Review | Nieuw zomerdrankjes

IMG_4012Eigenlijk ben ik een witte wijn drinker en zo nu en dan een Gin Tonic. Bier heb ik jaren geleden afgezworen om dat ik daar echt teveel van aankwam. Alleen op speciale evenementen drink ik nog wel eens bier, maar dat is echt een uitzondering. Sinds vorig jaar heb ik eigenlijk de Radler biertjes ontdekt. Radler is bier met limonade en verkrijgbaar in verschillende smaken. Dit jaar zag ik het assortiment verder is uitgebreid, met wel heel bijzondere smaken. Naast de Radler ook 2 nieuwe smaken van Bavaria en Jills. Ik probeerde ze voor je uit en lees hier wat ik er van vond.

De echte bierdrinker zal meteen roepen dat Radler geen bier is, maar dat is niet helemaal waar. Radler is een drank die voor de helft uit bier en voor de helft uit limonade bestaat. Het is daardoor een frisdrank met alcohol. Radler is iets anders dan fruitbier. Je kan Radler krijgen met alcohol en alcoholvrij. Hierdoor ook een prima drankje voor alle zwangeren onder ons. Radler is ook niet van 1 merk bier, maar wordt door verschillende bierbrouwerijen gemaakt.

IMG_4017Ik denk dat ik het als eerste hoorde van Amstel en daardoor koppel ik het ook wel het meeste aan dit merk. Eerst was er alleen de gewone Radler zonder smaakje, dat was een mix van Amstel bier (40%) en sprankelend citroenwater (60%). Vorig jaar kocht ik de smaken appel-limoen, orange en grapfruit.
Dit jaar zag ik opeens Limoen-Mint in de supermarkt staan. Deze smaakt is er in 2% alcohol en een 0.0% alcohol. De laatste heb ik gekocht en dit weekend voor het eerst in het zonnetje gedronken. Hij smaakt heerlijk. Ik hou ook erg van munt thee, dus de smaak van munt spraak me ook wel aan. De munt is ook duidelijk te proeven. De limoen geeft er net een beetje dat zure smaakje aan, waardoor de totale smaak helemaal niet zoet is, maar juist erg lekker verfrissend.
Naast de nieuwe smaak Limoen-Munt, heeft Amstel op Radler Guarana-Limoen op de markt gebracht dit jaar. Deze ben ik alleen nog niet tegen gekomen in de supermarkt. Als ik hem vind deel ik ook zeker even met jullie

IMG_4015Deze Radler is van Grolsch in de smaak Ice tea. Ook Wieckse komt dit jaar met deze smaak. Beide zijn 0,0% alcohol.
Ik moest aan deze smaak wel even wennen. De thee proef je zeker, maar de combinatie met het bier is een hele vreemde ervaring. Het is namelijk een beetje bitter. Ik denk dat dit biertje prima zal gaan met sushi. Het doet me namelijk een beetje denken aan het zeewier.
Grolsch Radler is ook verkrijgbaar in de smaken Lemon en Grapefruit-Ananas. Met name de laatste vind ik erg lekker. Alleen de standaard Radler en de Ice tea zijn er ook in een alcoholvrije variatie.
Deze week is de Grolsch is de aanbieding bij de Albert Heijn en kun je de Grolsch Radler Ice Tea proberen met 20% korting.

 

IMG_4016Dit is geen Radler, maar wel een nieuw alcoholvrij biertje, waar Bavaria deze zomer mee komt. De Mexican tequila flavor met 0,0% alcohol. Dit biertje lijkt op de bekende Mexicaanse biertjes met een limoen-tequila twist.
Ik ben gek op deze Mexicaanse biertjes en drink deze ook als we uit eten gaan naar een Mexicaans restaurant (een van mijn favourite keukens) Dit biertje smaakt wat meer naar hop dan de Mexicaanse biertjes die ik ken. De limoen-tequila twist ligt wat mij betreft iets te veel op de achtergrond en proef ik meer het bier. Deze laat ik voortaan in de supermarkt staan.

 

 
IMG_4018Ook geen echt biertje, maar wordt wel gebouwen door Heineken. Jillz komt dit jaar wel met een hele bijzondere smaak; Elderflower mint. Elderflower is vlierbloesem en wel een van mijn favoriete smaken van het moment.
Jillz is een sprankelende appelcider en dat blijf je wel proeven. Naast de met de frisse smaak van vlierbloesem en een vleugje munt, proef je toch de zoete appelsmaak er doorheen.
Ik had er wat meer van verwacht en vond de smaak van de vlierbloesem wat er ver op de achtergrond. Het vleugje mint proef je wel en dat vond ik er wel heel lekker aan.

Naar welke smaak ben jij deze zomer benieuwd en wat is jouw favoriete zomerdrankje?

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.