…..

  Ik doe graag mee voor mijn dochter voor een pakket van 8-10 jaar….handig als we 2 weken in Engeland gaan kamperen 😉

 • Yessica leidner says:

  Ja wat leuk ik doe heel graag mee
  Graag 6 jaar voor mijn dochtertje
  Ze is iets jonger maar ik kan haar dat zeker wat bij brengen dus Jill vind kleuren geweldig ze is bijna 5 jaar

 • Adriana de Ruiter says:

  Ik doe gráág mee! Onze pleegzoon zit sinds een jaar niet meer op school en we hebben pas gehoord dat ook het komende schooljaar voor hem geen school zal zijn… Lang verhaal…
  De De Quarks Omnibus voor 8 tot 10 lijkt me geweldig voor hem om op een leuke manier toch een beetje met z’n hoofd bezig te blijven!
  Wat wij graag doen op een regenachtige vakantiedag? Heel veel dingen! We hebben sowieso altijd een afstreeplijst van dingen die we graag willen doen, daar staan dingen op als spelletjesmiddag, filmmiddag, maak iets creatiefs en ook op blote voeten dansen in de regen!
  Ik ga duimen!!! ?

 • anita kempenaers says:

  doe graag mee voor mijn kleinzoontje voor het pakketje van 8-10 jaar, op regenachtige dagen kleurt hij veel en werkt graag in doeboeken maar zit evengraag achter zijn pc

 • Op een regenachtige dag in de vakantie, dan worden bij ons samen spelletjes gedaan, als de kleinkinderen hier zijn. Dat vinden ze het allerleukste. Zoals o.a. Snoggie Doggie ( Dat hondje in bad wat een waterballet geeft).
  Ik doe ook graag mee met deze winactie voor het Auarks pakket voor 6 tot 8 jarigen. De oudsten houden wel van een puzzeltje, als hij maar niet te moeilijk is en stickers vinden ze ook altijd leuk.
  Ik volg op Bloglovin en waag een kansje.

 • Sonja Hubregtse says:

  We beginnen meestal met een filmpje. Daarna gaan we graag knutselen. Een maquette is favouriet. Beetje mos, beetje zand…hobbels maken. Erg leuk om te doen. Voor komende (droge 😉 ) zomer hoop ik op Pakket 8-10 jaar zodat ze ook lekker op het strand kunnen puzzelen….

 • Klinkt als goed vakantievoer voor de achterbank! Ik doe voor Emma mee voor de 6-8 jaar variant. Op een regenachtige dag (nu nauwelijks voor te stellen!) doen we vaak een spelletje of lezen een Donald Duckje.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.