Review| Smeren, Smeren, Smeren

UntitledDe afgelopen dagen hebben we eindelijk de winter gezien in Nederland. Ook al bleef de echte kou en ijzel in het hoge Noorden, ook in de Randstad waaide er een koude oostenwind. En met de oostenwind kwamen ook weer de kloven….

Ik weet niet of jullie daar ook snel last van hebben, maar de laatste jaren heb ik in de wintermaand daar regelmatig last van. Ik besef me dan weer dat ik toch vaker mijn handen moet in smeren met creme. Door werk in de gezondheidszorg en de dagelijkse dHands-with-cosmetic-creative-vector-backgroundrukte vergeet ik dat helaas nog regelmatig… met kloven in de winter als beloning.

Hoe ontstaan koofjes?
Kloven zijn ondiepe barstjes in de huid en kunnen gemeen pijnlijk zijn en soms zelfs bloeden. De kloofjes ontstaan meestal door uitdroging van de huid, waardoor de huid niet meer beschermt wordt door de vetten. Als het buiten koud en guur is of de lucht erg droog is binnenhuis dan droogt de huid makkelijkeruit. Ook drogen je handen sneller uit, als je je handen veel wast. Ik kreeg er daardoor ook veel meer last van toen in kinderen had en dus regelmatig mijn handen moest wassen na luiers verschonen of de plak van mijn eigen handen. Ook voor mijn werk in de gezondheidszorg moet ik regelmatig mijn handen wassen.
Andere oorzaken van uitdroging kunnen zijn het gebruik van middelen als thinner of wasbenzine bij het klussen, door eczeem of Psoriasis, of door ouderdom van de huid.

creme4Hoe voorkom je kloofjes?
Binnen bijven in de winter, niet meer je handen wassen en niet verouderen zijn helaas niet altijd mogelijk. Het beste wat je kunt doen is zorgen dat je handen dus vet genoeg blijven, dus smeren, smeren en smeren.
Ondanks dat ik vaak vergeet mijn handen goed in te smeren, heb ik overal in huis wel verschillende handcreme staan. Ik ging eens een rondje doen en kwam de volgende tegen

Skinfood van Weleda. Deze staat op mijn nachtkastje. Ik kreeg deze creme afgelopen jaar bij de Etos gratis bij een volle kaart babyzegels. Ik kende het daarvoor nog niet, maar het is een heerlijk voedende en herstellende creme voor droge en ruwe huid. In de zomer heb ik er regelmatig mijn voeten mee in gesmeerd voor het slapen gaan, maar deze creme is ook zeker goed voor je ellebogen, knieen en handen en dus tegen kloofjes. De creme is ook prima te gebruiken voor je gezicht en volgens de site geeft het je make-up extra glans.

Infinity van Rituals Een fles met een handig pompje. Deze is te vinden op het aanrecht naast de handzeep. Een handig plek, zodat ik het niet kan vergeten na het handen wassen. De creme trekt redelijk snel in, maar ik heb hem met name gekocht voor de geur. Heerlijke mandarijn en Japanse Munt, waar ik steeds weer aan blijf ruiken.

Rosebud Salve Dit handige kleine blikje vind je in al mijn tassen en jaszakken. Heerlijk als lipbalsem, maar werkt ook prima bij kleine wondjes en kloven. Als mijn meiden gevallen zijn of zich gestoten hebben, werkt het ook prima als magische zal die alle pijn wegneemt ;D

Handcreme – HEMA Deze handcreme komt in een mooie tube en kost ook maar €2,-. Prima creme ook voor in je tas of bureaulade. Sinds kort hebben ze deze creme ook met de geur van Mimose en viooltjes (Linen), amber en muskus (Cedar) en jasmijn en orchidee (Flora) Deze varianten kosten €3,-

Aloë Vera Handcrème – Kneipp In de badkamer heb ik graag producten van Kneipp. Deze vond ik dan ook daar. Aloë Vera is een plant die veel gebruikt wordt bij het herstel van de huid bij wonden en zonnebrand. Ook bij kloofjes werkt deze creme dus heel erg goed!

Repair & Care – Nivea Ik denk dat iedereen wel een potje of ouderwets blikje Nivea in huis heeft. Deze creme wordt al jaren gebruikt als lichaamsverzorging bij droge huid. Deze tube heb ik op werk in mijn lade liggen en trekt lekker snel in. Heel fijn als je weer door moet.

Vaseline Nog zo’n heerlijk ouderwets product, dat altijd werkt. Net als Nivea kun je nog het originele product kopen in een grote pot, maar hebben ze ook hun productenlijn uitgebreid met cremetjes die iets specifieker toepasbaar zijn. De Vaseline Advanced Repair Handcrème hydrateert zeer droge, gebarste en ruw handen. Op de site van Budgi las ik gisteren ook nog een heleboel andere handige tricks met Vaseline.

Intensief beschermende creme van Atrix Deze heb ik zelf niet in huis, maar kan ik me wel goed herinneren van mijn oma, maar nog steeds verkrijgbaar!

Zoals je ziet, genoeg variatie en keuzes. De meeste heb ik dus ook in huis, dus geen excuus om niet te smeren!
Bij welke handcrème zweer jij?

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.