Review | Hello Fresh – Jouw smaak Jouw box

Hello Fresh
Al eerder heb ik een blog geschreven over mijn ervaringen met een HelloFresh box. Ik was nieuwsgierig naar het concept en de recepten. Eigenlijk was het me best bevallen, maar toch heb ik het toen niet doorgezet om dat ik ook wat andere boxen wilde proberen. Een tijdje terug las ik een oproepje bij Ouders van Nu, dat Hello Fresh een nieuwe concept had en op zoek was naar tester. Dat wilde ik wel en was ook blij verrast toen ik bericht kreeg dat ik mee mocht doen. Vandaag vertel ik jullie welke box ik mocht testen en wat het nieuw concept inhoudt,

Jouw Smaak Jouw Box

Het principe van de HelloFresh Box is dat je een doos vol vers ingrediënten aan huis geleverd krijgt, met de daarbij horende recepten. IMG_7073Heel handig als je niet zo van boodschappen doen houdt, geen zin hebt om te bedenken wat nu weer te gaan eten en wel graag vers wilt eten. De inhoudt van de boxen en de recepten waren vast gelegd en je kreeg gewoon wat er op het menu stond. Het kon dus wel gebeuren dat je een box met een zuurkoolrecept kreeg, maar je (zoals ik) echt gruwelt van zuurkool. Ook heb ik een vriendin, die echt niet van vis houdt en dus geen box wil bestellen, omdat er altijd wel een recept met vis bij zit.
Daarom komt Hello Fresh met een nieuw concept Jouw Box Jouw Smaak! Elke week kun je zelf je box met 3 of 5 gerechten samenstellen uit een keuze van 8 verschillende gerechten. Zo kun je er dus voor zorgen dat de gerechten die je ontvangt het beste aansluiten op je eigen smaak

De testperiode

Om dit uit te testen mocht ik 3 weken lang een box bestellen bij Hello Fresh. Wat een luxe, 3 weken lang geen boodschappen, niet hoeven te bedenken wat nu weer te gaan eten en vers eten op tafel. Het bestellen van de eerste box koste nog wat moeite, omdat ik op de site niet makkelijk kon vinden hoe ik dan mijn eigen box kon samenstellen. Na wat heen en weer klikken, want ik toch op de juiste pagina uit. Ik koos voor de recepten waar van ik dacht dat die de meest kans van slagen hadden in ons gezin. Zelf ben ik niet zo’n moeilijke eter en lust bijna (geen zuurkool dus) alles, maar de 2 meiden zijn toch nog wat lastiger en ook manlief is wat selectiever in zijn voorkeuren.

Week 1 

De box zou heel fijn laat in de avond worden bezorgd. Aangezien de kinderen dan al in bed zouden liggen, zou er dus ook altijd iemand thuis zijn. Zo hoefde ik er niet speciaal overdag voor thuis blijven. De dag van te voren kreeg ik heel netje een SMS-je dat de bezorger er om 20.45 zou zijn. Echter ging om 19.05 al de deurbel. Ik was natuurlijk druk om de meiden in bed te leggen en was dus verrast dat de Hello Fresh box er al was. Natuurlijk liever te vroeg dat te laat, maar het is wel lastig zo er rekening mee te houden. Grote verrassing was ook dat naast een Glamour en een Hello Fresh spatel, alle gerechten in aparte doosjes verzameld zijn. Gelukkig had ik de koelkast net opgeruimd en kon zo de dozen maar net kwijt.

IMG_7213 IMG_7220

We hebben heerlijk gegeten, maar zelfs met de door mij uitgekozen gerechten was er wel wat gemopper of dingen die men niet lekker vond. Voorheen kon ik daar HelloFresh de schuld van geven en moesten we het doen met wat de pot schafte, maar nu werd er wel naar mij gekeken, waarom ik nu juist voor deze gerechten gekozen had.

IMG_7281 IMG_7363 IMG_7481

IMG_7359Tijdens deze testperiode was er ook een besloten Facebook groep opgericht. Hier konden alle deelnemers foto’s van de gerechten met elkaar delen. Ook konden we zo vragen stellen aan de projectleiders. Ik had namelijk al gezien dat ik eigenlijk geen 3 weken aaneengesloten de box kon laten komen i.v.m. onze geboekte vakantie. Gelukkig was dat geen probleem en kon ik de laatste box gewoon na onze vakantie bestellen. Ook werden we zo allemaal gewaarschuwd dat we wat rupsjes in de broccoli kon zitten. Ik was ook een van de gelukkige 😉 Hello Fresh kon ons daarop ook vertellen dat ze de broccoli direct bij de boer haalde en dat dat kan gebeuren, maar dat ze contact zouden opnemen met de desbetreffende boer.

Week 2

Voor de tweede week had ik wederom de gerechten voor de komende week zelf kunnen uitzoeken. Omdat we de volgende week op vakantie gingen, zetten ik mijn abonnement voor de komende weken stil en plande ik dat de laagste box geleverd zou worden, vlak na terugkomst. Dan hoefde ik niet meteen naar de winkel.
De box werd deze keer prima binnen de afgesproken tijd geleverd. Helaas deze keer geen extraatje er in. Ook besloot ik om deze keer alleen de producten in de koelkast te doen, die ook echt in de koelkast bewaard moesten worden. Dit scheelde veel ruimte in de koelkast. Wel moest ik vooraf de spullen iets meer bij elkaar zoeken,

Weekoverzicht wk 28 Weekoverzicht wk 28 weekoverzicht wk 28 IMG_8006[1]

Het vers koken van de maaltijden bevalt goed. Het kost wel wat meer voorbereiding en snijwerk. Dit komt meestal niet helemaal overeen met tijd die op de receptenkaarten staat. Ook zijn de handelingen wat moeilijker in vergelijking met hoe ik anders kook. Dat is wat meer op gevoel en nu probeer ik toch het recept zo goed mogelijk aan te houden.

Week 3

De woensdag voordat we weer naar huis zouden gaan, wilde ik de maaltijden voor onze box gaan uitzoeken Nu was het op de camping niet heel gemakkelijk om goede WiFi te krijgen en het kosten veel tijd en moeite om de site te downloaden. Helaas bleek het toch niet meer mogelijk om een derde box te bestellen, want mijn account was stop gezet. Thuis gekomen heb ik meteen contact op genomen met HelloFresh en ze zouden het voor mij uitzoeken. Veel meer hoorde ik niet, tot dat op een zaterdagochtend de bel ging, HelloFresh. Zo kreeg ik toch nog mijn derde box. Wat een verrassing! Natuurlijk had ik niet de maaltijden zelf kunnen uitkiezen, maar ik was al lang blij toch nog een weekje te mogen testen. Deze week aten we echt wat de pot schaft.
Ook leuk was om nog even te melden is dat ik bij de post na thuiskomst een HelloFresh schort vond met daarop mijn naam. Dit was een goedmakertje voor de rupsjes en de problemen die sommige deelnemers hadden met de betaling (door hoorde ik gelukkig niet bij)

IMG_8904IMG_8699 IMG_9145 IMG_9133

Conclusie 

Het idee dat je je box zelf samen kan stellen, vind ik zeer prettig. Zo kun je producten die je echt niet lust weg laten of juist kiezen voor gerechten die beter passen bij de smaakpapillen van de tafelgasten. Wel is het zo dat een van de leukste dingen van het eten uit een box, is dat je weer eens iets op je bord krijgt, waarvan je misschien dacht het niet te lusten. Ik hou dus wel van de verrassing. Het ontvangen van de box en het koken ervan, is ons zeer goed bevallen. De gerechten zijn verrast, soms beter geschikt voor kinderen en soms wat pittig. Het is ook mogelijk om een family box te bestellen met daarin gerechten die dan wat minder pittig zijn. Mijn dochters hebben nu ook wisselend van de gerechten gegeten. Dit vind ik niet heel erg, want ze hebben het wel geproefd.
Wij hadden een box voor 2 personen, maar daar kun je makkelijk met een gezin met 2 kleine kinderen van eten. We hebben ook wel eens een extra eter gehad en toen heb ik wat extra pasta erbij gemaakt.
Vorige week hebben we toch nog een box bij bestelt en ik denk dat we dat volgende week weer gaan doen. Misschien niet elke week, maar om de week, lijkt het me toch wel erg fijn

Deze blog is tot stand gekomen door middel van een samenwerking

Had jij al gehoord van dit nieuwe concept?

Spread the love

15 thoughts on “Review | Hello Fresh – Jouw smaak Jouw box

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.