Onze (Kinder)boekenlijst op vakantie

Onze (kinder)boekenlijst op vakantie

Een van de dingen waar ik naar uitkijk in de vakantie is de tijd om weer eens een boek uit te lezen. Tijdens de voorbereiding voor deze vakantie vormt er dan ook langzaam een stapeltje boeken speciaal voor mij en de meiden om in de vakantie heerlijk in te duiken; alleen of juist gezellig samen. Vandaag onze vakantieboeken op een rijtje en je kunt ook nog eens kans maken op een van deze boeken.

Onze (Kinder)boekenlijst op vakantie

Puzzelboek Dadoe viert vakantie (2+)

Dadoe viert vakantieOok Dadoe en Didi genieten van de zomervakantie! Zij spetteren in het zwembad, gaan picknicken in het park en kijken hun ogen uit in de dierentuin. In het nieuwe Dadoe boek van Jim Bakkum en Kirsten Michel vind je 6 vrolijke verhalen met bijbehorende puzzels. De puzzels in het boek hebben eerst 9 stukken, en worden dan steeds moeilijker met 12, 16 en tenslotte 24 stukken. Leuk dus om samen te maken. Een beetje hulp is namelijk wel nodig, omdat de puzzels soms een beetje moeilijk in het boek te plaatsen zijn. Gewoon op tafel maken is dan ook veel beter idee.

Geschreven door Jim Bakkum en Kirsten Michel en geïllustreerd door Sam Loman
Uitgeverij Witte Leeuw • 10 pagina’s • Prijs: € 13,99 • ISBN: 9789492901019
Verkrijgbaar oa Bol.com

Prentenboek Yoga kids (2+)

Yoga KidsYoga voor kinderen wordt steeds populairder in Nederland en ook bij ons thuis. We hebben al eens een cursus gedaan en de meiden hebben hun eigen yogamat in huis. Dit boekje hebben we dan ook al voor de vakantie uitgeprobeerd. Het leuke van dit vrolijke prentenboek is dat er naast de bekende yogaposities ook veel spelelementen in zitten. Samen met de Yoga Kids gaan mijn meiden er echt voor zitten en proberen alle oefeningen na te doen. Een ideale manier om even lekker te ontspannen, hoe groot of klein je ook bent.

Geschreven door Fearne Cottonen geïllustreerd door Sheena Dempsey
Uitgeverij Witte Leeuw • 32 pagina’s • Prijs: € 9,99 • ISBN: 9789492901002
Verkrijgbaar oa Bol.com

Prentenboek Emma Bos Eenhoornexpert (3+)

Emma Bos, Eenhoornexpert

Het prentenboek dat dit jaar zeker meegaat is een boek over eenhoorns, regenbogen en magie! Uiteraard zijn mijn meiden ondertussen echte eenhoornexperts. Daarmee hebben ze veel gemeen met Emma Bos. Emma is een meisje dat barst van informatie en kennis over deze zaken, die ze graag wilt delen. Ze heeft zichzelf dan ook bestempeld tot heuse eenhoornexpert.  Al haar speelgoedknuffels
en huisdieren zijn verkleed met hun eigen unieke hoorns. Wel vreemd dan dat ze niets doorheeft als er een échte eenhoorn haar huis komt binnenwandelen. Het boek is een heerlijk grappig verhaal om voor te lezen aan iedereen die gek is op eenhoorns, regenbogen en magie.

Geschreven door Morag Hood en geïllustreerd door Ella Okstad.
Uitgeverij Rubinstein • 32 pagina’s • Prijs: € 12,99 • ISBN: 9789047625513
Verkrijgbaar oa Bol.com

Knutselboek Kneed en Klieder (4+)

Kneed en KliederNiets is zo leuk als lekker kneden, rollen, kliederen, in elkaar stompen, uit elkaar trekken en een beetje vies worden of liever nog: heel erg vies worden. Zelf speelklei, slijm of magisch zand maken kan snel, goedkoop en makkelijk met spullen uit je keukenkastje. En je weet precies wat erin zit, wel zo fijn. Veel recepten maak je (samen) in een paar minuten. Hoe pak je dat aan? Babbe van Ginkel deelt 30 recepten voor baby’s vanaf 9 maanden, voor kleuters en zelfs tieners. En ze geeft tips en trucs om het nog leuker te maken en tegelijkertijd rommel te beperken. Door te experimenteren en ontdekken leren kinderen ontzettend veel. Het spelen met vormeloze materialen is goed voor de motoriek, stimuleert de zintuigen en bouwt aan het zelfvertrouwen van kinderen. Niks moet, alles mag. Succes verzekerd

Geschreven door Babbe van Ginkel
Uitgeverij Spectrum • 88 pagina’s • Prijs: € 12,50 • ISBN:9789000359745
Verkrijgbaar oa Bol.com

Leesboek De verschrikkelijke Meneer Gom en de peperkoekmiljonair (8+)

Deel een van de De verschrikkelijke Meneer Gom (heeft een plan) is hier nu eindelijk een vervolg. Dit boek gaat over een man van peperkoek die 15,24 centimeter groot is, en zo rijk als een champignon. En natuurlijk ook over meneer Gom en Willem Wilhelmus, die azen op zijn geld. Over Polly, die de boel weer moet redden. En er is ook nog een kermis en er zijn worstenbroodjes…

Van deze populaire boeken zijn al meer dan een miljoen exemplaren verkocht en is vertaald in 32 talen. Ook hier is het verhaal een groot succes. Waarschijnlijk komt dat door de mix van Roald Dahl en ‘De waanzinnige boomhut’ Beide ook erg geliefde boeken van Grote Zus. Nu maar hopen dat er ook snel een deel 3 uit gaat komen.

Geschreven door Andy Stanton (vertaald door Edward van de Vendel) en geïllustreerd door Mattias De Leeuw
Uitgeverij Lannoo • 192 pagina’s • Prijs: € 9,99 • ISBN: 9789401449250
Verkrijgbaar oa Bol.com

Bak/Kookboek Oh my pie!

oh my pieHet zal wel een beetje beroepsdeformatie zijn, want ook al ben ik zelf niet zo’n geweldige kok, het bladeren door een mooi kookboek, vind ik heerlijk. Oh my pie is zo’n boek. Hierin vind je de meest heerlijke ontbijtfeestjes, tussendoortjes, hartige hapjes en uiteraard geweldige taarten, allemaal gluten- en lactosevrije. Wat de ondertitel is dan ook ‘Van glutenvrije last naar glutenvrij feestje!’

De schrijfster Marike Bol heeft zelf veel last van een glutenintolerantie. Dit heeft haar leven wat voeding betreft volledig op zijn kop gezet. Door haar positieve levenshouding is ze dan ook niet bij de pakken gaan neerzitten. Ze ging bakken zonder buikpijn. Na een studie orthomoleculaire voeding en veel informatie opslurpen, kwamen de glimlachmomentjes bij het eten terug in haar leven. Het zijn ook allemaal betaalbare recepten. En heb je geen glutenintolerantie, dan is het ook zeer gezonde voeding omdat er louter echte natuurproducten worden gebruik. Het zijn daarom ook zeker geen dikmakers!

Geschreven door Marike Bol
Uitgeverij Astrid van der Valk • 120 pagina’s • Prijs: € 22,95 • ISBN: 9789082064711
Verkrijgbaar oa Bol.com

Zelfhulpboek Doe als een unicorn – en vind je inner sparkle

Doe als een unicornVakantie is ook even het moment voor wat zelfreflectie en zelfhulp. Het boek Doe als een unicorn is er voor iedereen die op zoek is naar de sparkle in zijn leven. Laat alles los, omarm je innerlijke unicorn en krijg meer focus, geluk én een beetje magie. Joanna Gray is journalist en schrijfster, eenhoorn lover én heeft meerdere jaren onderzocht hoe je kracht kunt putten uit het doen als een unicorn. Unicorn zijn namelijk zeldzame en prachtige creaties, met een hoge aaibaarheidsfactor, die altijd shinen. En: ze kunnen en durven alles, dus hét symbool van positiviteit. Dus poets die hoeven maar op, gooi je manen los en zet jezelf schrap om die nieuwe krachtige jij te zijn!

Geschreven door Joanna Gray en geïllustreerd door Carolyn Suzuki
Uitgeverij Spectrum • 120 pagina’s • Prijs: € 22,95 • ISBN: 9789082064711
Verkrijgbaar oa Bol.com

Kampeerboek Outdoor – overleven in de wildernis

OutdoorHet ideale boek om mee te nemen op (kampeer)vakantie! kopte de titel van het persbericht. Omdat wij dit haar voor het eerst weer gaan kamperen, leek het mij dus het ideale boek om mee te nemen. In het boek Outdoor, overleven in de wildernis staan de ultieme survivaltips voor beginners. Zoals hoe een schuilplaats te bouwen, vuur te maken en water drinkbaar te maken met een tampon (ja echt!) Nu houden wij het wat rustiger door eerst maar eens naar een 4 sterren camping te gaan waar we van alle gemakken voorzien zijn. Maar echt Outdoor gaan is een heuse trend geworden. Staatsbosbeheer heeft nog nooit zoveel wildkampeerders gezien als de afgelopen jaren. Niks geeft meer een gevoel van vrijheid dan alles zelf te organiseren: je eigen slaapplaats, je eigen vuur en zelf je eten bij elkaar scharrelen. In dit boek leer je alles hier over en uiteraard zonder schade toe te brengen aan de natuur.

Geschreven door Gerard Janssen
Uitgeverij Snor • 127 pagina’s • Prijs: € 14,99 • ISBN: 9789463140409
Verkrijgbaar oa Bol.com

Winactie Eenhoorn boeken

Ben jij ook gek op Eenhoorns? Doe dan mee met deze winactie, want ik mag van beide unicorn boeken een exemplaar weggeven.

  • Emma Bos Eenhoorn ExpertLaat een reactie achter onder deze blog dat je meedoet en vertel mij of je het prentenboek Emma Bos Eenhoornexpert wilt winnen of Doe als een unicorn.
    Laat een geldig e-mailadres achter, zodat ik je kan mailen als jij de winnaar bent.
  • Like Mama’s Liefste op Facebook Instagram Twitter Bloglovin. Dit is niet verplicht, maar wordt wel zeer gewaardeerd.
  • De winactie loopt t/m 21 augustus. De winnaars worden in de week erna bekendgemaakt. Ik zal persoonlijk de winnaars een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
  • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.
  • Doe ook mee aan de andere winactie en maak kans op kaartjes voor de film Janneman Robinson & Poeh en Juliet, Naked

Uitgelichte foto door EpicStockMedia/Shutterstock

Spread the love

34 thoughts on “Onze (kinder)boekenlijst op vakantie

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.