3 Maanden Mama’s Liefste – Volg jij me al?

27561-NWVK15

Mama’s Liefste bestaat nu iets meer dan 3 maanden!! Voor mij betekent dat 3 maanden een ontdekkingsreis door bloggersland. Een hele nieuwe wereld, waarvan ik echt geen idee had toen ik eraan begon. Het schrijven van een blog omvat veel meer dan alleen een stukje tekst, weet ik nu. Hoe is het me bevallen, want is de stand van zaken, heb ik mijn eerste doelen gehaald en hoe verder?.De komende tijd zal ik jullie vertellen hoe het me afgaat en wat mijn nieuwe doelen zijn. Vandaag een blog hoe je me kunt volgen op de andere social media kanalen en waarom dat zo leuk is.


Social Media

Het idee van bloggen in natuurlijk ook dat je blog gelezen wordt. Daarom heb ik Mama’s Liefste op dag 1 aangemeld bij de verschillende social media kanalen zoals Facebook, Twitter, Pinterest, Bloglovin en Instagram. Door het delen van mijn blogs op deze kanalen, hoop ik meer mensen te bereiken, die het willen lezen.
De meeste kanalen waren mijn al wel bekend, met uitzondering eigenlijk van Instagram. Ik moest aan dat kanaal dan ook wel even wennen, door de andere insteek (namelijk posten op basis van foto’s ipv een berichtje), maar ik vind het nu superleuk. De interactie is veel hoger dan op bijvoorbeeld Facebook of Twitter. Ook zie ik op dit kanaal de volgers ook sneller groeien dan op de andere kanalen en dat motiveerd natuurlijk ook.

Volgers
In het begin durfde ik nog niet zo goed om mijn vrienden uit te nodigen om me te volgen, omdat het bloggen toch wel heel persoonlijk voelde en ik het nog even liever anoniem deed. Een aantal vrienden begonnen het verband wel te leggen en ik kreeg daarop ook veel leuke reacties. Na 3 weken heb ik toch al mijn vrienden op Facebook en Twitter uitgenodigd. Hierdoor steeg het aantal volgers natuurlijk in een keer enorm.
Nu zie ik dat de aanmelding minder hard binnenkomen en bedenk ik verschillende manier om Mama’s Liefste onder de aandacht te brengen. Zo heb ik al een paar winacties georganiseerd en dat helpt. Op dit moment heb ik het volgende aantal volgers
Facebook; 79 volgers
Twitter 175 volges
Pinterest ; 8 volgers
– Bloglovin; 26 volgers
– Instagram 210 volgers

Facebook
Hier post ik meerdere keren per dag een berichtje. Dit kan zijn een nieuwtje dat ik op Facebook ben tegen gekomen en heel interessant vind, of een foto over wat ik aan het doen ben. Op Facebook neem ik je mee en geef ik je een inkijkje in mijn leven. Niet alles wat ik doe komt namelijk terug in mijn blog. Via Facebook mag je me ook altijd een berichtje sturen, en ik probeer je dan ook snel antwoord te geven.
Als je me wilt volgen op Facebook, klik hier

Twitter
Op Twitter tweet ik berichtjes over mijn blog en retweet ik leuke dingen die ik tegen komen Omdat de tekstjes op Twitter maar 140 tekens bevatten, kun je alles zeer beknopt teruglezen. Via Bloglovin heb ik het zo ingesteld dat er meteen een Tweet komt, zodra mijn nieuwste blog online staat. Op Twitter hoor je het daarom als eerste.
Als je me wilt volgen op Twitter, klik hier

Pinterest:
Leuke plaatjes en handige tips die ik tegen kom om het leven op te vrolijken of te inspireren vind je hier. Als ik een blog schrijf over bijvoorbeeld goede wastips, dan kun je er vaak nog meer vinden op mijn aangemaakte Pinterest bord over dat moment.
Als je me wilt volgen op Pinterest, klik hier

Bloglovin’
Bloglovin’ volgde ik in eerste instantie alleen om de blogs te lezen van anderen. Nu kun je mij daar ook vinden. Zodra ik een nieuwe blog heb geschreven verschijnt hij daar ook. Hou je van het lezen van blogs, ga dan zeker eens kijken op Bloglovin. Dagelijks kun je ook een mailtje krijgen met een mooi overzicht van alle nieuwe blogs, van je favoriete bloggers
Als je me wilt volgen op Bloglovin, klik hier

Instagram
Hier deel ik meerdere foto’s en gedachten per dag en geeft een kijkje in mijn leven achter mijn blog. Ben je benieuwd wat ik verder nog doe naast het bloggen, dan moet je zeker me hier volgen
Als je me wilt volgen op Instagram, klik hier

Nieuwe Doelen
De komende maanden ga ik verder werken aan het vergroten van mijn bereik. Ik zou graag zien op alle sociale kanalen het aantal volgers verdubbeld. Ik haal hier zeker mijn motivatie uit om door te gaan, want het is heel leuk om reacties te krijgen van andere op wat je doet. Hoe ik het voor mekaar ga krijgen, weet ik nog niet echt en is iets waar ik me dus ook zeker verder in moet verdiepen.
Zo nu en dan volg ik al webinars die me daar meer over vertellen, maar dat is vaak nog wel er algemeen en meer gericht op bedrijven (al kan je blog dat ook zeker worden)
Ik kreeg laatste een aanbod voor een Facebook analyse, om zo te kijken wat ik er aan kan verbeteren. Ik denk dat ik dat maar eens moet proberen.

download (3)Mocht je nog tips om mijn volgersaantalen te laten groeien, dan hoor ik die graag.

Spread the love

5 thoughts on “3 Maanden Mama’s Liefste – Volg jij me al?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.