Play-Doh Spelen & Leren

Spelen & leren met de nieuwste Play-Doh sets

Omdat het weer in Scandinavië net zo wisselvallig kan zijn als in Nederland, was ik goed voorbereid. Voor de regenachtige dagen had ik een aantal nieuwe producten meegenomen voor de meiden, om in de vakantie uit te proberen. Natuurlijk hadden ze ze al snel gespot en konden bijna niet wacht tot het zou regenen. Gisteren hadden ze geluk en haalde we de nieuwe Play-Doh Spelen & Leren te voorschijn.

Play-Doh Spelen & Leren

Bijna alle kinderen houden van kleien en vinden het een van de leukste knutselprojecten die er bestaan. Play-Doh is misschien wel de bekendste klei en de meeste moeders zijn er ook mee opgegroeid. De potjes en de klei zijn nog hetzelfde als toen, maar toch weet Play-Doh steeds te vernieuwen. Niet zo heel lang gelden was daar al de Play-Doh Touch met app waarmee je Play-Doh tot leven kunt brengen op je tablet scherm. Nu mochten de meiden de nieuwste serie uitproberen; Play-Doh Spelen & Leren.

Play-Doh Spelen & Leren

Hasbro stuurde ons 2 van de 4 nieuwe speelsets toe; Play-Doh Cijfers & Tellen en Play-Doh Kleuren & Vormen. Met deze educatieve sets kunnen peuters vanaf 2 jaar al kennis maken met letters, cijfers, kleuren en vormen tijdens het kleien. Door middel van verschillende tips en opdrachtjes die in de bijgeleverde boekjes staan, leren de kinderen zo spelenderwijs de letters, cijfers, kleuren en vormen. De opdrachten variëren van makkelijk naar minder makkelijk. Het leukste is het natuurlijk om ze samen uit te voeren. Omdat mijn dochters al wat ouder zijn, maakte ik het voor hen nog wat moeilijker door ze te vragen het in het Engels te doen 😉

Play-Doh Cijfers & Tellen

Kleine Zus heeft het niet zo op tellen en daarom was dit een perfecte kleiset voor haar. Volgens de juf kan ze tot 10 tellen, maar thuis toont ze er weinig interesse in. In de doos zitten 3 potjes Play-Doh boetseerklei, 10 kaarten (getal 1-10), 8 zeedierenstempels en 2 dubbelzijdige speelmatten

In het bijgeleverde boekjes staan verschillende opdrachten om samen te doen. Wij beginnen met het maken van de verschillende aantallen zeedieren. Door een kaart te pakken moest Kleine Zus met behulp van de stempels net zoveel dieren maken als op de kaart stonden. Zij stempelde ze in de klei en Grote Zus sneed ze uit met de stempels, dat was net wat moeilijker.

Deze speelmat is ook erg leuk om gewoon de zee na te maken met behulp van de stempels. Vervolgens draaide we de mat op en moesten de meiden de cijfers onderaan de mat voor mij na maken. Ik noemde het getal en zij zochten hem op en maakte hem met klei na. We begonnen bij 1 en 10 en eindigde bij de wat ingewikkeldere cijfers 5 en 2. Dit is voor Kleine Zus een goede oefening naar het schijven van de cijfers toe.

Play-Doh Kleuren & Vormen

Natuurlijk wilde ze ook graag met de andere doos aan de slag. Hierin zaten verschillende vormpjes en kleuren. Bij het open maken van deze doos kwamen er maar liefst 8 kleine potjes Play-Doh boetseerklei uit en ook 8 dubbelzijdige steekvormpjes. Dubbelzijdig omdat je met de ene kant grote vormen kunt maken en de andere kant juist kleine. Ook zatten hier weer 2 dubbelzijdige speelmatten en ook een roller, die hadden we in de andere doos een beetje gemist.

Met deze doos gingen de meiden zelf meer aan de slag. De vormpjes nodigde erg uit om hun eigen fantasie er op los te laten. Op de speelmaten kun je een reeks afmaken, aan de hand van voorbeelden figuren maken of op de achterkant een tekening afmaken met behulp van de vormen en kleuren of juist wat makkelijker de kleuren en vormen maken. Wij deden deze opdracht wel samen, maar dan in het Engels.

 

Wat vonden wij er van?

Het is Play-Doc weer gelukt om een regenachtige dag te vergeten en ons binnen prima te vermaken. De meiden speelde zoet en samen. Het blijft knap hoe met deze simpele klei de fantasie steeds opnieuw wordt geprikkeld. Je kan er zoveel kanten mee op en het is niet aan leeftijd gebonden. Zeker voor de peuters is dit een erg leuke manier om spelenderwijs bekend te raken met letters, cijfers, kleuren en vormen (in het Engels). Wij zijn in ieder geval nog niet uitgespeeld. De zon kwam namelijk toch nog even te voorschijn, zodat ik de meiden toch nog even naar buiten kon sturen. Gezien de weersvoorspelling komt er snel weer een dag waarop we de andere opdrachten kunnen uitvoeren.

Meer informatie en instructiefilmpjes op Play-Doh Facebook

De speelsets zijn verkrijgbaar bij speelgoedwinkels en webshops en geschikt vanaf 2 jaar.

Spread the love

23 thoughts on “Spelen & leren met de nieuwste Play-Doh sets

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.