Nog een paar dagen en dan staat Blue Monday alweer voor de deur. Volgens sommige de meest depressieve dag van het jaar.  De maandag waarop we de feestdagen en onze goede voornemens alweer een beetje vergeten zijn. Net als vorig jaar wil ik deze dag en de dagen er om heen, een beetje opvrolijken met een aantal leuke feel-good winacties! Vandaag gaan we van start met een filmpakket van de film Downsizing met Matt Damon in de hoofdrol. Wie wordt daar nou niet vrolijk van 😉

Bye ByeBlue Monday-1 Downsizing

Het verhaal

In Downsizing ontdekken Noorse wetenschappers hoe ze als oplossing voor overbevolking mensen kunnen laten krimpen tot een lengte van bijna 13 centimeter. Het plan is om dit in 200 jaar tijd wereldwijd in te voeren. Al snel komen mensen erachter dat ze in een miniatuurwereld meer waar voor hun geld kunnen krijgen. In de hoop op een beter leven besluiten de alledaagse Paul Safranek (Matt Damon) en zijn vrouw Audrey (Kristen Wiig) hun gestreste bestaan in Omaha achter zich te laten om zich klein en fijn te vestigen in een nieuwe miniatuurgemeenschap – een beslissing die tot levensveranderende avonturen leidt.

Downsizing DownsizingDownsizing  Downsizing

Cast: Matt Damon, Kirsten Wiig, Christoph Waltz, Neil Patrick Harris, Jason Sudeikis, Hong Chau
Regisseur: Alexander Payne
Genre: komedie, drama
Duur: 135 min.
KijkwijzerJonger dan 12? Dan alleen toegang onder begeleiding van een volwassene. Drugs en/of alcolholmisbruik Grof taalgebruik
Website: Downsizing

Vanaf 25 januari 2018 te zien in de bioscoop

Winactie filmgoodies Downsizing

Doe mee en maak kans op een van de twee pakketten met Downsizing fimgoodies, waaronder een pet, een opbergbox en een espresso kopje.

De winnaars zijn

 

 • De winnaars zal ik persoonlijk de winnaar een mailtje sturen. Belangrijk is om binnen 48 uur te reageren op de mail, anders zal ik een nieuwe winnaar trekken.
 • Voor meer winacties kijk op de Leukste Winacties in Bloggersland.
Spread the love

55 reacties op Bye Bye Blue Monday #1 | Downsizing

 1. Als ik zo klein zou zijn, zou ik op de rug van een grote roofvogel de wereld willen rondreizen.
  Ik zag in de bioscoop al een preview en de film leek me toen al super.
  Ik doe dus zeker graag mee.

 2. Als ik zo klein zou zijn, zou ik me verstoppen in The Oval Office en eens een blik(je) in de wereld van Trump werpen. Ben zo benieuwd hoe het daar nu echt aan toe gaat!

 3. Leuk blog!! Het is dat je er over begint dat het binnenkort alweer bleu monday is. Zelf heb ik juist het gevoel eindelijk weer een beetje op te krabbelen na alle “feestvreugde” Ritme en regelmaat enzo haha.

 4. Ik heb een heleboel trailers gezien van deze film en ook bloopers.
  Een razend leuke film, ga ik zeker zien.
  Wat ik zou doen, als ik zo klein zou zijn? Alleen maar leuke dingen gaan doen, die ik nu niet kan betalen. Stiekem meereizen in vliegtuigen en gratis logeren in hotels. Omdat ik zo klein ben vind ik daar waarschijnlijk wel een plekje. En zo de hele wereld zien, wat ik altijd graag heb gewild . Hoop wel dat mijn man dan ook zo klein is en met me mee gaat. Ik volg op Bloglovin en doe graag mee.

 5. als ik klein was, kroop ik overal binnen om de grote mensen af te luisteren
  of in de de vacht te kruipen van een Golden retriever, zo zacht,
  of om eens zoals Maya de bij echt tussen het gras te lopen
  rijden op de rug van mijn kat, hihi, zou hij dat ook leuk vinden
  en eens in mijn gitaar kruipen om eens te zien hoe die er nu werkelijk vanbinnen uitziet, hoe zou het trouwens klinken als er dan iemand op speelt?

  oh, ik zou zoveel doen als ik klein was…. hihi

 6. Oh die film lijkt me echt zo leuk!! Enne.. als ik klein zou zijn.. dan zou ik stiekem met een onderzeeër het menselijk lichaam door willen reizen. Dat lijkt me zo enorm interessant!

 7. Ik zag laatst voorstukjes van de film, lijkt mij helemaal super! Ik zou graag een vogel willen temmen en lekker overal heen vliegen 🙂

 8. Ik had hier nog nooit van gehoord, klinkt wel grappig. Lijkt me best leuk om een keer zo klein te zijn, maar als ik mag kiezen dan wil ik wel een keer een vlieg zijn, kan ik overal ongestoord naar binnen vliegen en spieken hoe het er bij anderen aan toe gaat haha.

 9. Was vroeger groot fan van Nils Holgersson en deze film lijkt wel een volwassen vervolg. Denk dat ik stiekem over naar toe mee zou reizen.

 10. Wat ik zou doen weet ik niet. Maar zou ik dan ook veel minder pijn hebben 24/7 dan krimp me NU maar meteen. Als ik zo klein was zou ik wel eens bij bekende Nederlanders door t huis lopen onder de bank etc hihi. Lijkt me wel leuk. Claudia blijft slapen, alleen weet niemand hey dan haha.

 11. ik doe graag mee. Ik zou graag rond willen reizen in soort van koffer als ik erg klein was. De film downsizing spreekt heel erg aan !

 12. Ik doe graag mee! Ik zou overal stiekem binnen sneaken, want niemand ziet mij toch! Gratis naar de Efteling, bij een beroemdheid het huis ontdekken, naar alle films in de bioscoop!

 13. Ik doe mee! Als ik zo klein kon zijn, zou ik lekker overal gratis naartoe gaan. De bios, pretparken, dierentuinen etc. Gratis reizen, gratis eten en wonen. Je kan dan overal ongezien mee wegkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.