Veranda Verasol

Wat zijn de voordelen van een veranda of overkapping?

Het plaatsen van een veranda of tuinoverkapping in jouw tuin is niet alleen mooi, maar heeft ook nog eens veel voordelen. Zo kun je in bijna alle weersomstandigheden genieten van je tuin en het buitenleven. Maar er zijn meer voordelen. In deze blog vertel ik je daar graag meer over. Benieuwd wat deze voordelen zijn? Lees dan vooral verder!

Uit de wind, regen en zon

Het is niet goed om continu in de volle zon te zitten. Je huid kan namelijk verbranden door teveel UV-blootstelling, je kunt uitdrogen en zelfs een zonnesteek krijgen. Maar ben je een echt buitenmens en wil je graag een hele dag in de tuin doorbrengen? Dan is een overkapping in de tuin echt iets voor jou! Wanneer de zon draait kun je namelijk, dankzij jouw overkapping altijd een schaduwplek vinden in jouw tuin. Maar ook bij slecht weer, kun je onder jouw terrasoverkapping lekker schuilen en zo toch lekker buiten blijven. Ook zit je onder een terrasoverkapping meestal uit de wind en dat is altijd een voordeel op de wat minder zonnige dagen.

Meer leefruimte onder je veranda

Met een veranda creëer je meer leefruimte aan je huis. Het verschil met een overkapping is namelijk dat een veranda altijd aan het huis vastzit. Zo kan een veranda prima dienen als een lekkere open tuinkamer en een verlengde van je huiskamer. Hier kun je jouw (tuin)meubelen in kwijt, voor een extra gezellig hoekje om samen met vrienden en familie te zitten. Heerlijk om ’s avonds nog even na te genieten van de zomerse dag. Of bij slechter weer, kun je zo toch extra genieten van het uitzicht op jouw tuin en de frisse lucht.

Deze extra leefruimte kun je ook voorzien van bijvoorbeeld LED-spots in verschillende kleuren, zodat je ook ’s avonds met voldoende verlichting buiten kunt zitten. Met bijvoorbeeld een heater, kun je zorgen voor aangename temperatuur onder je veranda, op dagen dat het wat minder aangenaam buiten is. En voor de echt warme dagen kun je ook kiezen voor elektrische of handmatige zonwering, die onder het dak geplaatst kan worden. Tot slot zijn er ook speciale screens verkrijgbaar. Deze extra zonwering kun je aan de zijkant en/of voorkant van je veranda hangen.

De waarde stijgt

Het plaatsen van een overkapping of veranda is dat het creëren van extra leefruimte ook meteen betekent dat de waarde van jouw huis stijgt. Het aanschaffen van een overkapping of veranda kan kostbaar zijn, maar uiteindelijk zal het de waarde van jouw huis ten goede komen als later je huis wilt verkopen of verhuren. Zo zal het dus een goed investering zijn voor nu meer eigen leefplezier en later voor de verkoop.

Het materiaal van de veranda

Het materiaal waarvan de overkapping gemaakt is biedt jou ook veel voordelen. Een terrasoverkapping is namelijk gemaakt van aluminium. Deze staalsoort is super sterk, maar ook licht van gewicht. Een tuinoverkapping van aluminium is onderhoudsvriendelijk. De onderhoud aan jouw terrasoverkapping is minimaal. Aluminium is ook een zeer duurzaam metaal, omdat aluminium recyclebaar is. Door te recyclen help je de planeet een handje en dit is altijd een goed idee.

Uitgelichte afbeelding van Verasol

Spread the love

One thought on “Wat zijn de voordelen van een veranda of overkapping?

  • Wat een interessant artikel! Ik had altijd al de wens om een veranda in de tuin te laten plaatsen. Het voegt enorm veel toe aan een woning en het ziet er ook nog eens mooi uit. Daarnaast lijkt het me geweldig om in de zomer lekker aan de eettafel in de veranda te kunnen barbecueën.

    Met vriendelijke groet,

    Carla
    Tafelheren onlangs geplaatst…Eettafel op maat en stoelen GroningenMy Profile

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.