Lockdown Tip | Escaperoom voor kinderen met Circus Pief Paf

Nu we minder de deur uit kunnen met de kinderen, worden we steeds innovatiever met het verzinnen van leuke activiteiten voor onze kinderen. We bakken koekjes, cup cakes, leggen puzzels en spelen spelletjes. Niet zo lang geleden ontving ik bijzondere post van Circus Pief Paf, een escaperoom voor kinderen van 5-12 jaar. Ideaal dus voor een gezellig middagje puzzelen en ontdekken met onze meiden, terwijl het buiten koud en nat is. Circus Pief Paf beloofde mij, dat als wij binnen de tijd de puzzels zouden oplossen, ik een escaperoom mag verloten. Lees snel verder of dat ons gelukt is.

Lockdown Winactie | Escaperoom voor kinderen met Circus Pief Paf

Milanus & Pip en de Wonderspreuk

Oh nee, Milanus heeft met de toverspullen van zijn ouders gespeeld en nu hinnikt, kwaakt en blaft zijn konijn Pip. Helaas is hij vergeten wat de toverspreuk is om dit allemaal weer terug te draaien. Hij moet wel opschieten, want zijn ouders komen alweer bijna thuis. Hij weet alleen nog dat de wonderspreuk die zijn moeder gebruikt, als het misgaat bij zijn vader, uit 4 toverwoorden bestaat. Door het geheim van het amulet van Pip te ontdekken, de verborgen boodschap in het spreukenboek te vinden, op zoek te gaan naar ingrediënten voor de toverdrank en de juiste bewegingen van de toverstaf te maken, kunnen wij achter de 4 toverwoorden van de Wonderspreuk komen.

Milanus & Pip en de Wonderspreuk wscaperoom voor kinderen Circus Pief Paf

Wat heb je nodig?

Voor het spelen van de escaperoom Milanus & Pip en de Wonderspreuk heb je een uitgeprinte versie van het spel nodig. Deze kun je kopen in de webshop van Circus Pief Paf. Je kunt er voor kiezen om het spel thuis te laten sturen met de post of digitaal in je mailbox. Digitaal is natuurlijk heel fijn als je snel een leuke activiteit zoekt. Verder heb je nodig een potlood en gum voor de antwoorden op het antwoordvel, een schaar voor de vouwblaadjes en stenen. Tot slot is het handig om een telefoon/tablet/laptop bij de hand te hebben om de toverwoorden en de juiste bewegingen door te geven aan Milanus.

Aan de slag!

Nadat je samen met de kinderen de brief van Milanus hebt gelezen, is het verstandig om alvast de Tovervouwblaadjes even uit te knippen. Het is niet veel werk, maar ik vond het wel fijn om het vooraf even te doen. Ook de toverstokjes kun je van te voren alvast even rollen. Zo kun je lekker van puzzel naar puzzel doorspelen.

Het doel van de escaperoom is het oplossen van de 4 puzzels. De volgorde kun je zelf kiezen. Elke puzzel begint met een cryptische omschrijving en daarna wordt het puzzelen. Omdat elke puzzel uit meerdere onderdelen bestaat, moeten de kinderen goed samenwerken om het antwoord te ontdekken. Heb je het antwoord gevonden? dan kun je hem invullen op het meegeleverde antwoordvel. Hierop vind je ook de link (met QR-code) waarop je de antwoorden kunt doorgeven. Mocht je er toch niet uitkomen, dan is er ook een linkje waarop je wat hints kunt vinden.

Wat vonden wij ervan?

Wij ontvingen de escaperoom per post. Een mooie, grote, gekleurde envelop met daarin alle formulieren, een duidelijk uitleg voor de ouder en veel feestelijke sterretjes. Zo was het openen van het pakketje al een klein feestje en waren de meiden meteen enthousiast. Helemaal omdat ze nu erg fan zijn van Harry Potter, paste het thema van toverspreuken en toverstokjes helemaal in hun belevingswereld.

De escaperoom duurt ongeveer 75 minuten en daardoor een prima spelletje om in de middag te doen, na een dagje (thuis)school. Natuurlijk hoef je niet te spelen onder tijdsdruk en kun je ze ook lekker hun gang laten gaan totdat ze zelf de oplossing gevonden hebben. Omdat je het thuis speelt kun je het oplossen van de puzzels ook verdelen over meerdere dagen, bijvoorbeeld elke avond na het eten 1 puzzel oplossen. Zeker fijn als de spanningsboog van je kinderen wat minder lang is. Met behulp van de hints, kun je ze natuurlijk ook een handje helpen als het nodig is.

Het oplossen van de puzzels is natuurlijk niet alleen maar een leuke uitdaging, want ondertussen oefenen de kinderen ook met rekenen, lezen, inzicht krijgen, geduld en concentratie. De meeste teksten van de opdrachten zijn zo geschreven dat kinderen met het niveau AVI M4 (ca. 8 jaar) het prima begrijpen. Het vinden van een juiste oplossing van de puzzel geeft de kinderen een heel goed en trots gevoel!

Circus Pief Paf

Familie Circus Pief Paf

Circus Pief Paf komt uit de hoge hoed van Mike en Karin en hun zoontje Milan. Gezamenlijk hebben zij alle Circus Pief Paf-spellen zelf gemaakt en ontworpen. Kleine Milan is degene die de namen, kleuren, grappige dansjes en vreemde puzzels verzint. Karin schrijft alle teksten, puzzels en zorgt voor look & feel gevoel. En Mike houdt zich bezig met het spelontwerp, de puzzels en de website van Circus Pief Paf. Samen willen ze graag zorgen voor plezier en onvergetelijke momenten voor het hele gezin, maar daarbij ook spelenderwijs kinderen laten leren. Leren zonder dat kinderen het merken en ze daarbij een gevoel van doelgerichtheid te geven. Daarbij wordt er nagedacht over hoe kinderen denken en ze uit te dagen in hun ontwikkeling.

Mike maakt spellen en heeft ervaring voor grote groepen mensen. Karin heeft helaas al een paar jaar fibromyalgie, waardoor zij door de pijn helaas niet meer kan werken en de dingen doen waar ze van houdt. Samen runnen ze al jaren Escape Rooms Nederland. Beide bedrijven hebben het moeilijk vanwege corona. Met geen inkomsten als gevolg. Wel bracht deze tijd veel tijd en mooie momenten die ze door konden brengen met Milan. Stilzitten kunnen ze echter niet, mensen helpen wel. En zo maakten ze van deze nood een deugd en creëerden Circus Pief Paf.

Winactie Circus Pief Paf Escaperoom voor kinderen is gesloten

Goed nieuws! Wij hebben de juiste antwoorden gevonden en Milanus net op tijd kunnen helpen met de Wonderspreuk. Nu hinnikt, kwaakt en blaft konijn Pip gelukkig niet meer en hebben zijn ouders niets gemerkt. Daarom mag ik van Circus Pief Paf ook een escaperoom verloten. Je kunt kiezen voor eentje voor kinderen van 5-8 jaar of van 8-12 jaar. De winnaar is

  • De winnaar zal ik persoonlijk een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
  • Op deze winactie zijn voorwaarden van toepassing en deze zijn hier te lezen.
Spread the love

42 thoughts on “Lockdown Tip | Escaperoom voor kinderen met Circus Pief Paf

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: