De ballen in de lucht

Alle ballen in de lucht – Hoe doen moeders het toch?

Een tijdje terug werd ik door Miriam gevraagd hoe ik alle ballen in de lucht hou, als werkende moeder, partner, vriendin en mamablogger. Mamaliefde bedacht de vragen van deze Alle ballen in de lucht TAG. Vandaag vul ik hem in en geef ik jullie een persoonlijk kijkje in mijn ‘drukke’ leven.

Alle ballen in de lucht

 

Wat is bij jullie thuis de verdeling van taken als het gaat om kinderen en huishouden etc?

Ik werk 24 uur per week en dus wel minder dan mijn vriend Hierdoor hebben we wel afgesproken dat ik de meeste huishoudelijk taken voor mijn rekening neem. Mijn vriend is verantwoordelijk voor de vaatwasser en de afval. Best wel traditioneel dus. Wat betreft de kinderen doen we het wel 50/50. Om de avond brengen we de kinderen naar bed. Ook het brengen naar school doen we afgewisseld, soms is het handiger dat ze met de fiets gaan en de andere keer met de auto.

Hoe zorg je dat werk en privé gescheiden blijven?

Met mijn eigen werk lukt dat erg goed. Dat laat ik wel achter mij als ik de deur dicht doe. Maar het bloggen is wel wat moeilijker te scheiden. Dit komt omdat ik dan vaak met mijn meiden een producten mag testen voor een review of dat gaan met zijn allen een leuk uitje testen. We beschouwen dat ook echt wel als family-time, ook al ben ik daar als mamablogger.

Welke klusjes in het huishouden heb je opgegeven of laat je als eerste vallen?

Ik ben echt een zeer slechte huisvrouw… Ik probeer alles een beetje opgeruimd te houden en mijn robotstofzuiger helpt me om de vloer een beetje stof vrij te houden. Maar omdat hij regelmatig door het huis gaat, pak ik de normale stofzuiger minder vaak, hierdoor blijft er nog wel eens wat stof liggen in de hoekjes en onder de bank.

Wanneer was de laatste keer me-time en wat heb je toen gedaan?

Ik probeer regelmatig wat me-time in te plannen. Dat kan al een uurtje zijn tussen dat ik thuis kom van mijn werk en ik de kinderen van de opvang ophaal. Of even een uurtje niets doen, nadat ik ze naar school heb gebracht. Meestal doe ik dan even niet, kijk Koffietijd of speel een spelletje op mijn telefoon. Minimaal 1x per jaar ga ik een paar dagen weg met mijn vriendinnen. De afgelopen jaren zijn we een dag of 5 naar Ibiza gegaan en dan doen we niets anders dan op het strand liggen, ergens koffie drinken of een hapje eten. Heerlijk!

Heb je wel eens een date night en wat doen jullie dan?

Heel eerlijk is dat al wel weer een tijdje geleden dat we op date-night zijn geweest. Meestal gaan we dan ergens een hapje eten en naar de bioscoop. Wel gaan we regelmatig op zondagmiddag naar een restaurant in de buurt, waar ze een knutseltafel hebben met knutsel-juffies. Onze meiden amuseren zich daar dan prima en zo hebben we even tijd voor elkaar en nemen de we agenda voor de komende week door en maken afspraken over wie wat doet.

Hoe vaak zie je je vriend(inn)en en wat doen jullie dan?

Ik heb verschillende vriendinnengroepjes en we spreken elkaar regelmatig. Meestal spreken we af voor koffiedrinken in de stad. Er is altijd wel iemand die even een appje rondstuurt met de vraag wie er in de stad is voor koffie. En als ik ze te lang niet heb gezien, dan stuur ik er een datumprikker uit om even rustig een hapje te gaan eten.

Heb je veel contact met je familie?

Mijn vader en zussen wonen in dezelfde stad, dus hierdoor zien we elkaar regelmatig, Mijn vader komt bijvoorbeeld standaard elke zondagmiddag even langs voor een kopje koffie. Dan brengt bij mij de krant, de Donald Duck voor de meiden en WC-rollen, eier- en sigarendoosjes om mee te nemen naar school of de BSO voor de knutselprojecten.

Waaraan kan je als eerste zien dat er eigenlijk veel meer uren in een dag moeten zitten? Oftewel hoe zien jouw prioriteiten er uit?

Dat is makkelijk, het huishouden en de was. Ik loop momenteel weer 5 wassen achter op schema. De manden puilen uit en de stapel was om te vouwen is ook al te beklimmen. Ook zou ik graag wat meer vooruit willen werken voor mijn blog. Meestal schrijf ik mijn blog de avond voor publicatie. Met wat meer uren in de dag, zou ik ook graag weer eens lekker gaan Netflix binge watchen.

Doe jij je soms wel eens beter voor dan in werkelijkheid?

Ik ben altijd wel vrij eerlijk ben in wie ik ben en wat ik doe (of niet doe) Ik denk dat ik me qua huishouden wel beter voor doe dan de werkelijkheid. Alleen met opruimen en even snel een doekje er over wordt het nooit echt heel schoon. Daarom gaan we snel ook maar weer op zoek naar een goede schoonmaakster. Dat geeft mij ook weer wat meer tijd voor de leukere dingen in het leven.

Welke tips heb je voor andere moeders?

Ik heb 3 tips voor andere moeders

  1. Zorg dat je to-do lijstje niet te lang en onrealistisch is. Waarschijnlijk kun je wel 4 A4-tje vol schrijven met wat je allemaal nog zou moeten doen. Vaak kom je maar tot 1 of 2 dingen, zeker op een dag dat je kinderen ook thuis zijn. Als je lijstje langer is, dan weet je zeker dat je aan het einde van de dag teleurgesteld bent in wat je allemaal niet hebt gedaan. Met een korter lijstje zie je sneller wat je wel hebt gedaan en geef je je zelf aan het einde van de dag een schouderklopje.
  2. Stel je verwachtingen van anderen ook bij. Dat past ook wel een beetje bij punt 1, waar je de verwachting van jezelf bij stelt. Ik probeer ook zo min mogelijk van een ander te verwachten. Dit maakt het leven een stuk rustiger, omdat je je een stuk minder druk maakt over die ander. Ik vind het erg fijn een appje te krijgen van mijn vriendinnen dat ze met mij koffie willen drinken in de stad. Krijg ik geen appje, ook goed en als ik zelf zin heb om koffie te drinken, dan stuur ik een appje. De worden “ik had verwacht dat” vind ik dodelijk
  3. Zorg er ook voor dat je zo min mogelijk haast hebt. Zeker als je kinderen er bij zijn. Als je geen tijd hebt en alles vlug-vlug probeert te doen, werken je kinderen je geheid tegen. Met iets meer tijd kunnen ze nog wel een keertje van de glijbaan. Maar wees wel duidelijk dat ze er nog 1x af mogen glijden, anders kom je nooit meer thuis.

Wat vraag jij je wel eens af hoe anderen moeders dat aanpakken?

Ja hoor, heel vaak. Meestal op gebied van huishouden, waar halen ze de tijd en zin daarvoor vandaan. Of op financieel gebied. We zijn daar allemaal nooit erg open over. Maar soms vraag ik het me wel af hoe iedereen het doet en alle rekeningen wel/ niet kan betalen. Maar ook gezinnen met meer dan 2 kinderen, vind ik fascineert.

Omdat je bij een TAG deze ook hoort door te geven, vraag ik me af hoe Joyce (Mama Kletst), Marije (MrsMama), Marije (afarmsgirlsdiary) en Yvonne (Kidzblogger) dat toch doen.

En jullie, hoe houden jullie alle ballen in de lucht?

Bron uitgelichte foto en laptop foto; shutterstock.com

Spread the love

12 thoughts on “Alle ballen in de lucht – Hoe doen moeders het toch?

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.