Hoe een tuinkantoor op de perfecte manier inrichten: 5 tips

Hoe een tuinkantoor op de perfecte manier inrichten: 5 tips

Nu het thuiswerken voor de meeste mensen de norm geworden is, gaat men vaker op zoek naar manieren om thuis een kantoor te installeren. Je hebt er misschien voor gekozen om een hoekje in de woonkamer te voorzien voor het werk, om plaats vrij te maken in de slaapkamer voor jouw bureau of om jouw Zoom-meetings te houden aan de keukentafel. Werk je op afstand en heb je een tuinhuisje of blokhut in jouw tuin? Dan moet je zeker eens overwegen om dat tuinhuisje om te toveren tot een handig en prachtig tuinkantoor. Die houten constructie zorgt ervoor dat je in alle rust kunt werken en dat privé en werk gescheiden blijven. Werkt jouw partner ook van thuis uit en heb je eventueel kinderen? Dan is een tuinkantoor zeer handig omdat er dan een extra ruimte bijkomt waarin iemand kan ontsnappen aan het drukke familieleven om rustig te kunnen werken. Om je te helpen bij de inrichting van jouw tuinkantoor, geven we je hier vijf handige tips mee.

Teken het interieur eerst uit op papier

Net zoals bij het inrichten van jouw woning, is het bij het designen van jouw tuinkantoor ook belangrijk om eerst een schets op papier te maken. Een kantoor moet functioneel zijn en rust uitstralen. Daarom is het aangeraden om een plan te tekenen, waarop je aanduidt waar het bureau moet komen, welke verlichting je gaat gebruiken en waar die komt, waar je eventueel enkele ramen gaat plaatsen, etc. Eens je jouw plattegrond uitgetekend hebt, heb je een zeer goede houvast in handen voor het ontwerpen van jouw tuinkantoor.

Voorzie je tuinkantoor van de nodige isolatie

Het is ook van cruciaal belang dat je jouw tuinkantoor van de nodige isolatie voorziet. Anders kan het namelijk zijn dat er veel wind, regen, etc. van buiten naar binnen komt. Dit zorgt voor een koud gevoel en een onaangename werkplek. De isolatie houdt de temperatuur op het juiste niveau en laat  jouw tuinkantoor aanvoelen als een echt kantoor. Probeer ook te gaan voor een dikke wanddikte, want hoe dikker, hoe beter. Schrijf desnoods ook op jouw planning op welke isolatie je wenst en hoe groot de wanddikte is, zodat je weet welk materiaal je moet bestellen en hoeveel. Als je graag de hulp van professionals wilt inschakelen bij het kiezen van de nodige isolatie, bezoek deze website, want daar vind je de nodige hulp en inspiratie voor het installeren, isoleren en ontwerpen van jouw blokhut a.k.a tuinkantoor.

Zet een comfortabel gevoel voorop

Het is ook belangrijk dat je een goed bureau en comfortabele bureaustoel in huis haalt. De eetkamerstoel of keukentafel is niet gemaakt als werkstoel/bureau en kan leiden tot lichamelijke klachten. Om die te voorkomen moet je voor een ergonomische zithouding zorgen door de aankoop van de juiste meubelstukken.

Zorg voor genoeg stroomtoevoer en een sterke WiFi-verbinding

Om het thuiswerken te vergemakkelijken, moet je jouw tuinkantoor ook voorzien van de juiste stroomtoevoer, genoeg stopcontacten en een sterke WiFI-verbinding. Dankzij de stroom kun je jouw laptop opladen en het kantoor verlichten zoals het hoort. We weten ook allemaal hoe frustrerend het kan zijn als de internetverbinding vaak uitvalt. Zorg er dus ook voor dat je een goede WiFi-verbinding hebt in jouw tuinkantoor.

Haal jouw persoonlijkheid naar het tuinkantoor

Als laatste moet je er ook voor zorgen dat jouw tuinkantoor jouw persoonlijkheid uitstraalt. Dit zorgt er niet alleen voor dat jij je gelukkiger voelt in het tuinhuisje, maar ook dat je productiever kunt werken. Schilder dan de blokhut in jouw geliefkoosde kleur. Dit kan kleurrijk wit, hemelsblauw of relaxerend groen zijn. Kleed jouw kantoor ook aan met planten en schilderijen, want die zorgen voor nog meer rust, kleur en persoonlijkheid.

Spread the love

One thought on “Hoe een tuinkantoor op de perfecte manier inrichten: 5 tips

  • Als je vanuit huis werkt is het zo belangrijk om een plekje voor jezelf te creeren waar je lekker en goed geconcentreerd kunt werken. Als je een beetje uitzicht op de tuin hebt, werkt dat altijd heel erg goed is mijn ervaring. En als je in de tuin werkt is dat ongetwijfeld nog een stuk beter. Zeker in de zomer lijkt het me heerlijk om vanuit de tuin te werken. Wel is het misschien een uitdaging dan om ervoor te zorgen dat je het dan niet te heet krijgt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.