Leer een nieuwe taal met HeroMask

Leer een nieuwe taal met HeroMask

Een van de mooiste dingen die je je kind kan meegeven, is het leren van meedere talen. Vaak leren ze deze wel als ze naar de middelbare school gaan, maar wist je dat je op jongere leeftijd, veel makkelijker een taal aanleert? Gelukkig zijn er tegenwoordig veel leuke manieren om op speelse wijze een taal te leren. Eentje daarvan is met behulp van Heromask, een VR bril met bijbehorende app. Wij mochten er eentje uitproberen en deze viel meteen in de smaak!

Leer een nieuwe taal met HeroMask

Wat is HeroMask?

VR brillen zijn tegenwoordig voor de meeste kinderen niet helemaal nieuw meer. De HeroMask lijkt in eerste instantie dan ook op een luxe uitgevoerde VR-bril. Maar daar blijft het niet bij! Voor deze bril kun je namelijk speciale HeroMask VR games downloaden. Dat doe je via een app op je telefoon. Dit kan op alle iPhone’s vanaf versie 4 en de meeste Android-modellen.

De app is echter alleen te downloaden als je de code invult die je bij je HeroMask krijgt. Samen met je emailadres creeer je zo je eigen HeroMask account en kan het spelen.. euh leren beginnen. Voor de uitleg kun je starten met een virtuele rondleiding, maar eigenlijk wijst het zich allemaal vanzelf wel. Het spel is niet in het Nederlands, dus je zult een klein beetje Engels moeten kunnen om het verder te begrijpen, maar dat was voor ons geen enkel probleem.

HeroMask Languages

Wij hebben gekozen om de HeroMask Languages uit te proberen. Want naast deze versie is er ook een HeroMask Math te koop bij Amazon. Deze helpt je kinderen bij het leren rekenen. De games zijn al leuk voor kinderen vanaf 5 jaar tot zeker een jaar of 12. Omdat onze oudste dochter nu naar de brigklas is en opeens ook Frans als vak heeft, leek ons de talen variant het handigst. Naast Engels en Frans kun je met de Heromask ook Duits, Spaans, Italiaans en zelfs Chinees leren. Genoeg uitdaging dus.

Hoe werkt het verder?

Nadat de app geinstaleerd is op je telefoon, plaats je deze voor op de VR bril. Hier zit een speciaal klepje, waar hij veilig opgeborgen is. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je kind je telefoon laat vallen. Met 3 banden zit de bril stevig op het hoofd. De banden zijn makkelijk met klitteband verstelbaar. Als je de bril op hebt, ben je meteen in een andere wereld. Onderaan de bril zit een knopje waarmee je het spel kunt bedienen.

HeroMask Languages

In het hoofdmenu kun je kiezen welke taal je wilt oefenen. Dit kan in verschillende thema’s zoals Getallen, Kleuren, Dieren, Fruit of Beroepen. Als je deze keuze hebt gemaakt, kun je ook nog kiezen uit verschillende spelvarienten. Hier was natuurlijk de eenhoorn het meest populair, maar je kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld een Dino om je zelf door het spel te verplaatsen. De bedoeling is vervolgens om goed naar het woord te luisteren en dan het juiste plaatje te kiezen. Hoe meer goede antwoorden, hoe meer sterren en punten je kunt verdienen.

Wat vinden wij van HeroMask

De meiden waren meteen enthousiast toen ze de HeroMask zagen. Het was even puzzelen om de app aan de praat te krijgen, want natuurlijk konden we het papiertje met de code nergens vinden. Ik wilde al een mailtje sturen om te zeggen dat we een doos zonder code hadden gekregen, toen ik hem dan toch vond (kinderen en zoeken….) Na het aanmaken van het account konden de meiden meteen aan de slag. Het is grappig om ze door de kamer te zien lopen terwijl ze het spel verkennen. Zelf was ik erg onder de indruk van de kwaliteit van de VR bril. Deze is stevig en mooi afgewerkt. Het enige minpuntje is dat we soms wat moeite hadden om de woorden goed te horen en dat maakt het spelen wel wat lastig. Maar behalve dat is het een hele leuke manier van het leren van een taal. Echt een aanrader als cadeautje voor de aankomende feestdagen.

Welke taal zou jij nog wel willen leren?

Schrik niet! Deze blog kwam tot stand door middel van een samenwerking en bevat affiliate linkjes.
Deze linkjes brengen je naar de webwinkel voor meer informatie over dit producte en de mogelijkheid het te kopen. Door hierop te klikken steun je Mama’s Liefste. Wil je er meer over weten, kijk dan op Steun Mama’s Liefste – Affiliate.

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: