Zomer Klusjes | Overstappen naar Energieleverancier

Tijdens de zomervakantie staan er bij ons altijd een aantal klusjes op ons lijstje om aan te pakken. Door de dagelijkse bezigheden schieten ze er bij in en de vakantie geeft ons mooi even samen de tijd om een aantal zaken onder de loep te nemen en aan te pakken. Een van die zomerklusjes is bijvoorbeeld om te kijken of overstappen naar een nieuwe energieleverancier loont. Een klusje van niets en vaak echt wel de moeite waard.

Zomer Klusje Overstappen Energieleverancier

Elk jaar overstappen naar dezou eigenlijk iedereen moeten doen. Net als aan het einde van het jaar wij ook overstapt naar een nieuwe zorgverzekeraar, nemen we in zomervakantie de tijd om ons daar in te verdiepen. Ook hier veranderen namelijk elk jaar de tarieven en voorwaarden voor het afnemen van energie. Vaak geven de leveranciers daarnaast ook mooie kortingen weg als je naar ze overstapt. Maar omdat er tegenwoordig zoveel verschillende leveranciers zijn met allemaal weer andere tarieven en mogelijkheden, dat je vaak door de bomen het bos niet meer zit.

Overstappen.nl

Om het allemaal wat overzichtelijker te maken, nam ik een kijkje op de website Overstappen.nl. Hier zie je precies wie de goedkoopste energieleverancier voor jou op dit moment is en wat jij kunt besparen. Met een aantal gegevens over waar je woont, de grote van je gezin en je huidige leverancier, kun je al een advies krijgen binnen 5 minuten. Weet je ook nog je eigen jaarverbruik, dan is het advies nog wat nauwkeuriger worden uitgevoerd. Je besparing kan wel oplopen tot €450 op jaarbasis.

Overstappen.nlAanbiedingen / welkomskorting

Naast dat de verschillende tarieven die de leveranciers hebben, zijn er ook zeker mooie energie aanbiedingen waarop je kunt letten. Vaak geven de leveranciers je namelijk een extra korting als je naar ze overstapt of een mooi cadeau. Zelf kies ik lever voor de korting, zodat ik dat geld lekker in eigen zak kan steken. Ook lees ik wel eerst even de kleine lettertjes, want soms geldt de korting alleen bij een meerjarig contract. Overstappen.nl zet alle aanbiedingen per maand voor je op een rijtje, zodat je die ook mee kan nemen in je beslissing om over te stappen naar een andere energieleverancier.

Zomerklus

Deze zomerklus kunnen wij nu mooi weer afstrepen van ons lijstje. Voor het komende jaar hebben we weer een mooie deal gevonden en besparen daarmee €50 per maand op onze energierekening in vergelijking met nu. Voor dat bedrag kunnen we mooi nog een keertje extra op vakantie gaan dit jaar 🙂

Hoe vaak stap jij over naar een andere energieleverancier?

 

Samenwerking

Uitgelichte foto door Vanatchanan/Shutterstock

Spread the love

10 thoughts on “Zomer Klusjes | Overstappen naar Energieleverancier

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.