Essie Repstyle Collection Nagellak

Essie Repstyle Collection Nagellak – Review

Als ik heel eerlijk ben – ook al ben ik een (laat) winterkindje – is de winter niet aan mij besteed. De vrieskou, weinig zonlicht en als het écht tegen zit mag je ook nog eens de sneeuw trotseren. De decembermaand vliegt met al zijn feestdagen en bijbehorende afspraken uiteraard zo voorbij, waarna je in januari in een gat valt. Met hoogstwaarschijnlijk de ó zo bekende extra decemberkilo’s en ‘blauwe maandag’ in het vooruitschiet. Een beetje mildheid en liefde voor jezelf is dan altijd op zijn plaats. Wellicht dat dit wat zweverig klinkt, maar ik kan tijdens deze maanden nog meer dan anders genieten van kleine vertroetelmomentjes; een douche met fijne douchegel, maskertje of nieuw nagellakje van Essie.

Essie Repstyle Collection Nagellak

Mijn zus, Mama’s Liefste, is maar al te bekend met mijn voorliefde voor beautyproducten. Mijn allereerste make-up, een lipstick, heb ik als klein meisje dan ook van haar gekregen. Liefde op het eerste gezicht! Inmiddels is mijn voorraad door de jaren heen goed uitgebreid en kom ik regelmatig met minstens 1 nieuw hebbedingetje thuis. Alleen zo jammer dat je hiervoor deze dagen eerst naar buiten moet. Ik was daarom ook ontzettend enthousiast toen ze mij wees op de site Blisso.nl. Wat een brede keuze!

Online shoppen

Omdat mijn handen op dit moment er alles behalve geliefd uitzien en wel wat kleur kunnen gebruiken, viel mijn oog direct op de nagellakjes van Essie en Elizabeth Arden Eight Hour Cream. Binnen enkele dagen werd het pakje netjes afgegeven door de postbode. Fijn dat makeupshoppen.nl een paar stappen vooruitdenkt en mijn bestelling netjes had ingepakt in bubbeltjesplastic. Mijn lieve poezenkind was er ook zeer over te spreken en heeft zich de rest van de dag uitgeleefd met de verpakking. Win-winsituatie dus ?

Handcrème & serum

Allereerst de handen uiteraard ingesmeerd met de handcrème, daarna de nail & skin serum guave extract voor robuuste nagels over de nagels heen. Wat ruikt dit lekker! Door de serum worden de vaak zo vergeten nagelriemen ook meteen aangepakt en lekker zacht. Hierdoor was het heel makkelijk om waar nodig ze van de nagels te halen of terug te duwen. Deze blijft dus absoluut in mijn beautyregime!

Essie serum. Links opgeschud, rechts geschud

Essie Repstyle Collection Nagellak

Essie heeft naast deze serum en prachtige kleuren nagellak, ook sinds kort de Repstyle Collection Nagellak. Dit is een serie van verschillende parelmoerachtige kleuren, waarbij je met een bijgeleverde magneet een reptielachtig design in je nagellak kunt krijgen. Aangezien ik een korte concentratiespan, alles behalve een vaste hand en dunne nagels heb, laat ik de prachtige nagelkunstwerken over het algemeen over aan anderen. Het idee dat zelfs ik met een uitzonderlijk lakje de deur uit zou kunnen gaan, trok daarom mijn aandacht en ik bestelde daarom de kleuren Snake it Up, Lil’Boa Peep en Repstyle.

In het begin is het even priegelen. Het is belangrijk dat je van tevoren het flesje goed schudt en dat je de magneet een paar millimeter van je nagel afhoudt. Laatste was ik in het begin misschien iets te enthousiast mee, waardoor de netgelakte laag achterbleef op de magneet. OEPS! Het handigheidje was na een keer of 3 proberen gelukkig gevonden en kon ik met frisse moed verder.

 

Omdat deze Essie nagellak het beste werkt als deze nog nat is, adviseer ik om elke nagel apart te lakken en daarna direct de magneet erboven te houden. Ook merkte ik dat hij het beste werkt zonder een base coat. 1 laag is in principe voldoende, al met al beide iets wat de zuinige Grunniger in mij absoluut kan bekoren.

Top coat

Tot slot droogt de lak snel op en is het erg makkelijk om de uitschieters op de huid weg te halen. Het uiteindelijke resultaat is een mooie, glanzende lak met een licht design dat niet overheerst. In de omgeving heb ik veel complimenten gekregen en zelfs vriendlief was er over te spreken! Voor the finishing touch de good to go top coat van Essie er overheen en je bent, de naam zegt het al, good to go! Een top coat is bij deze nagellak een must. Omdat er door de magneet verdikkingen in zitten, bladdert deze lijn sneller af dan wat ik van ze gewend ben. Ik hoop daarom dat Essie deze kinderziekte er in de toekomst uit kan halen, zodat ik straks langer, dan de nu 2 dagen, deze mooie nagels mag showen. Wordt mijn luie kant ook weer blij van.

Samenwerking

Spread the love

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: